Islam sotaisana uskontona on saanut maailmassa yhä enemmän kannattajia niiden keskuudessa, jotka samanaikaisesti väittävät vihaavansa fanaattisia sotaisia uskontoja. On ihmisjärjelle käsittämätöntä, kuinka naisia alistavana uskontona Islam saatanan vaikutuksesta on voitokkaasti pesiytynyt myös hyvinvointivaltioihin, joissa samanaikaisesti taistellaan tehokkaasti naisten tasa-arvon puolesta. Seka-avioliittojen, vääränlaisen propagandan sekä tehokkaan värväystoiminnan ansiosta Islam on yksi maailman nopeimmin leviävistä uskonnoista.

Ilm.9:1-12

"Ja viides enkeli puhalsi pasunaan; niin minä näin tähden, taivaasta maan päälle pudonneen, ja sille annettiin syvyyden kaivon avain; ja se avasi syvyyden kaivon, ja kaivosta nousi savu, niinkuin savu suuresta pätsistä, ja kaivon savu pimitti auringon ja ilman. Ja savusta lähti heinäsirkkoja maan päälle, ja niille annettiin valta, niinkuin maan skorpioneilla on valta; ja niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa maan ruohoa eikä mitään vihantaa eikä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole Jumalan sinettiä otsassaan. Ja niille annettiin valta vaivata heitä viisi kuukautta, vaan ei tappaa heitä; ja ne vaivasivat, niinkuin vaivaa skorpioni, kun se ihmistä pistää. Ja niinä päivinä ihmiset etsivät kuolemaa, eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla, mutta kuolema pakenee heitä. Ja heinäsirkat olivat sotaan varustettujen hevosten kaltaiset, ja niillä oli päässään ikäänkuin seppeleet, kullan näköiset, ja niiden kasvot olivat ikäänkuin ihmisten kasvot; ja niillä oli hiukset niinkuin naisten hiukset, ja niiden hampaat olivat niinkuin leijonain hampaat. Ja niillä oli haarniskat ikäänkuin rautahaarniskat, ja niiden siipien kohina oli kuin sotavaunujen ryske monien hevosten kiitäessä taisteluun. Ja niillä oli pyrstöt niinkuin skorpioneilla ja pistimet, ja pyrstöissänsä niillä oli voima vahingoittaa ihmisiä viisi kuukautta. Niillä oli kuninkaanaan syvyyden enkeli, jonka nimi hebreaksi on Abaddon ja kreikaksi Apollyon. Ensimmäinen "voi!" on mennyt; katso, tulee vielä kaksi "voi!"-huutoa tämän jälkeen."

Kun viides enkeli puhaltaa pasuunaan, avataan syvyyden kaivo josta nousee riivaajahenkiä johtajanaan sielunvihollinen, perkele - yhdeltä nimeltään myös Apollyon. Johanneksen saama näky viidennestä pasuunaan puhaltajasta on symbolinen, sillä heinäsirkat, jotka tavallisesti syövät maan vihantaa, saivat nyt kiellon olla koskematta siihen sekä maan ruohoon. Tähti, joka oli maan päälle pudonnut on tietysti saatana (Jes.14:12), skorpionit yhdessä pudonneen tähden kanssa käyvät yhteen Jeesuksen lihanpäivinä lausuman kuvauksen kanssa: "Silloin hän sanoi heille: "Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niinkuin salaman. Katso, minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään ole teitä vahingoittava." (Luuk.10:18-19). Tässä yhteydessä on huomattava, että sinetillä merkittyjä ei sielunvihollisen joukon annettu vahingoittaa - Jeesukseen Kristukseen uskovat varjeltuivat tältä vitsaukselta. Kuitenkin, sinetillä merkittiin vain todelliset Jumalan Pyhät, jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus (Ilm.12:17) ja täten syvyydestä tulevan eksytyksen uhreiksi joutuvat julkijumalattomien kanssa samalla tavalla myös ne, jotka väittivät olevansa Jumalan palvelijoita eivätkä kuitenkaan olleet - sanoihan Jeesus itse lihansa päivinä: "Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon." (Matt.7:21).

Viimeinen suuri maailmanlaajuinen eksytys kohdistuu niihin, jotka ovat laiminlyöneet Jumalan Sanan tutkimisen itsekkyyttään sekä laiskuuttaan ja jotka ovat mielistyneet vääryyteen, vaikka väittäisivätkin olevansa Jumalan palvelijoita. Apostoli Paavali kirjoitti: "silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen." (2 Tess.2:8-12). Apostoli Paavalin mukaan Jumala lähettää väkevän eksytyksen, että ne tuomittaisiin jotka eivät ole uskoneet totuutta, eli Jumalan Sanaa (Ps.119:160) ja jotka ovat mielistyneet vääryyteen. Jumalan Sanan eli Raamatun ahkera tutkiminen sekä sen mukaan ojentautuminen tekee ihmisestä todellisen Jumalan Pyhän - siitä kirjoitti omana aikanaan maailman viisain mies Kuningas Salomo seuraavaa:"Poikani, jos sinä otat minun sanani varteen ja kätket mieleesi minun käskyni, niin että herkistät korvasi viisaudelle ja taivutat sydämesi taitoon - niin, jos kutsut ymmärrystä ja ääneesi huudat taitoa, jos haet sitä kuin hopeata ja etsit sitä kuin aarretta, silloin pääset ymmärtämään Herran pelon ja löydät Jumalan tuntemisen. Sillä Herra antaa viisautta, hänen suustansa lähtee tieto ja taito. Oikeamielisille hänellä on tallella pelastus, kilpi nuhteettomasti vaeltaville, niin että hän suojaa oikeuden polut ja varjelee hurskaittensa tien. Silloin ymmärrät vanhurskauden ja oikeuden ja vilpittömyyden - hyvyyden tien kaiken; sillä viisaus tulee sydämeesi, ja tieto tulee sielullesi suloiseksi, taidollisuus on sinua varjeleva ja ymmärrys suojeleva sinut. Se pelastaa sinut pahojen tiestä, miehestä, joka kavalasti puhuu; niistä, jotka ovat hyljänneet oikeat polut vaeltaaksensa pimeyden teitä; niistä, jotka iloitsevat pahanteosta, riemuitsevat häijystä kavaluudesta, joiden polut ovat mutkaiset ja jotka joutuvat väärään teillänsä. - Se pelastaa sinut irstaasta naisesta, vieraasta vaimosta, joka sanoillansa liehakoitsee, joka on hyljännyt nuoruutensa ystävän ja unhottanut Jumalansa liiton. Sillä hänen huoneensa kallistuu kohti kuolemaa, hänen tiensä haamuja kohden. Ei palaja kenkään, joka hänen luoksensa menee, eikä saavu elämän poluille. Niin sinä vaellat hyvien tietä ja noudatat vanhurskasten polkuja. Sillä oikeamieliset saavat asua maassa, ja nuhteettomat jäävät siihen jäljelle; mutta jumalattomat hävitetään maasta, ja uskottomat siitä reväistään pois." (Snl.luku2).

Salakavalasti riivaajahenget ovat pesiytyneet ihmiskunnan moraalikäsityksiin muuttaen valkoisen mustaksi ja totuuden valheeksi. Totuus Kaikkivaltiaasta Pyhästä Jumalasta on kaikunut lukemattomien todellisten evankeliumin julistajien toimesta kuin kuuroille korville, koska ihmiset eivät ole tahtoneet alistua Raamatun Jumalan tahdon alle vaan mieluummin ovat jatkaneet omaa itsekästä elämäänsä. Sen sijaan uskonnot, jotka eivät vaadi mitään edustajaltaan vaan antavat lupauksen paremmasta tuonpuoleisesta elämästä ja lisäksi siunaavat niihin uskovan vielä tässäkin elämässä rikkaudella sekä menestyksellä, ovat menestyneet maa-planeetallamme. Näin miljoonat ja taas miljoonat ovat antaneet pettää itseään tyhjillä lupauksilla vain siksi, että ovat olleet lyhytnäköisiä maailmankaikkeuden tarkoituksen suhteen - he eivät ole ajatelleet nenäänsä pidemmälle vaan ovat tahtoneet elää hetken hekumassa ajattelematta laisinkaan seurauksia. Sielunvihollinen on salakavalasti onnistunut myrkyttämään ihmiskunnan sen ainoata todellista auttajaa, maailmankaikkeuden Luojaa vastaan, ja samalla saanut ihmiskunnan näkemään Jumalan ilkeämielisenä tyrannina Hänen rakkaudellisen totuutensa sijaan.

Lisäksi sielunvihollinen, eli yhdeltä nimeltään Apaddon, on saanut ihmiset toimimaan omia moraalikäsityksiään vastaan - Islam sotaisana uskontona on saanut maailmassa yhä enemmän kannattajia niiden keskuudessa, jotka samanaikaisesti väittävät vihaavansa fanaattisia sotaisia uskontoja. On ihmisjärjelle käsittämätöntä, kuinka naisia alistavana uskontona Islam saatanan vaikutuksesta on voitokkaasti pesiytynyt myös hyvinvointivaltioihin, joissa samanaikaisesti taistellaan tehokkaasti naisten tasa-arvon puolesta. Seka-avioliittojen, vääränlaisen propagandan sekä tehokkaan värväystoiminnan ansiosta Islam on yksi maailman nopeimmin leviävistä uskonnoista. Samanaikaisesti kun ihmiset arvostelevat kristinuskoa liian julmaksi uskonnoksi, he kuitenkin tahtovat ymmärtämättömyyttään alistua sotaisan Islamin vallan alle ja näin osoittavat olevansa niitä, joista Raamattu puhuu Paavalin sanoin seuraavaa: "Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet" (Room.1:22). Samanaikaisesti kun todelliset kristityt elävät todeksi opettajansa Jeesuksen käskyjä rakastaen lähimmäisiään ja vieden evankeliumin sanomaa Kristuksesta henkensä uhalla muslimimaihin, joissa heitä uskonsa tähden vainotaan sekä tapetaan, vaatii sotaisa Islam itselleen oikeuksia niissä maissa, joissa muslimeja on edustettuina. Samanaikaisesti kun sotaisa Islam kieltää muiden uskontojen julistamisen niissä maissa, joissa se on pakollinen valta-uskonto, se vaatii moskeijoita eli rukoushuoneita niihin maihin, joissa muslimeja on edustettuina. Häikäilemättömänä uskontona muslimit tarttuvat kiihkomielisesti heti aseisiin, jos sitä uskontona arvostellaan, vaikka samanaikaisesti se itse julkaisee loukkaavia tekstejä muista uskonnoista, kuten kristinuskosta. Kun Jeesukseen uskovat kouluttavat keskuudestaan rauhaa rakastavia lähetystyöntekijöitä, kouluttaa Islam keskuudestaan sotaisia sotureita itsemurhaiskuihin niihin kohteisiin, joita se pitää vääräuskoisina. Saatanan salakavala valhe tehdä yhdestä maailman sotaisammasta uskonnosta rakkaudellinen uskonto on riivaajahenkien vaikutuksesta lailla syövän pesiytynyt onnistuneesti koko maapallollemme. Tämä saatanallinen harhaoppi on pesiytynyt myös Suomeen, josta on viime vuosien aikana tullut erilaisten uskontojen "kulta-aitta" - samaan aikaan kun kristinuskoa lukemattomien eri tahojen toimesta vainotaan, ja sen harjoittaminen jopa kouluissa kielletään tavalla tai toisella, valtaavat itämaiset uskonnot, mukaan lukien sotaisa Islam, jalansijaa menestyksekkäästi.

Sielunvihollinen on tehnyt historian saatossa myös vallalla olevasta kristillisyydestä, siis siitä suuresta joukosta, joka valheellisesti väittää olevansa Jumalan asialla ottaen itselleen salakavalasti Jumalan palvelijoiden jalon nimen, sotaisan uskonnon, joka ei ole jättänyt rauhaan edes todellisia Jumalan Pyhiä - niitä jotka pitävät Jumalan käskyt ja joilla on Jeesuksen todistus (Ilm.12:17). Näin valhekristillisyys sekä oikea kristillisyys on julistanut Pyhän sodan toisilleen - aitojen Jumalan palvelijoiden puolella on Kaikkivaltias Pyhä Jumala sekä Hänen lukemattoman suuri taivaallinen sotajoukkonsa (2 Kun.6:17), kun taas valhekristillisyyden puolella on lukemattoman suuri ihmisjoukko, joka ylläpitää mahtiaan tällä maa-planeetalla demokraattisuuden, eli enemmistön nimissä johtajanaan syvyyden enkeli Apollyon, eli saatana. Kun Amerikan Yhdysvallat väärän kristillisyyden edustajana "Jumalan nimissä" pommitti lähihistoriassa Irakia säälimättömästi, todelliset Jumalan Pyhät uhrasivat pyyntöjä Taivaalliselle Isälleen rukoillen Irakilaisten sekä koko konfliktin raukeamisen puolesta. Kun ihmiskunnan verisessä historiassa sen ajan vallalla oleva kristillisyys, Katolinen kirkko, tapatti miljoonia toisinajattelijoita, rukoilivat todelliset Jumalan Pyhät maailmaan rauhaa sekä rakkautta. Kun Jeesuksen aikainen uskonnollinen enemmistö, joka väitti olevansa Jumalan asialla, ristiinnaulitsi itse Jumalan Pojan ristille roomalaisten kätten kautta, rukoili Jeesus anteeksiantoa vainoojiensa puolesta (Luuk.23:34). Näin sielunvihollinen on kautta aikojen pyrkinyt vääristämään aidon Jumalan palvelemisen sotaisilla juonillaan - ja valitettavan hyvin se on tässä onnistunutkin. Tänä päivänä itseään kristillisiksi kutsuvat valtiot takovat aseisiinsa lainauksia Raamatusta (esim. USA) hyökäten törkeästi milloin minkäkin syyn tähden heikompien kanssaveljiensä kimppuun ja näin antavat kristinuskoa seuraaville ihmisille täysin väärän kuvan Raamatun kristillisyydestä. Tänä päivänä itseään kristillisiksi kutsuvat organisaatiot, kirkkokunnat sekä herätysliikkeet, opettavat jäseniään liittymään sotaisiin armeijoihin perustelunaan sen yhteiskunnan puolustaminen, jossa he itse vaikuttavat. Vallalla oleva kristillisyys mustamaalaa jatkuvasti aitojen Jumalan palvelijoiden jaloa nimeä - ja tämä on vaikuttanut sen, että useimmat ihmiset pitävät Raamatun Jumalaa sotaisana Jumalana vaikka todellisuudessa Kirjoitukset opettavat selvästi sen, että Jumalaan uskovien yksi tehokkain ase on lähimmäisenrakkaus. Vallalla oleva maailmanlaajuinen valhekristillisyys, eri kirkkokunnat sekä herätysliikkeet, sekä kristillisiksi itseään kutsuvat valtiot eivät ole julistaneet sotaa vain toinen toisilleen, vaan häikäilemättömästi ne ovat hyökänneet aitoja Jumalan Pyhiä vastaan - Raamatun opetuksiin uskovat on kylmästi laitettu syrjään vallalla olevan valhekristillisyyden tieltä. Vain Kirjoituksiin luottamuksensa laittaneet Jeesuksen opetuslapset ovat tänä päivänä hyljeksittynä kaikissa niissä maissa, joissa kirkkokunnat sekä herätysliikkeet juhlivat saatanan eksyttävän valheen vaikutuksesta voittokulkuaan - saatana on tehnyt todellista myyräntyötään ihmisten keskuudessa ja harva tänä päivänä edes tietää, mitä on oikeasti Raamatun mukainen kristillisyys. Siinä missä Islam luokitellaan sotaisaksi uskonnoksi, siinä samassa luokitellaan myös kristinusko - vain sen tähden, että vääränlainen kristillisyys on vallalla. Hyvin harva enää tietää tässä maailmanajassa sen, että oikea kristillisyys on Jeesuksen sanojen mukaan täynnä rakkautta eikä missään nimessä hyväksy minkäänlaista väkivaltaa keskuudessaan: ""Pistä miekkasi tuppeen; sillä kaikki, jotka miekkaan tarttuvat, ne miekkaan hukkuvat." (Matt.26:52) ja "Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus." (Joh.13:35)

New age eli uuden aikakauden oppi on yksi aikakautemme pahimmista harhaopeista. Se ei kiellä Raamatun Jumalan olemassaoloa, vaan tulkitsee kaikkien uskontojen edustajien palvovan samaa jumalaa, vaikka he eivät itse tietäisikään sitä. Näin se on salakavalasti sekoittanut oikean sekä väärän julistaen, että itse asiassa väärää ei olekaan, vaan kaikki ihmiset eripuolilla maailmaa, vaikka he palvoisivatkin eri uskontojen jumalia, olisivat kuitenkin saman jumalan lapsia ja täten muodostaisivat erilaisuudessaan yhden oikean uskonnon. Kun Raamattu opettaa Jeesuksesta, että ei: "ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman. (Apt.14:12) niin New age julistaa ihmisten pelastuvan kaikkien jumalien nimissä, sillä eri jumalat sekä uskonnot ovat tuon uskonnon mielestä vain saman jumalan eri ilmentymiä. Samalla tavalla kuin saatana Paratiisissa ei kyseenalaistanut Jumalan olemassaoloa, eikä kieltänyt Jumalan puhuneen ensimmäiselle ihmisparille, vaan otti itselleen oikeuden tulkita Jumalan sanoja tehden ne kyseenalaisiksi lausuen: "Onko Jumala todellakin sanonut" (1 Moos.3:1) se tekee myös tämän päivän suuressa eksytyksessä. New age oppi ei kiellä Raamatun Jumalan olemassaoloa, mutta tehokkaasti se vääristää ihmisten ajatukset kyseenalaistamaan Raamatusta tulevan opetuksen ehdottomuuden. Salakavalan kierosti se myrkyttää ihmisten mielet luulemaan, että Kaikkivaltias Jumala on ilmoittanut itsensä eri nimillä eri uskonnoissa ja näin Raamatullinen totuus yhdestä Jumalasta joka on ilmoittanut itsensä Raamatussa vesittyy "uuden aikakauden" opetusten tuloksena. New age liikkeelle tunnusomaista on mielenkiinto rajatietoon, paranormaaleihin ilmiöihin, okkultismiin, meditaatioon, karmaan, jällensyntymään sekä vaihtoehtolääkintään. Tälle suurelle harhaopille tunnusomaista on vaikutukset budhalaisuudesta, joogasta, kristillisestä mystiikasta, psykosynteesistä, jungilaisesta terapiasta, tiibetin budhalaisuudesta, transsendenttisestä meditaatiosta, sufilaisuudesta, transaktioanalyysistä, est-terapiasta, kabbalismista, telepatiasta, henkiparannuksesta, ennaltatietämisestä sekä jälleensyntymisestä. Jopa Vatikaani on arvostellut New agea varsinaisten uskontojen rajojen hämärtämisestä sekä kristinuskon olennaisten totuuksien heikentämisestä, vaikka itse Vatikaanikin on sielunvihollisen voimien täydellisessä pimeydessä ollen itse porttokirkon lipunkantaja.

Spiritismi on yksi laajemmin levinnyt harhaoppi, salakavala sielunvihollisen eksytys, joka sai alkunsa vuonna 1848 Hydesvillessä, New Yorkissa. Erityisesti ensimmäisen maailmansodan jälkeen liikkeen merkitys kasvoi, koska ihmiset halusivat saada yhteyden kuolleisiin läheisiinsä. Spiritististä istuntoa johtaa meedio, jonka uskotaan pystyvän välittämään sanomia kuolleelta henkilöltä. Henget voivat puolestaan tuottaa fysikaalisia ilmiöitä kuten koskettamista, liikkumista sekä ihmisiin ja esineisiin vaikuttamista. Ajatuksen voimalla ilmaan kohoaminen eli levitaatio on myös yksi spiritistien suosima ilmiö. Spiritistisen opin perusteoksia on käännetty pääkielet mukaan lukien mm. Viron, Ruotsin, Norjan, Venäjän sekä Suomen kielelle. Kokonaisuudessaan tämä oppi pyrkii sekoittamaan Raamatullista termistöä, sekä sen sisältöä siten, että esim. spiritistien istunnoissa on tullut varsin yleiseksi rukoilla kaikkien osallistujien kesken Jeesuksen opettama "Isä meidän" - rukous. Spiritismi on vallannut kristillistä kenttää huolestuttavissa määrin ja valitettavan monet ovat ajautuneet tähän salakavalaan sielunvihollisen eksytykseen. Spiritismin perusajatuksena on ajatus kuolemattomasta sielusta, vaikka Raamattu opettaa selvästi, että vain Kristuksessa Jeesuksessa sielu on kuolematon (Room.6:23, 1 Joh.5:11-12, 1 Kor.15:15-23, 1 Tess.4:16-17) - muutoin sielu kuolee (1 Moos.2:17, Room.5:12). Kaikki ne, jotka ovat huolellisesti tutkineet Kirjoituksia, ovat helposti ymmärtäneet spiritistisen harhaopin, sillä Raamattu opettaa selvästi, ettei kuolleisiin ole mahdollista saada yhteyttä, vaan kuolleet nukkuvat "kuolonunta" (Joh.11:11-13) kunnes Jeesus Kristus on herättävä viimeisellä tuomiolla Hänen omansa elämän ylösnousemukseen ja jumalattomat tuomion ylösnousemukseen (Joh.5:28-29). Raamatun selkeä opetus kuolleiden tilasta kumoaa täysin spiritismin salakavalan vaikutuksen, ja siksi siltä ovat kautta aikojen varjeltuneet todelliset Jumalan Pyhät jotka ovat tunteneet Raamattunsa. Heillä on ollut rakkaus totuuteen ja siksi Jumala on painanut heihin sinettinsä, eikä syvyydestä tullut eksytys ole näin ollen päässyt heihin käsiksi - kaikki ne, jotka ovat väheksyneet Raamatun kokonaisvaltaista opetusta ovat sen sijaan tähän suureen eksytykseen langenneet. Koko spiritismiä ei edes olisi olemassa, jos ihmiset olisivat uskoneet sen, mitä Raamattuun on kirjoitettu.

Raamatun selkeä opetus on, että kun ihminen kuolee, niin Jumalan eläväksi tekevä henki poistuu ihmisestä (Saarn.12:7) ja tällöin Ihminen nukkuu kuolonunta. Hän ei tiedä maailmanmenosta mitään: (Saarn.9:5) "Sillä elävät tietävät, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään", (Saarn.9:10) "Tee kaikki, mitä voimallasi tehdyksi saat, sillä ei ole tekoa, ei ajatusta, ei tietoa eikä viisautta tuonelassa, jonne olet menevä", (Ps.146:4) "Kun hänen henkensä lähtee hänestä, niin hän tulee maaksi jälleen; sinä päivänä hänen hankkeensa raukeavat tyhjiin". Ihminen siis yksinkertaisesti nukkuu ja on täysin tietämätön tämän maapallon tapahtumista: (1 Tess.4:13) "Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole". Jeesus, Herramme ja Vapahtajamme kertoi sen ajan ihmisille erittäin selvästi sen, mitä kuolemassa tapahtuu: (Joh.11:11-14) "Näin hän puhui, ja sitten hän sanoi heille: "Ystävämme Lasarus nukkuu, mutta minä menen herättämään hänet unesta." Niin opetuslapset sanoivat hänelle: "Herra, jos hän nukkuu, niin hän tulee terveeksi." Mutta Jeesus puhui hänen kuolemastaan; he taas luulivat hänen puhuneen unessa-nukkumisesta. Silloin Jeesus sanoi heille suoraan: "Lasarus on kuollut". Jeesukseen uskovat Hänen aikanansa olivat hyvin perillä siitä, milloin maan tomussa nukkuva ihminen nousee ylös. Lasaruksen äiti ei luullut, että Lasarus jo olisi Aabrahamin helmassa tai missään muussakaan autuaaksi tekevässä paikassa. Hän tiesi, että vasta viimeisenä päivänä Lasarus nousisi ylös: (Joh.11:21-24) "Ja Martta sanoi Jeesukselle: "Herra, jos sinä olisit ollut täällä, niin minun veljeni ei olisi kuollut. Mutta nytkin minä tiedän, että Jumala antaa sinulle kaiken, mitä sinä Jumalalta anot." Jeesus sanoi hänelle: "Sinun veljesi on nouseva ylös." Martta sanoi hänelle: "Minä tiedän hänen nousevan ylösnousemuksessa, viimeisenä päivänä". (lue laaja artikkeli aiheesta internetsivustoltani www.sanansaattaja.com / sielun kuolemattomuus)

Maapallon eri uskonnot, New age sekä spiritismi ovat omalta osaltaan tehneet myyräntyötä ihmiskunnassa saaden ihmiset kääntymään pois Luojastaan ja kuitenkin kaikkein pahin eksytys on pesiytynyt itse kristikuntaan - vallalla oleva kristillisyys, jonka lippulaivoina ovat eri kirkkokunnat sekä herätysliikkeet, ovat saatanan, syvyydestä tulevan enkeli Apollyonin asialla, eivätkä Jumalan, vaikka toisin väittävät. Katolilaisuus, joita on tällä hetkellä maailmassa eniten - ja joka on surmannut historian saatossa todellisia Jumalan Pyhiä enemmän kuin Stalin sekä Hitler yhteensä - on luonut maapallolle todellisen väärän kristillisyyden valhekaavun. Katolilaisuuden perässä ovat seuranneet protestantit, vaikka väittävätkin Paavin kirkkoa porttokirkoksi. Katolinen kirkko kutsuu itseään äitikirkoksi ja protestantit ovat kuin pieniä lapsia jotka kantavat yhä taskussaan äitinsä kuvaa - katoliset harhaopetukset ovat pesiytyneet kristikuntaan muuttaen sen valhekristillisyydeksi hapatuksellaan. Todelliset Jumalan Pyhät, Jeesuksen aidot opetuslapset, ovat joutuneet valhekristillisyyden hampaisiin siksi, että aidot Korkeimman lapset tahtovat kaikelle perustelun vain ja ainoastaan Jumalan Sanasta eli Raamatusta. Koska valhekristillisyys, kirkkokunnat ja herätysliikkeet lippulaivoinaan, eivät tahdo itse elää Raamatunmukaista kristillisyyttä todeksi vaan vääristäen Kirjoituksia tahtovat elää inhimillisen syntiin langenneen luonnon johdattamaa valhekristillisyyttä joka sikiää pakanuudesta, on se joukko, joka perustaa oppinsa vain Raamatun teksteihin, heille ikävä muistutus siitä, kuinka Jumalan Sana on voimallisempi kuin mikään kaksiteräinen miekka (Hebr.4:12) antaen lukemattomille siihen turvaaville todellisen perustan elämälle - ja tätä todellisuutta vastaan sielunvihollinen kirkkokuntien sekä herätysliikkeiden kautta armottomasti hyökkää. Sielunvihollinen sekä sen demoniarmeija vihaa yli kaiken Raamatusta nousevaa totuutta, ja siksi pyrkii itse vääristelemään sen syntiin langenneen mielen mukaiseksi houkutellen näin ihmisiä pois totuudesta - ja sen lisäksi hyökkää armottomasti totuuden julistajia vastaan (Ilm.12:17).

Johanneksen näkemä syvyydestä nousema demoniarmeija johtajanaan itse perkele, luo maapallolle eksytyksien viidakon. Se esiintyy harhaanjohtavasti väittäen olevansa Jumalan asialla ja saa ihmiset uskomaan sen valheisiin sekä ihmeisiin. Se jäljittelee Korkeimman ihmeitä saaden jopa tulenkin taivaalta lankeamaan vain houkutellakseen ihmeiden sekä merkkien avulla horjuvia ihmissieluja omakseen (Ilm.13:13). Tämän se toteuttaa maailmanlaajuisen karismaattisen liikkeen kautta, jonka tunnusmerkkinä ovat ihmeet sekä merkit. Sielunvihollinen väheksyy Raamatun arvovaltaa ja korostaa ihmeitä sekä merkkejä, aivan kuten maailmanlaajuinen karismaattinen liike tekee saaden yhä laajempaa kannatusta ajassa jossa elämme. Ihmiset etsivät jo Jeesuksen maanpäällisen elämänsä aikana merkkejä, mutta Jeesus sanoi heille: "Tämä sukupolvi on paha sukupolvi: se tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin Joonaan merkki. Sillä niinkuin Joonas tuli niiniveläisille merkiksi, niin Ihmisen Poikakin on oleva merkkinä tälle sukupolvelle." (Luuk.11:29-30). Kun sielunvihollisen syvyydestä tulevat joukot karismaattisen maailmanlaajuisen liikkeen kautta julistavat ihmeitä ja merkkejä, he unohtavat Jeesuksen tärkeän opetuksen: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa." (Matt.22:29). Kun maailmanlaajuinen karismaattinen liike yrittää eksyttää ihmisiä erilaisilla ihmeillä, aidot Jumalan palvelijat varjeltuvat tältä salakavalalta eksytykseltä tutkimalla ahkerasti Jumalan Sanaa eivätkä usko mihinkään sellaiseen, joka sotii vastaan Raamatun kokonaisvaltaista opetusta. Todelliset Jumalan Pyhät ymmärtävät, että tärkeintä eivät ole ihmeet eikä merkit, vaan se, että nimi on kirjoitettuna Elämän Kirjassa. Ihmeet ja merkit kyllä seuraavat elävää uskoa, ja niiden pitääkin seurata (Mark.16:17-18), mutta koskaan niihin ei saa laittaa julistuksen pääpainoa, kuten Jeesus lihansa päivinä selvästi opetuslapsilleen opetti: "Katso, minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään ole teitä vahingoittava. Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaiset, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa." (Luuk.10:19-20). Sielunvihollisen demoniarmeija Johanneksen näkemän viidennen enkelin pasuunaan puhalluksen seurauksena julistaa ihmeitä sekä merkkejä, mutta aito Jeesuksen opetuslapsi lailla Apostoli Paavalin julistaa ristiinnaulittua Kristusta:"Mutta pois se minusta, että minä muusta kerskaisin kuin meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen rististä, jonka kautta maailma on ristiinnaulittu minulle, ja minä maailmalle!" (Gal.6:14). Sielunvihollisen julistuksen keskeisenä tekijänä ovat ihmeet sekä merkit, mutta aitojen Jumalan palvelijoiden julistuksen keskipisteenä on Raamatun opetuksen mukainen opetus Kristuksesta Jeesuksesta - tässä on ero aidon sekä epäaidon julistuksen välillä. Tämän päivän maailmanlaajuinen karismaattinen liike sielunvihollisen eksytyksen uhrina on kuin vanhan testamentin Kuningas Saul - se ei luota Jumalan Raamatussa antamiin lupauksiin eikä se usko Korkeimman antamiin ohjeisiin jotka löytyvät Kirjoituksista, vaan se hakee vastauksia "vainajahengiltä" väittäen niitä harhaanjohtavasti Jumalan antamiksi yliluonnollisiksi kyvyiksi kertoa tulevaisuudesta (1 Sam.28:7). Lukemattomat ymmärtämättömät ihmiset menevät tähän sielunvihollisen mestarillisesti kutomaan juoneen - joka kuitenkin olisi helppo paljastaa jos he vain lukisivat Raamattua - ja saa heidät seuraamaan karismaattisen liikkeen opetuksia sekä julistamaan niitä itsekin. Heidän loppunsa on kuitenkin kuin aikoinaan luopiokuningas Saulin - Karitsan vihan kohdatessa kaikkea jumalattomuutta he heittäytyvät omaan miekkaansa (1 Sam.31:4).

Suomen karismaattisuuden lipunkantaja; helluntaiherätys, 2010 kesäjuhlissaan Keuruulla toi selvästi ilmi herätyksen valitettavan nykytilan: ihmeiden sekä merkkien ylikorostuneen julistuksen lisäksi he pyrkivät kasvattamaan vuosittaisen kesätapahtumansa kävijämäärää (hengellisessä mielessä tarkasteltuna vähintäänkin kyseenalaisella) ruotsalaisella huippuartistilla, jonka esiintymisellä törkeästi sekä Raamatun vastaisesti (Matt.10:8) rahastettiin kävijöitä - kristillisenä mainostettu massatilaisuus ei ollut ilmainen, kuten yleensä kristilliset tilaisuudet ovat, vaan maksoi jokaiselle kävijälle kymmeniä euroja ja jokainen voi vain mielessään kysyä: tarjottiinko herätyksen korostamaa Pyhän Hengen kosketusta vastineeksi rahalle? Oliko oikein ja Raamatullista ottaa tilaisuudesta maksua ajatellen niitä köyhiä jotka mahdollisesti kesäjuhlilla taloudellisesta ahdingostaan huolimatta kävivät, ja jotka eivät ehkä köyhyytensä tähden päässeet kyseiseen tilaisuuteen vaikka olisivatkin tahtoneet? Helluntaiherätyksessä julistus otti historiallisen ensiaskeleen kohti julkista törkeää rahastusta, josta Apostoli Paavali varoitti aikansa Korinttolaisia (2 Kor.2:17). Tämä oli kuitenkin vain odotettu seuraamus vuosia kestäneelle bisnesmäiselle ja Raamatun vastaiselle toimintamallille, jota on menestyksekkään törkeästi harjoitettu herätyksen piirissä mm. heidän Raamattuopistonsa korkeilla lukukausimaksuilla jo pitkän aikaa - pääsääntöisesti vain taloudellisesti hyvin menestyneet tai velkaa ottaneet ovat viimeisen vuosikymmenen aikana voineet opiskella Raamattua Isossa Kirjassa. Harhaopille on tyypillistä, että Raamatunvastaisuus lisääntyy eikä se pysy piilossa (Matt.10:26), ja siksi ihmeiden sekä merkkien Raamatunvastaisen korostamisen lisäksi Apostoli Johanneksen näkemä syvyydestä nouseva demoniarmeija otti lisää valtaa kyseisen liikkeen toiminnassa "hintalappujen" muodossa kun oli kysymyksessä ruotsalaisen viihdemaailman "itseään kristityksi kutsuva" vetonaula, jota hyväksikäyttäen tämä karismaattisuudella ratsastava liike hyötyi kesäjuhlilla kävijöistä taloudellisesti ajatellen ruhtinaallisesti. Vuoden 2010 kesäjuhla Keuruulla bisnesmäisyydessään oli kuin mikä tahansa maallisen organisaation järjestämä suvijuhla - tilaisuuksissa julistajat esittivät toistuvasti rahankeräyspuheitaan ja mikäli jollakin tilaisuuksiin saapuneella ei sattunut olemaan käteistä rahaa mukanaan, isoille televisioruuduille heijastettiin puhelinnumero, johon soittamalla ihmiset köyhtyivät kymmeniä euroja. Julistuksen lomassa esiteltiin herätyksen ääni- sekä kirjallista tuotantoa, jotka tietysti olivat korkeaan hintaan kesäjuhlilla myytävissä. Jo pelkkien parkkipaikkojen hinnat yllättivät varmasti monet vähävaraiset juhlilla kävijät - jos Jeesus olisi tullut kasvavan helluntaiherätyksen kesäjuhlille, jota herätys salakavalasti mainosti kristillisenä tapahtumana, Jumalan Poika olisi varmasti lausunut: "Minun huoneeni pitää kutsuttaman rukoushuoneeksi', mutta te teette siitä ryövärien luolan" (Matt.21:13). Epäraamatullinen armolahjojen julistus, joka ei perustu Raamatun kokonaisvaltaisiin teksteihin vaan inhimilliseen järkeilyyn jonka tarkoituksena on lisätä lahkolaisten lukumäärää, ei selvästikään enää riitä helluntaiherätykselle, vaan toiminta saa yhä räikeämpiä muotoja - sen lisäksi että kyseinen liike Raamatunvastaisella julistuksellaan eksyttää etsiviä sekä horjuvia sieluja tavoittelemaan woodoolaisia pakanauskonnon ilmiöitä "armolahjojen nimillä", se vie vielä niiltä kylmästi rahatkin. Vaikka kesäjuhlilla varmasti oli myös paljon aitoja Jumalan palvelijoita palvelutehtävissä, he hukkuivat kylmän sekä suunnitelmallisen bisneksen jalkoihin - Johanneksen näkemän syvyydestä tulevan enkelin toiminta heinäsirkka-armeijoineen saa ajassa jossa elämme yhä näkyvämpiä sekä räikeämpiä piirteitä - helluntalaisten kesäjuhla Keuruulla oli siitä yksi selvä osoitus ja sen vaikutusta ei voi aliarvioida, sillä se on euroopassa yksi suurimpia herätysliikkeiden järjestämiä vuotuisia kesätapahtumia keräten vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä. Vaikka helluntalaisuus itse arvostelee usein kovinkin sanoin luterilaista valtakirkkoamme maallistuneisuudesta, se itse on kuitenkin johtajiensa toimesta valinnut tämän "kultaisen tien" seuraten valtakirkkomme perässä - on vain lyhyen ajan kysymys, kun se moraalittomuudessaan saavuttaa saman rappiotilan kuin tämän päivän luterilainen porttokirkko osana maailmanlaajuista katolista Paavin kirkkoa.

On syytä tässä yhteydessä luoda katsaus helluntailiikkeen epäraamatulliseen opetukseen kielilläpuhumisen armolahjasta - syntyihän aikoinaan koko helluntailiike kyseisen ilmiön ympärille. Helluntailiikkeessä oli aikoinaan käsitys hengenkasteesta (on monilla vieläkin), sellainen, että ihminen ei ollut hengessä kastettu, jos ei puhunut kielillä. Kärjistynein tulkinta liikkeen sisällä oli, että ihminen ei ole edes uskossa, jos ei puhunut kielillä. Tämä vaikutti monen liikkeessä olevan jäsenen elämään siten, että peläten muiden luokittelevan maalliseksi, alkoivat he puhua itse keksityillä kielillä, pulisten ja kaikenlaisia lausahduksia päästäen. Monet liikkeen sisällä eivät sortuneet kuitenkaan tähän ja siksi heidät luokiteltiin toisen luokan uskoviksi. Näin ollen kyseiset hurmosliikkeet omalla väärällä, Raamatun vastaisella opetuksellaan ovat lisänneet ja lisäävät tänäkin päivänä raskaita taakkoja jäsentensä hennoille hartioille. Hurmosliikkeiden opettajat opettavat armolahjoista! He väittävät itsellään olevan kaikkein eniten tietoa kyseisestä asiasta. Kuitenkin, he ovat kielilläpuhumisesta tehneet itselleen ja koko liikkeelle "tunnusmerkin". He luokittelevat keskuudessaan ihmisiä eri kasteihin, riippuen siitä, onko saanut kielet vai ei. He väittävät tietävänsä kaiken armolahjoista ja kuitenkaan edes sitä, ketä varten kielet ovat, he eivät tiedä! Eivät kielet ole merkiksi uskoville, vaan niille jotka eivät usko! 1 Kor. 14:22"Kielet eivät siis ole merkiksi uskoville, vaan niille, jotka eivät usko".

Miten heidän keskuudessaan puhuttu "pulinakieli" on merkkinä niille, jotka eivät usko? Eivätkö he juuri omien keskuudessa "nokkimisjärjestyksellään" osoita jotain aivan muuta? Eivätkö he näin itse tuomitse oman opetuksensa käytännössä vain harhaopiksi? Jotta he saisivat edes ulkopuoliset vakuuttuneeksi, saatikka omansa, siitä, että heillä tosiaan on Jumalan antama armolahja, täytyisi heidän ensin käsitellä uudestaan hengenkaste ja sen seuraukset ja täten poistaa nokkimisjärjestys keskuudestaan? Jos he itse taistelevat keskuudessaan siitä, kuka on saanut henkikasteen ja näin ollen on uskovainen, niin silloinhan koko kielilläpuhuminen on heidän mielestään, vastoin Raamatun selkää opetusta, vain uskovaisten sisäinen merkki! Toisaalta, kun Raamattu sanoo, että kielet ovat merkki niille, jotka eivät usko, ja kun he ovat tehneet kielistä puhumisesta itselleen merkin, niin voihan se olla selvä osoitus helluntailiikkeen jäsenten hengellisestä tilasta (kielet merkkinä niille jotka eivät usko) Omalla käytännöllään he kertovat ulkopuolisille, että Helluntailiike koostuu ei uskovista!

Kun ihminen täyttyy Pyhällä Hengellä, ei hänen Raamatun opetuksen mukaan tarvitse puhua kielillä! Jeesus oli täynnä Pyhää Henkeä äitinsä kohdusta asti, eikä Hänkään puhunut kielillä (Luuk.1:15)! Raamatussa on kertomuksia ( n. 50 kohtaa) esimerkkitapauksista, kun ihmiset täyttyivät Pyhällä Hengellä eivätkä puhuneet kielillä! Paavali kirjoittaa:1 Kor.12:29-30" Eivät suinkaan kaikki ole apostoleja? Eivät kaikki profeettoja? Eivät kaikki opettajia? Eiväthän kaikki tee voimallisia tekoja? Eihän kaikilla ole parantamisen armolahjoja? Eiväthän kaikki puhu kielillä? Eiväthän kaikki kykene niitä selittämään?" Raamattu kertoo, että hedelmä Pyhällä Hengellä täyttymisestä on, ei suinkaan kielilläpuhuminen, vaan; Gal.5:22"Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen." Itse asiassa kielillä puhumisen armolahja Pyhän Hengen vaikutuksesta luetellaan vasta listan loppupäässä, ei niin kuin hurmosliikkeet, tekemällä siitä elämän "elinehdon"! 1 Kor.12:28: "Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä."

Oletko koskaan ajatellut, että kun Pyhä Henki, jonka tulisi johdattaa Jumalan lapsia Jeesuksen sanojen mukaan "kaikkeen totuuteen", tuntemaan Jumala Jeesuksessa Kristuksessa ja Hänen Sanansa eli Raamattu, ei ole monenkaan ihmisen kohdalla, joka väittää olevansa täyttynyt Pyhällä Hengellä, kuitenkaan johdattanut kyseistä ihmistä läheisempään suhteeseen Jumalan kanssa? Monet, jotka sanovat olevansa täyttyneitä Pyhällä Hengellä eivät kuitenkaan ole kasvaneet Raamatullisissa totuuksissa! Mistä johtuu, että kielillä puhuvat katolilaiset muuttuvat enemmin katolilaisiksi ja saman aikaisesti kielillä puhuvat helluntalaiset muuttuvat enemmän helluntalaisiksi, puhumattakaan babtisteista jne.? Jeesus sanoi; Joh.16:13"Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen". Ihmisillä, jotka väittävät olevansa täyttyneitä Pyhällä Hengellä, tulisi olla myöskin jotakin näyttöä, sillä sanoihan Jeesus: Matt.7:16-20"Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita? Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään."

Kirkkokunnat, jotka opettavat armolahjoista ja väittävät itsellään niitä olevan, eivät kuitenkaan eroa kirkkokunnista, joilla ei kyseisiä armoituksia heidän mielestään ole, paremmalla vaelluksellaan! Kielillä puhumisen armolahja mm. helluntailiikkeen mukaan on uskovan kasvua varten. Miksi näissä hurmosliikkeissä esiintyy kuitenkin niin paljon lihallisuutta ja maailmallisuutta? He väittävät itsellään olevan kielilläpuhumisen lahjan ja kuitenkin elävät monesti jumalatonta elämää. Tämä ei päde tietenkään kaikkiin yksilöihmisiin, tiedän monia vilpittömiä ja vakaita Jeesuksen opetuslapsia mm. helluntailiikkeessä, mutta yleisesti ottaen tämä pätee. Jos omistaa kielillä puhumisen lahjan, jonka tarkoitus on hurmosopin mukaan kasvattaa lahjan saajaa, niin miksi ei kasvua ole useinkaan tapahtunut?

Helluntailiike opettaa, että on olemassa kahdenlaisia kieliä, joita annetaan uskovalle. Otan lainauksen helluntailiikkeen "oppikirjasta", Isosta Raamatun Tietosanakirjasta osa 3, s.108; "Kielillä puhuttaessa voi UT:ssa olla kyseessä jokin muutoin tunnettu, mutta puhujalle vieras kieli. Useimmiten ei kuitenkaan ole kyse tavallisesta kielestä." Oletko koskaan miettinyt, että saarnaajat, jotka väittävät itsellään olevan kielilläpuhumisen armolahjan matkustaessaan vieraskielisiin maihin saarnaamaan armolahjoista, tarvitsevat tulkin? He itse opettavat, että on kahdenlaisia kieliä, toiset ns. enkelien kieliä ja toiset eri maiden kieliä. Miksi näissä hurmosliikkeissä saarnaajilla ei koskaan ole kuin vain yhdenlaisia kieliä? He opettavat kielilläpuhumisesta monia vilpittömiä Jumalan lapsia ja itse osaavat vain pulista ja saarnatessaankin tarvitsevat tulkkia. Jos heillä kerta on kielilläpuhumisen lahja, niin miksi he tarvitsevat tulkkia? Miksi Jumalan Pyhä Henki ei anna heille koskaan noita "toisenlaisia" kieliä? Afrikassa ja monissa muissa kehitysmaissa elää satoja tuhansia lapsia ja äitejä ilman lohtua huomisesta. Nälissään ja alastomina he kerjäävät ruokaansa ollen kaiken lisäksi vielä pakanallisten uskontojen orjia. Nuoria tyttöjä ympärileikataan julmasti ja heitä pakotetaan uskomaan erilaisiin uskomuksiin, jotka vain lisäävät taakkaa heidän hennoille ja kärsineille hartioilleen. Samaan aikaan hurmosliikkeet juhlivat länsimaissa kehuskellen kielilläpuhumisen armolahjoistaan. Kuka saa "mielettömiä" näkyjä, milloin on nauruherätystä jne.

Sen sijaan, että nämä hurmosliikkeet etsisivät vain nautintoja hengen maailmasta, he voisivat ruveta rukoilemaan todellista kielten puhumisen armolahjaa, kykyä puhua erimaiden kielillä. Hurmosliikkeet opettavat, kuten mm. helluntalaisuus, että kielillä puhumisen armolahja esiintyy kahdella tavalla, myös kykynä puhua eri maiden kieltä. Miksi heidän keskuudessaan ei tällaista kuitenkaan esiinny? Miksi vain pulinaa, josta ei kukaan saa mitään selvää ja joka näyttää usein aivan mielipuolisten touhulta? Jos Jumala todella vastaisi heidän rukouksiinsa, niin kuin he väittävät, niin miksi Hän ei antaisi heille todellista kielten puhumisen armolahjaa ja tekisi heidät näin kykeneviksi lähtemään kehitysmaihin kertomaan sorretulle ja kärsivälle kansalle todellista ilouutista Jeesuksesta Kristuksesta? Nyt nuo hurmosliikkeen edustajat vain pulisevat ja valittavat tulkkien puutetta. Mihin he tulkkeja tarvitsevat, jos heillä ainoastaan on kerta oikea opetus armolahjoista? Niin, missä ne kaivatut kielet viipyvät? Ne totisesti olisivat tarpeen tämän päivän kylmässä ja karussa maailmassa. Maailmassa, jossa on nälänhätää ja kurjuutta enemmän kuin koskaan aikaisemmin!

Oletko koskaan miettinyt, mikä on kielillä puhumisen merkitys? Hurmosliikkeen edustajat sanovat, että uskova näin rakentaa itseään. Kun ihminen rukoilee pulisten, eikä ymmärrä mitään, niin oletko miettinyt, miten hän tietää saavansa rukousvastauksia? Olen tavannut ihmisiä, mitkä sanovat rukoilevansa vain kielillä. Kuinka he tietävät, mitä pyytävät ja keneltä? Kuinka he saavat rukousvastauksia, kun eivät tiedä edes, että mitä rukoilevat? Eikö juuri Jeesus varoittanut, että tulisi harkiten miettiä mitä rukoilee:Matt.6:7"Ja kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko niin kuin pakanat, jotka luulevat, että heitä heidän monisanaisuutensa tähden kuullaan." Rukous on ihmisen puhetta Jumalalle ja päinvastoin? Rukous ei ole vain pyyntöjä ihmisen puolelta, vaan myöskin kuuntelemista, mitä Jumala sanoo. Miten ihminen, joka rukoilee vain kielillä, joita ei itse ymmärrä, voi puhua Jumalan kanssa? Miten ihminen voi kasvaa tällaisessa rukouksessa? Miksi Jumalan tahto olisi tehdä kaikki asiat monimutkaiseksi? Miksi rukouksenkin tulisi olla jotakin sellaista, ettei sitä kukaan ymmärrä? Jos Jumala haluaisi ihmisten rukoilevan vain "pulisten", niin miksei Hän Raamattuakin kirjoituttanut vain "pulinaksi"? Jumalan tehtävä on tehdä sanomansa mahdollisimman yksinkertaiseksi. Sama logiikka pätee kaikkeen muuhunkin Jumalan suunnitelmaan. Myös kielilläpuhumisen armolahjaan. Samoin kuin Paavali sanoi aikoinaan eräälle noidalle, niin sama sanoma tulee kuuluttaa hurmosliikkeelle, joka väärillä Raamatuntulkinnoillaan on saanut monet eksyksiin naurettavilla nauruherätyksillään sun muilla vastaavilla tempauksillaan puhumattakaan väärästä kieltenpuhumisen armolahjan tulkinnasta; Apt.13:10"Voi sinua, joka olet kaikkea vilppiä ja kavaluutta täynnä, sinä perkeleen sikiö, kaiken vanhurskauden vihollinen, etkö lakkaa vääristelemästä Herran suoria teitä?"

Lukemattomat ihmiset hurmosliikkeissä eivät ole tutkineet mitä Raamattu opettaa kielillä puhumisesta, vaan sokeasti ovat uskoneet opettajiinsa. Itse asiassa samaa pätee kaikissa kirkkokunnissa oleviin epäraamatullisiin tulkintoihin. Ihmiset ovat sokeasti uskoneet vain sen, mitä heille on puhuttu tarkastamatta totuuden alkuperää Raamatusta! Joskus tuntuu siltä, kuin ihmisillä ei olisi omia aivoja ollenkaan. Ehkä seuraava esimerkkikertomus valaisee sinua siitä, kuinka sokeasti ihminen voi uskoa asioihin, mitä hänelle opetetaan. Eräässä kehitysmaassa on eräs heimo, jossa on sellainen tapa, että kun naiset tulevat raskaaksi, he sitovat punaisen nauhan vatsansa yläpuolelle. He tekevät näin siksi, ettei lapsi syntyisi suun kautta. Eräs lähetyssaarnaaja oli kerran kysynyt eräältä tällaiselta raskaana olevalta naiselta, auttaako nauha oikeasti? Tyytyväisenä toimintatapaansa oli nainen voitonvarmana vastannut; Kyllä auttaa, yksikään lapsi ei ole syntynyt suun kautta! Sidotko sinä nauhan vatsasi ympärille? Uskotko sinä, että lapsi voi syntyä suun kautta?

Kieli tarkoittaa puhuttua kieltä tai kielitaitoa, se on määritelmä sanalle "kieli". Jumala antaa kaikki Hengen lahjat käytännöllistä tarkoitusta varten! Kun tutkimme kielilläpuhumisista Raamatun opetuksen mukaisesti, tulemme huomaamaan tämän lahjan käytännöllisen tarkoituksen!

Jeesus sanoi seuraajilleen; "Menkää siis, ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen" (Matt.28:19). Kuinka apostolit saattoivat mennä kaikkialle maailmaan, samalla, kun itse osasivat vain yhtä tai kahta kieltä? Aina kun Jumala on antanut pienelle ihmisille jonkun tehtävän, Hän antaa aina myöskin kyvyt ja lahjat sen tehtävän suorittamiseen! Samoin teki Jeesus Kristus, joka tuli maan päälle ihmisruumiissa. Lähettäessään opetuslapset saarnaamaan evankeliumia (ilouutista) kaikkialle maailmaan, antoi Jeesus myöskin kyvyn puhua muiden maiden kieliä! Miten olisikaan muuten ollut mahdollista saarnata ihmisille, jotka puhuivat ja ymmärsivät eri kieltä kuin opetuslapset? Mark.16:17" Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ...puhuvat uusillä kielillä"! Jeesus antoi opetuslapsilleen käskyn, mutta myöskin lupauksen tuon käskyn suorittamiseen. Yliluonnollisen Pyhän Hengen lahjan, kyvyn puhua muiden maiden kielillä!

Raamattuun on kirjattu kolme esimerkkiä kielillä puhumisesta, (Apt.luvuissa 2,10 ja 19). Apt.2:1-4"Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niin kuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itse kunkin päälle. Ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi." Tuli on voiman symboli! Jumala lähetti lahjan tulisien kielien muodossa niin, että sen vastaanottajat tietäisivät Hänen vahvistavan heidän heikot kielensä kykeneviksi Jeesuksen antamaan lähetystehtävään. Samoinhan Jumala vahvisti Moosesta lähettäessään tämän faraon eteen (2 Moos.4:10-12) ja samoin Hän myöskin kosketti Jesajan huulia taivaallisella alttarilta otetulla hehkuvalla hiilellä (Jes.6:6-7). Jeesuksen lupaama kielilläpuhumisen lahja annettiin apostoleille! Apt.2:5-11"Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaa pelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on. Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä. Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia? Kuinka me sitten kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet? Me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa, Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset, kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja." Helluntaipäivä oli juutalaisten pyhäpäivä, jota vietettiin 50 päivää Pääsiäisen jälkeen. Hurskaat Israelilaiset tulivat kautta koko Rooman valtakunnan Jerusalemiin juhlimaan. Tuolloin Jerusalemissa oli ainakin 15 kansallisuutta ja Jumala valitsi tuon päivän Pyhän Hengen lahjan ensinäytökseksi, jotta nämä vierailijat kuulisivat evankeliumin! Moni heistä ottikin sanoman vastaan ja täten veivät mennessään mukanaan Helluntain jälkeen omaan maahansa. Apostoleille annettiin yliluonnollinen kyky puhua näiden kansallisuuksien kielillä ja tästä esimerkkitapauksesta huomaamme, että kielilläpuhuminen oli ensisijaisesti evankeliumin työhön annettu lahja, kyky kertoa sanomaa ihmisille heidän omalla kielellään.

Helluntain ihme ei ollut kuulemisen lahja, niin että vieraita kieliä voitiin ymmärtää, (niin kuin monet virheellisesti opettavat), vaan puhumisen lahja. Kielillä puhumisen lahja ei ole korvilla kuulemisen lahja kuulijoita varten, vaan puhumisen lahja puhumista varten. Eihän Helluntain ihmeeseen liittynyt tulisten korvien, vaan tulisten kielten laskeutuminen uskovien päälle! Kielillä puhumisen lahja ei ole "taivaallinen kieli", jota ymmärtää vain Jumala sekä ne, joilla on kielten tulkinnan lahja. Eihän kuulijat olleet täyttyneet Pyhälle Hengellä apostolien puhuessa heille, VAAN APOSTOLIT OLIVAT TÄYTTYNEET PYHÄLLÄ HENGELLÄ! Raamattu opettaa selvästi Apostolien tekojen luvussa 2, että sekä opetuslapset että ne, jotka kuuntelivat, ymmärsivät mitä julistettiin (jae 11)!

Toinen esimerkki kielillä puhumisesta löytyy Apostolien teoista luvusta kymmenen. Apt.10:44-46" Kun Pietari vielä näitä puhui, tuli Pyhä Henki kaikkien päälle, jotka puheen kuulivat. Ja kaikki ne uskovaiset, jotka olivat ympärileikatut ja olivat tulleet Pietarin mukana, hämmästyivät sitä, että Pyhän Hengen lahja vuodatettiin pakanoihinkin, sillä he kuulivat heidän puhuvan kielillä ja ylistävän Jumalaa. " Kornelius oli italialainen, mutta Pietari oli juutalainen ja puhui arameaa. Roomalaisperheiden palvelijat (näin historia kertoo) olivat usein eri puolilta maailmaa. Kielimuuri oli esteenä, mutta oletettavasti Pietari "puhui kielillä" julistaen evankeliumia Korneliuksen perheväelle. Pyhä Henki tuli Korneliukseen ja hänen perheenjäseniinsä ja silloin juutalaiset ymmärsivät heidän "ylistävän Jumalaa" kielellä, jota he itse ymmärsivät! Tuossa kohtaamisessa oli läsnä eri kieltä puhuvia. Kun Pyhä Henki tuli Korneliuksen ja hänen perheensä päälle, ymmärsivät juutalaiset heidän ylistävän Jumalaa. Enää ei kielimuuri ollut esteenä, vaan he ymmärsivät toisiansa! Tuossa Raamatun paikassa ei puhuttu mitään "pulinakieltä", vaan erimaiden kieliä, jotta ilouutinen, evankeliumi saavutti Korneliuksen eri kansallisuudesta huolimatta. Kornelius ja hänen perheensä vastaanottivat SAMAN KIELILLÄPUHUMISEN LAHJAN SAMALLA TAVALLA KUIN OPETUSLAPSET HELLUNTAI PÄIVÄNÄ! Myöhemmin Pietari kuvasi tapahtumaa seurakunnan johtajille: Apt.11:15" Ja kun minä rupesin puhumaan, tuli Pyhä Henki heidän päällensä, niin kuin alussa meidänkin päällemme"!

Kolmas ja viimeinen Raamatun paikka kielilläpuhumisesta käytännössä liittyi Paavalin puheeseen 12 efesolaiselle opetuslapselle. Apt.19:6" Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat". Helluntain ihmeessä ja Korneliuksen tapauksessa puhuttiin eri maiden kieliä! Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö tässäkin tapauksessa olisi ollut samoin. Tämä Raamatun paikka ei kerro yksityiskohtaisesti, kuten kaksi edellistä, miten kielillä puhuminen esiintyi. On väärin väittää, että tässä kohdassa oltaisiin puhuttu jotain "käsittämätöntä pulinakieltä", koska kyseinen kohta ei mainitse mitään sellaisesta. Päin vastoin, Luukas, joka Apostolien teot on kirjoittanut, kertoo näiden efesolaisten puhuneen kielillä ja ennustaen siten, että apostolit sen ymmärsivät! Eivät ennustaneet ja puhuneet kielillä siten, että se olisi ollut jotakin käsittämätöntä monkerrusta, josta kukaan ei olisi saanut selvää, niin kuin tämän päivän hurmosliikkeissä valitettavasti on tapana! Raamattu kertoo, että kielillä puhumisen lahjan saaminen Pyhän Hengen vaikutuksesta ilmeni AINA sellaisessa yhteydessä, jolloin ihmisiä oli koolla useammista eri kieliryhmistä, niin että kielimuuri erotti heidät toisistaan.

Apt.4:31"Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti." Edellisestä Raamatun paikasta voimme lukea, että ihmiset täyttyivät Pyhällä Hengellä eikä kielillä puhumista esiintynyt. Paikalla ei kuitenkaan Raamatun mukaan ollut ketään vieraskielistä. Helluntailiike opetti, ja opettaa vieläkin, että kun ihminen täyttyy Pyhällä Hengellä hän puhuu uusilla kielillä! Kuitenkin, niin kuin huomasimme, ihminen voi täyttyä Pyhällä Hengellä eikä välttämättä puhu uusin kielin. Pyhän Hengen kasteen tarkoituksena ei ole mutista tai pulista ei-ymmärrettävällä tavalla, vaan vastaan ottaa voima evankeliumin julistamista varten! Sanoihan Jeesus: Apt.1:8"vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka."

Edellä mainitut Raamatun paikat ovat ainoat, joissa Pyhän Hengen antamaa kielillä puhumista esiintyi käytännössä. Huomasimme, että kielilläpuhumisen lahja ilmeni aina kykynä puhua eri maiden kieltä. Se ei koskaan esiintynyt jonakin epämääräisenä pulinana vaan voimana ja kykynä saarnata evankeliumia kansallisuuksista riippumatta. Opetusta kielilläpuhumisesta löytyy Raamatusta vain ensimmäisen Korintolaiskirjeen 14;sta luvusta. On hyvin mielenkiintoista huomata, että hurmosliike, joka mainostaa itseänsä kielillä puhuja- kansana on muodostunut vain yhden Raamatun luvun ympärille. Jumalan Sana, Raamattu on paksu kirja ja oppi vain yhden luvun ympärille rakennettuna tuntuu jo inhimillisestikin ajateltuna hyvin mielivaltaiselta! Käytännön kielillä puhumista Jumalan lasten keskuudessa Pyhän Hengen vaikutuksesta esiintyy vain kolme kertaa! Uuden Testamentin 27;stä kirjasta vain kolme edes mainitsevat kielillä puhumisen lahjaa. 39 henkilöä kirjoittivat Raamatun kirjat. Näistä 39:stä vain kolme; Luukas, Paavali ja Markus - mainitsevat kielillä puhumisen. Meidän tulisi korostaa vain niitä kysymyksiä, joita Jumalakin pitää etusijalla. Jos kielillä puhumisen armolahja Pyhän Hengen vaikutuksesta ei saanut Jumalaltakaan palstatilaa kovinkaan paljoa, niin miksi ihmeessä maailman hurmosliikkeet pitävät sitä tärkeimpänä Raamatun asiana, vaikka väittävät elävänsä Jumalan tahdossa?

Siirrymme ensimmäisen Korinttolaiskirjeen 14:sta lukuun! Se on ainoa Raamatun luku, jossa käsitellään ja annetaan opetusta kielillä puhumisesta. Se on väärinymmärretyimpiä Raamatun kohtia hurmosliikkeiden opettajien keskuudessa. Sen ymmärtävät väärin myöskin hurmosliikkeiden harhaanjohdetut jäsenet! Maailman ihmiset ovat saaneet mahdollisuuden pilkata kristikansaa väärän hurmoksellisuuden tähden! Ja onko se mikään ihme? Pyöriväthän ihmiset lattioilla, naureskelevat, huutavat, hyppivät, itkevät, parkuvat mutisten epämääräistä muminaa ja kaiken lisäksi esiintyvät tietäjinä ja profeettoina. Hurmoksellisissa liikkeissä tunnusomaista on huono Raamatun tuntemus! Jumalan ilmoituksesta ei tiedetä paljoakaan, eikä se tunnu kovin monia kiinnostavankaan. Onhan se mukavampaa kokea hengen maailmoista jos jonkin näköisiä tuulahduksia.

Paavalin kirje korinttolaisille on ainoa, jossa Paavali käsittelee kielilläpuhumista. Ei ole Raamatun mukaista tutkia kielillä puhumista siten, että erotetaan jae sieltä ja jae täältä, niin kuin ei mitään muutakaan Raamatun opetusta. Kokonaisuus on aina ratkaiseva! Jotta ymmärtäisimme paremmin Paavalin viestiä seurakunnalle, luokaamme hetkeksi katsaus Korinttiin. Korinttin muinainen kaupunki oli kuuluisa kansainvälisistä satamistaan. Se oli kansallisuuksien sulatusuuni ja se aiheutti sen, että usein jumalanpalvelukset muodostuivat kaaottisiksi ja sekaviksi. Ihmisiä jumalanpalveluksiin osallistui eri kulttuureista ja eri kielistä. Paavalin kirjeestä huomaamme, että monet rukoilivat, todistivat ja saarnasivat kielellä, jota muut eivät ymmärtäneet. Tästä syystä Paavali kirjeessään kehotti, että jos tulkkausta ei voitu järjestää, niin piti pysyä vaiti!

1 Kor.14:6-9"Jos minä nyt, veljet, tulisin luoksenne kielillä puhuen, mitä minä teitä sillä hyödyttäisin, ellen puhuisi teille ilmestyksen tai tiedon tai profetian tai opetuksen sanoja? Niinhän on elottomain soittimienkin laita, huilujen tai kitarain: kuinka tiedetään, mitä huilulla tai kitaralla soitetaan, elleivät ne soi toisistaan erottuvin sävelin? Niinikään, jos pasuuna antaa epäselvän äänen, kuka silloin valmistautuu taisteluun? Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen.". 1 Kor.14:19: "Mutta seurakunnassa tahdon mieluummin puhua viisi sanaa ymmärrykselläni, opettaakseni muitakin, kuin kymmenentuhatta sanaa kielillä. " 1 Kor.14:27-28: "Jos kielillä puhutaan, niin puhukoon kullakin kertaa vain kaksi tai enintään kolme, ja yksi kerrallaan, ja yksi selittäköön; mutta jos ei ole selittäjää, niin olkoot vaiti seurakunnassa ja puhukoot itselleen ja Jumalalle." On täysin hämmentävää, että jotkut opettavat, että kielillä puhuminen on pulinaa, jota ei kukaan ymmärrä! Paavalin johdonmukainen opetus läpi kirjoitusten on luonteeltaan täysin vastakkainen ( 1 Tim.6:20 / 2 Tim.2:16)! Kun luet tarkasti 1;sen Korinttolaiskirjeen 14:sta luvun, huomaat, että epäjärjestystä ja väärää hurmoksellisuutta vastaan Paavali juuri kyseisessä luvussa taistelee, niin kuin kaikissa muissakin kirjoituksissaan! Paavalin sanoma on selvä: Jos et saa kielelläsi aikaiseksi selvää puhetta, pysy vaiti seurakunnassa!

Tässä vaiheessa on huomioitava eräs tärkeä seikka. Helluntailiike opettaa, niin kuin muutkin hurmosliikkeet, että kun "pulinakielet" tulkataan, niin se olisi mm. profetia. Näin on sotkettu keskenään profetoimisen armolahja ja kielilläpuhumisen lahja. Raamattu ei kuitenkaan missään kohdin mainitse, että kielillä puhumisen tulkkaus johtaisi profetiaan (Jumalan ilmoitukseen ihmisille)! Sen sijaan Raamattu opettaa erittäin selkeästi, että kielilläpuhumisen armolahja Pyhässä Hengessä on joko rukousta tai evankeliumia uskosta osattomille. Missään kohdin Raamattua ei ole yhtäkään esimerkkiä siitä, että profetia olisi tullut siten, että ensin oltaisiin puhuttu jotain käsittämätöntä kieltä! Jotkut perustelevat käsityksensä, sotkiessaan profetian ja kielilläpuhumisen, seuraaviin Raamatunpaikkoihin. 2 Piet.1:20-21"Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta." Monet harhaopettajat opettavat, että kun jonkun ihmisen kautta tulee profetia, niin sitä ei voisi kyseisen Raamatun paikan mukaan ymmärtää! Siksi he väittävät profetian tulevan usein kielillä puhumisen kautta! Asia ei kuitenkaan ole niin. Niin kuin luimme, niin Pietari kirjeessään puhuu profeetallisesta Sanasta, eli Kirjoituksista, ei profetiasta ( jae 19). Kun luet tarkasti edellä mainitun Raamatun paikan, niin kiinnitä katseesi sanoihin: YKSIKÄÄN RAAMATUN PROFETIA! Edellä mainittu Raamatun kohta ei millään tavalla liity Pyhän Hengen antamaan profetian armolahjaan, joka esiintyi apostolisena aikana ja joka kuuluu uuteen liittoon!

Seuraava Raamatun paikka, joka on Paavalin ensimmäisessä kirjeessään Korinttolaisille luvussa 14:sta on ollut hurmosliikkeiden väärällä tulkinnalle (sotkettu profetia ja kielilläpuhuminen) ehkä eniten käytetty Raamatun paikka: 1 Kor.14:5"Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu." Tässä Raamatun jakeessa ei sanota, että profetoiva olisi sama, vaan parhaimmillaan "samassa asemassa" eli samanarvoinen. EI SAMA! Vaikka kielillä puhuja selittäisi, ei hän kuitenkaan vielä silloin profetoisi, vaan olisi yhtä tärkeä! Paavali kirjeessään päin vastoin käyttää "palstatilaa" runsaasti juuri selittäessään, vastoin hurmosliikkeiden opetusta, että kielillä puhuminen on eri armoitus, kuin profetoiminen ja ettei niillä OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ KESKENÄÄN! 1 Kor.14:22-24"Kielet eivät siis ole merkiksi uskoville, vaan niille, jotka eivät usko; mutta profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan uskoville. Jos nyt koko seurakunta kokoontuisi yhteen ja kaikki siellä puhuisivat kielillä ja sinne tulisi opetuksesta tai uskosta osattomia, eivätkö he sanoisi teidän olevan järjiltänne? Mutta jos kaikki profetoisivat ja joku uskosta tai opetuksesta osaton tulisi sisään, niin kaikki paljastaisivat hänet ja kaikki langettaisivat hänestä tuomion".

Palatkaamme nyt kuitenkin kielilläpuhumisen armolahjaan. Paavalin ensimmäinen kirje Korinttolaisille 14:sta luku ei missään kohdin opeta, että kielilläpuhumisen armolahja olisi jotakin epämääräistä pulinaa, jota ei kukaan ymmärrä. Hurmosliikkeet ovat vain tulkinneet täysin mielivaltaisesti, vastoin Apostolien teoissa esiintyviä käytännön esimerkkitapauksia, kielilläpuhumisen vain "mongerrukseksi", jota ei kukaan ymmärrä! Paavalihan juuri tuossa kyseisessä kirjeessä (1 Kor. luku 14) kirjoittaa, ETTEI OLE OLEMASSAKAAN SELLAISIA KIELIÄ, JOITA EI KUKAAN YMMÄRRÄ: 1 Kor.14:10" Maailmassa on, kuka tietää, kuinka monta eri kieltä, mutta ei ainoatakaan, jonka äänet eivät ole ymmärrettävissä." Raamattu ei missään kohdin mainitse, että kukaan Jumalan palvelija olisi KOSKAAN PUHUNUT SAMANLAISIA KIELIÄ KUIN TÄMÄN PÄIVÄN HURMOSLIIKKEISSÄ! Tulkinta kielilläpuhumisesta mongerruksena on vain hurmosliikkeiden tulkintaa; "näin ehkä oltaisiin voitu puhua, kielet olisivat voineet olla ehkä tällaiset jne"! Päin vastoin, jokainen Raamatun kohta, jossa mainitaan käytännössä esiintyvä kielilläpuhumisen armolahja Pyhän Hengen vaikutuksesta, oli aina puhetta jonkin muun maan kielellä, niin kuin olemme huomanneet! Tämän päivän hurmosliikkeiden kielet ovat vain pulinaa tuuleen, eivätkä ne tule Jumalan maailmasta. Samaa mieltä lienee apostoli Paavali: 1 Kor.14:9"Samoin tekin: jos ette kielellänne saa esiin selvää puhetta, kuinka voidaan sellainen puhe ymmärtää? Tehän puhutte silloin tuuleen."

Paavali ensimmäisessä kirjeessään Korinttolaisille vetoaa vanhaan Testamenttiin lupauksesta, joka annettaisiin uuden liiton uskoville. Raamattu kertoo meille, että uusi liitto tehtäisiin kaikkien kansojen kanssa (niin kuin se tehtiinkin)! Vetoamalla kirjoituksiin Paavali juuri osoittaa, että kielten puhumisen armolahja on juuri kyky puhua eri maiden kielillä: 1 Kor.14:20-21"Veljet, älkää olko lapsia ymmärrykseltänne, vaan pahuudessa olkaa lapsia; mutta ymmärrykseltä olkaa täysi- ikäisiä. Laissa on kirjoitettuna: "Vieraskielisten kautta ja muukalaisten huulilla minä olen puhuva tälle kansalle, eivätkä he sittenkään minua kuule, sanoo Herra."

Jotkut opettavat, että "mongerrus" olisi enkelien kieliä! He perustelevat sen seuraavalla Raamatunkohdalla: 1 Kor.13:1" Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen." Huomattakoon, että Paavali kirjoittaa; VAIKKA eikä KUN! Lue tämä jae asiayhteydessään, (jakeet 2 ja 3) äläkä irrota jakeita sieltä täältä! Huomaat, että Paavali kirjoittaa myös; "vaikka minulla olisi kaikki usko" (oliko hänellä kaikki usko, ei tietenkään)..."vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi" (antoiko hän ruumiinsa poltettavaksi, ei, vaan hänet mestattiin pyövelin käsissä)! Huomaat siis, että hän ei sanonut puhuvansa enkelien kielillä, vaan esitti "olettamuksia" opettaessaan rakkauden suurta merkitystä! Raamatussa ei ole yhtään esimerkkitapausta, jossa enkelit olisivat puhuneet jotakin käsittämätöntä kieltä, vaikka kertomuksia ihmisistä, jotka ovat kohdanneet enkelin, on hyvin paljon. Kaikissa Raamatun ilmestyksissä enkelit ovat puhuneet ymmärrettävää kieltä! Johannes näyssään kuvailee enkelien kieltä mm. seuraavasti: Ilm.5:11-13"Ja minä näin, ja minä kuulin monien enkelien äänen valtaistuimen ja olentojen ja vanhinten ympäriltä, ja heidän lukunsa oli kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta ja tuhat kertaa tuhat, ja he sanoivat suurella äänellä: "Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan voiman ja rikkauden ja viisauden ja väkevyyden ja kunnian ja kirkkauden ja ylistyksen." Ja kaikkien luotujen, jotka ovat taivaassa ja maan päällä ja maan alla ja meren päällä, ja kaikkien niissä olevain minä kuulin sanovan: "Hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalle ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta aina ja iankaikkisesti!" On täysin mielivaltainen tulkinta, että enkeleillä olisi oma kieli!

Kielillä puhumisen armolahja on Pyhän Hengen antama lahja puhua erimaiden kielillä. Se ei ole mitään käsittämätöntä mongerrusta, eikä enkelien kieliä! Monet kuitenkin perustelevat hurmoksellista tulkintaansa seuraavalla Raamatun paikalla: 1 Kor.14:14" Sillä jos minä rukoilen kielillä puhuen, niin minun henkeni kyllä rukoilee, mutta ymmärrykseni on hedelmätön." Ensinnäkään, tämä Raamatun jae ei puhu mistään pulinakielestä, jollaista hurmosliikkeissä esiintyy, vaan se kertoo meille, että kun esim. suomalainen oppimaton saa Kenian kielen armoituksen Pyhän Hengen vaikutuksesta, niin on täysin selvää, ettei rukoilija itse ymmärrä kyseistä kieltä! Tällöin hänen ymmärryksensä on hedelmätön. Paavali kuitenkin kehotti kirjeessään "armoituksen saajaa" rukoilemaan, että saisi kyvyn ymmärtää kieltä, jota puhuu ja sitä kautta myöskin lahja tulisi paremmin käytetyksi.

Monet taas puolustelevat järjetöntä mongerrustaan seuraavalla Raamatunpaikalla: 1 Kor.14:23" Jos nyt koko seurakunta kokoontuisi yhteen ja kaikki siellä puhuisivat kielillä ja sinne tulisi opetuksesta tai uskosta osattomia, eivätkö he sanoisi teidän olevan järjiltänne?" Tässä Raamatun kohdassa ei anneta missään kohdin ymmärtää, että kysymyksessä olisi jokin sellainen kieli, jota hurmosliikkeissä käytetään. Tuossa jakeessa tarkoitetaan, niin kuin kokonaisvaltainen Raamattu selkeästi opettaa, eri maiden kieliä. Jos seurakunta kokoontuu ja monet ihmiset alkavat puhua todellisella Pyhän Hengen antamalla armolahjalla, vieraiden maiden kielillä, niin on selvää, että sekaannusta syntyy, ja silloin järjestys kokoontumisessa häiriintyy. Ei pitäisi olla mitään epäselvää, millaisista kielistä tässä Raamatun kohdassa on kysymys, koska kun opetuslapset puhuivat eri maiden kieliä helluntaipäivänä, luuli kansanjoukko heitä juovuksissa oleviksi( Apt.2:13)!

Paavali opetti kirjeessään Korintolaisille, että kun joku oli saanut todellisen kielillä puhumisen armolahjan Pyhästä Hengestä, kyvyn puhua vieraiden maiden kieliä, niin hänen tulisi rukoilla myöskin armoitusta selittää kielet. Myöskin hän kehotti rukoilemaan, että saisi kielten selittämisen armolahjan, vaikkakaan ei itse puhuisi kielillä, jotta ei sekaannusta tilaisuuksissa esiintyisi, vaan näin kaikki kuulijat rakentuisivat! Sillä ainahan on mahdollista, että kokoukseen tulee myöskin uskosta osattomia. (olihan riivattu mieskin aikoinaan synagoogassa Jeesuksen aikana Luuk.4:33). 1 Kor.14:13" Sen tähden rukoilkoon se, joka kielillä puhuu, että hän taitaisi selittää." Kielten selittämisen armolahja on yksinkertaisesti Jumalan Pyhän Hengen lahja ymmärtää erimaiden kieliä. Ei jokin yliluonnollinen kyky ymmärtää enkelien kieliä (enkeleillä ei ole mitään eri kieltä) tai jotain mongerrusta, jota hurmosliikkeissä, mm. helluntalaisuudessa paljon esiintyy! Hurmosliikkeissä harvat osaavat selittää puhumansa kielet! Paavali kuitenkin nimenomaan käski rukoilemaan, että jos on kielillä puhumisen armolahja, niin tulisi rukoilla, että saisi myöskin kyvyn selittää ne. Olen laittanut merkille kun ihmiset puhuvat mongerrellen (olen entinen helluntalainen ja kokemusta on), että usein he toistavat vain samoja sanoja. Kuitenkin, sanoma, jolla he pyrkivät näitä naurettavia kieliään selittämään, on joka kerta eri.

Tarkastelkaamme vielä muutamia Korinttolaiskirjeen kohtia, joilla ihmiset pyrkivät puolustamaan hurmoksellisia, epäaitoja kieliään: 1 Kor.14:15-16"Kuinka siis on? Minun on rukoiltava hengelläni, mutta minun on rukoiltava myöskin ymmärrykselläni; minun on veisattava kiitosta hengelläni, mutta minun on veisattava myöskin ymmärrykselläni. Sillä jos ylistät Jumalaa hengessä, kuinka oppimattoman paikalla istuva saattaa sanoa "amen" sinun kiitokseesi? Eihän hän ymmärrä, mitä sanot." Kenellä tämän tekstin mukaan on ongelmana ymmärtäminen? Tämä teksti ei tue hurmosliikkeissä esiintyviä "pulinakieliä", eikä edellä mainittu Raamatun kohta tarkoita, että joku puhuisi jotakin ymmärtämätöntä kieltä, jota ei itse ymmärrä! PÄIN VASTOIN, PUHUJA TÄSSÄ RAAMATUN PAIKASSA YMMÄRTÄÄ, KUULIJA EI!

1 Kor.14:2:"Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä." Tätä Raamatun paikkaa käyttävät usein pulinakielten puolestapuhujat, perustellessaan hurmoksellisia epäraamatullisia kieliään. Tämä jae ei anna ymmärtää, että puhuja ei itse tietäisi mitä puhuu, vaan että kuulijat eivät ymmärrä hänen puhettaan! Jos minä esim. sanon, että ei minua kukaan ymmärrä, en tietenkään silloin tarkoita, ettenkö itse ymmärtäisi itseäni. Kyllä minä voin itse ymmärtää itseäni, vaikka muut eivät ymmärtäisikään. Tämä Raamatun jae ollaan tulkittu, vastoin selkeää opetusta siten, että tässä kielillä puhuva ei itse ymmärtäisi mitä puhuu! Kuitenkin jae selvästi osoittaa, että ei ongelma ole puhujalla, vaan kuulijoilla!

Monet harhaopettajat opettavat, että on olemassa salainen taivaallinen rukouskieli, jota paholainen ei ymmärrä. He perustelevat käsityksensä: Room.8:26 "Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla". Raamattu ei kuitenkaan missään vaiheessa kehota uskovia rukoilemaan salassa, vaan päin vastoin, kuullessaan uskovan rukouksen saatana vapisee! Raamattu opettaa meille myöskin, että Jumalan lapsi on täytetty Pyhällä Hengellä ja että Jeesus asuu jokaisessa uskovassa Pyhän Henkensä kautta rukoillen Isän edessä edestämme! Edellä mainittu Raamatun kohta tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että Jeesus meissä rukoilee puolestamme!

Monet saatuaan karismaattisissa kirkkokunnissa kielillä puhumisen armolahjan ovat kertoneet omasta kokemuksestaan. He ovat kertoneet, että he kielillä puhuessaan eivät pysty lopettamaan, vaan jatkavat mongerrustaan niin pitkään kuin henki heille puhuttavaa antaa. Tämä tällainen kokemus osoittaa sen, että nuo "kielet" eivät ole voineet olla Jumalasta! Niin kuin mikä tahansa armolahja, niin myöskin kielillä puhuminen on aina ihmisen hallittavissa: 1 Kor.14:32"Ja profeettain henget ovat profeetoille alamaiset". Monilla on hurmosliikkeissä ns. kielilläpuhumisen armolahja, mutta ei kuitenkaan kykyä selittää kieliä. Kuitenkin olen monesti itse huomannut ollessani karismaattisissa tilaisuuksissa, että ihmiset rukouksen aikana mumisevat eikä tällaisessa rukoustilanteessa ole minkään laista järjestystä rukouksen suhteen. Raamattu opettaa meille kuitenkin, että jos ei ole selittäjää kielille, tai jos ei itse ole saanut armoitusta selittää kieliään, niin olkoon sellainen ihminen hiljaa seurakunnan kokouksissa ja rukoilkoon kielillä yksinäisyydessä: 1 Kor.14:27-28" Jos kielillä puhutaan, niin puhukoon kullakin kertaa vain kaksi tai enintään kolme, ja yksi kerrallaan, ja yksi selittäköön; mutta jos ei ole selittäjää, niin olkoot vaiti seurakunnassa ja puhukoot itselleen ja Jumalalle."

Selkeä Raamatun opetus on, että kielillä puhumista tulee esiintymään siihen saakka kunnes Herramme Jeesus tulee! Myöskin selkeä Raamatullinen opetus kielillä puhumisesta on, että Pyhän Hengen antama "kielillä puhumisen" armolahja on kyky puhua muiden maiden kieliä. Lupaus Pyhästä Hengestä, joka varustaa Hänen omansa voitokkaaseen evankelioimistyöhön, on yhä voimassa. Kun maailma yhdistyy ja ihmiset eri kulttuureista ja kansoista ovat paljon keskenään tekemisissä, niin Jumalan Pyhän Hengen lahjaa, kykyä puhua eri maiden kielillä, tullaan tarvitsemaan tulevaisuudessa, niin kuin apostolisena aikana, suuressa määrin. Tulevina aikoina tulee todellisen Pyhän Hengen armolahjan, kielillä puhumisen merkitys kasvamaan ja moni eri kulttuurin ihminen saa tätä kautta kuulla evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta.

Selkeä Raamatullinen opetus on myöskin se, että Jumalan lapsi voi rukoilla Pyhän Hengen antamilla "eri maiden" kielillä. Tällöin, jos hänellä itsellään ei ole lahjaa selittää puhumiaan kieliä, tulee hänen rukoilla kielten selittämisen armolahjaa Jumalalta( 1 Kor.14:13). Kuitenkaan missään vaiheessa Pyhän Hengen antama kielillä puhumisen armolahja ei ole profetiaa. Tämä on jokaisen syytä muistaa. Ei missään Raamatussa opeteta, että kielten selittämisen armolahja olisi kyky tulkita Jumalan sanomaa kansalleen. Kielillä puhumisen armolahja Pyhästä Hengestä esiintyy siis vain joko rukouksessa tai evankelioimistyössä. Profetointi on armolahja erikseen, ja se tulee aina ymmärrettävällä tavalla siten, ettei siihen tarvita mitään tulkkausta, jotta vastaan ottaja sen ymmärtäisi. Raamattu ei tunne yhtään tapausta, jossa oltaisiin menetelty siten, että kielillä puhuminen oltaisiin tulkattu profetiaksi, eikä se opeta näin tekemäänkään. Aina, kun joku puhuu kielillä, ja ne tulkataan viestiksi (profetiaksi) Jumalan kansalle, on se merkki siitä, että joko tulkkaus, tai kielet ovat perkeleestä, ei Jumalan Pyhästä Hengestä! Raamattu sanoo erittäin selkeästi, etteivät kielet ole merkiksi uskoville, vaan niille, jotka eivät usko ( 1 Kor.14:22)!

Mikä on hurmosliikkeissä esiintyvien järjettömien kielten historiallinen tausta? Mitä kieliä nämä tälläiset usein samojen sanojen hokemiset ovat? (lainaus Doug Batchelorin kirjasta:"kielten vangitsema) Glossolalia on sana, jota usein käytetään ilmaisemaan useimmissa karismaattisissa seurakunnissa suosittua hurmos kokemusta. American Heritage Dictionary- Amerikkalainen sanakirja- määrittelee tuon termin näin; "keinotekoista" ja epä- mielekästä puhetta, erityisesti sellaista puhetta, joka liittyy transsi-tilaan tai tiettyihin skitsofreniasta kärsivien oireisiin.

Nykyaikainen kielilläpuhuminen karismaattisissa liikkeissä juontaa juurensa- ei Raamatusta Jumalan lasten keskuudesta, vaan muinaisista pakanallisista rituaaleista. Kuudennella vuosisadalla eKr. Delfin oraakkeli oleskeli Parnassus- vuoren juuren lähellä olleessa temppelissä. Delfi oli myös pyhitetty Dionysokselle, viinin-, hedelmällisyyden- ja aistillisen tanssin jumalalle sekä yhdeksälle muusalle- musiikin suojelija jumalattarille. Samalla kun innoittavaa musiikkia soitettiin, Pythia- niminen ylipapitar tapasi hengittää huumaavaa savua ja siirtyä voimakkaaseen transsi tilaan, jossa hän alkoi mutista. Ylipapittaren päästämät oudot äännähdykset tulkittiin avustavan papin toimesta, joka yleensä puhui runomitassa. Ylipapittaren äännähdyksiä pidettiin viesteinä Apollos- jumalalta, mutta viestit olivat niin epämääräisiä, että niitä harvoin kyettiin todistamaan virheellisiksi.

Samassa kirjassaan Doug Batchelor kertoo omista kokemuksistaan. "Kun asuin Amerikan alkuperäisväestön keskuudessa Uudessa Meksikossa olin useita kertoja paikalla todistamassa samankaltaista rituaalia. Intiaanit ensin söivät hallusinaatioita aikaansaavaa giftkaktusta ja istuivat sitten tuntikausia piirissä hymisten ja rumpuja soittaen. Ennen pitkää useat alkoivat äännähdellä kouristuksenomaisesti ilmaisten piinallisia näkyjään". Nykyään karismaattiset seurakunnat ovat suosituimpia kuin mitkään muut kirkot Amerikan alkuperäisväestön keskuudessa, sillä siirtyminen heidän omista vanhoista uskomuksistaan karismaattisiin yhdyskuntiin on rituaalien samankaltaisuuden vuoksi vaivatonta ja helppoa. Monien pakanuutta harjoittavien Afrikan heimojen keskuudessa ihmiset uhraavat kanan tai vuohen saadakseen jumaliltaan siunauksen ja sitten he tanssivat tuntikausia nuotion ympärillä laulaen ja hypnotisoivan rummun soidessa taustalla. Lopulta jotkut läsnäolijoista joutuvat heidän jumaliensa hengen valtaan ja alkavat puhua aavemaista henkimaailman kieltä. Sitten paikallinen poppamies tulkitsee saadut viestit. Näitä rituaaleja yhä harjoitetaan Voodoo- katolisten keskuudessa Länsi-Intian saarilla.

"Tämä pakanallinen uskonto saapui ensi kerran Pohjois-Amerikan kristillisiin kirkkoihin 1800-luvun alussa. Monet Amerikkaan tuoduista afrikkalaisista orjista, joita oli käännytetty kristinuskoon eivät kyenneet lukemaan Raamattua. Vaikka he tulivatkin eri heimojen keskuudesta eri osista Afrikkaa, niin kaikkien heimojen kesken oli yksi yhteinen rituaali; "Henkien Tanssi", jolloin hengen vallassa oleva henkilö äännähtelee. Nämä orjat erehtyivät pitämään omaa uskontoaan kristittyjen kielillä puhumisena ja alkoivat sekoittaa kristinuskon piirteitä omiin rituaaleihinsa. Nuo kiihkeät palvontamenot, joita säestettiin erittäin rytmikkäällä musiikilla, alkoivat aluksi yleistyä vain Pohjois-Amerikan eteläosissa samalla kun suurten kirkkokuntien taholta näihin menoihin osallistujia kutsuttiin nimellä "Holy Rollers". Eräät jopa menivät niin pitkälle, että ottivat transsissa ollessaan käsiinsä myrkyllisiä käärmeitä todistaakseen saaneensa "hengen". (Tässä käytettiin väärin Mark.16:18, joka sanoo:"...nostavat käsin käärmeitä", viitaten tapaukseen, jolloin Paavali sai käärmeen pistoksen, mutta säilyi vahingoittumattomana Apt.28:3-6.)"

"Helluntailiikkeen kansallinen leviäminen valkoihoisten keskuudessa alkoi Los Angelesissa Apostolic Faith Gospel Mission-kirkossa Azusa kadulla 1906. Heidän johtajanaan oli entinen musta hurskauden julistaja nimeltä William Seymour. Tästä lähtien heidän johtajansa hioivat omia oppejaan ja tekivät niistä entistä houkuttelevimpia ja miellyttävimpiä kristillisten pääsuuntausten jäsenille. Sitten noin 1960 karismaattinen liike alkoi vetää puoleensa käännynnäisiä traditionaalisista yhdyskunnista. Tästä lähtien sen kasvu on ollut räjähdysmäistä ja nykyään karismaatikkoja on useita miljoonia protestanttisten ja katolisen kirkon keskuudessa ympäri maailmaa. Jotkut karismaattisista kirkoista menevät niin pitkälle, että sanovat Raamatun olevan vanha kirjain ja että kielillä puhujien kautta tulevat viestit ovat muka Hengen uusi ilmoitus ja siksi luotettavimpia kuin Raamattu." (Doug Batchelorin kirjasta:"kielten vangitsema).

Hurmosliikkeissä valtaosalla sen jäsenistä esiintyvä pulinakieli on pakanallista alkuperää. Jumala on järjestyksen Jumala (1 Kor.14:33), eikä Hän aiheuta omiensa keskuudessa järjettömiä tilaisuuksia, joissa kontrolli häviää ja kaikki tekevät mitä sattuu! Baalin profeetat tekivät aikoinaan, niin kuin tämän päivän hurmosliikkeet palvontamenoissaan, hyppivät alttarinsa ympärillä valittaen, huutaen ja profetoiden (1 Kun.18:17-46). Jumalan todellinen profeetta, Elia, sitä vastoin polvistui Jumalan kasvojen eteen, toiselle alttarille ja rukoili YKSINKERTAISEN RUKOUKSEN!

Hurmosliikkeissä esiintyvä kielillä puhuminen on usein lahja paholaiselta. Viholliselta saatu lahja voi olla hyvin kuolettava! Rikolliset ovat menestyksellisesti räjäytelleet monta uhriaan lähettämällä lahjaksi komean lahjapaketin, joka avattaessa on kuitenkin räjähtänyt silmille! Samoin tänä päivänä paholainen käyttää väärennettyä hengen lahjaa, kielillä puhumisen lahjan pakanallista vastinetta, saadakseen pääsyn Jumalan seurakuntaan ja tuhotakseen sen sisältä päin! Se mikä ei onnistu saatanalta pelottelulla ja painostamisella, onnistuu valitettavan usein viekkaudella. Tämän ovat huomanneet nyt monet hurmosliikkeiden johtajat, mm. Helluntailiikkeessä ollaan hyvin huolestuneita armolahjojen väärinkäytöstä! He ovat itse joutuneet monesti huomaamaan, että monet heidän jäsenistään väärinkäyttävät armolahjoja ja ollaan alettu yhä enenevässä määrin myöskin ottamaan liikkeen sisäisesti kantaa siihen, kenellä on ylipäätänsäkään aidot kielet ja kenellä ei! Paholaisen lähettämä lahja, kyky puhua käsittämätöntä kieltä, kieltä, jota ei ymmärrä puhuja, saatikka sitten kuulija, on osoittautumassa pommiksi, vaikka sitä harva kuitenkaan myöntää.

Kansa, joka puhuu outoa kieltä, kieltä jota ei edes itse ymmärrä, on todellisen Jumalan kansan vihollinen! Tuo kansa, hurmosliike, on tehnyt huonoa mainosta todellisille Jumalan lapsille, todelliselle tämän päivän Israelille, eli jokaiselle Uuden Liiton uskovalle! Naurettavilla nauruherätyksillään sekä muilla vastaavilla tempauksillaan se on tehnyt maailman ihmisten silmissä uskon Jumalaan vain hullujen ja skitsofreenikkojen uskonnoksi. Jumala ilmoitti Raamatussa Jeremian kautta tästä ajasta, jossa elämme: Jer.5:14-18"Katso minä tuon teitä vastaan, te Israelin heimo, kansan kaukaa, sanoo Herra; se on horjumaton kansa, se on ikivanha kansa, kansa, jonka kieltä sinä et ymmärrä ja jonka puhetta sinä et tajua. Heidän viinensä on kuin avoin hauta, he ovat kaikki sankareita. He syövät sinun satosi ja leipäsi, he syövät sinun poikasi ja tyttäresi, syövät sinun lampaasi ja raavaasi, syövät sinun viinipuusi ja viikunapuusi; he miekalla hävittävät sinun varustetut kaupunkisi, joihin sinä luotat. Mutta niinäkään päivinä, sanoo Herra, en minä teistä peräti loppua tee. "

Viidennen enkelin puhaltaessa pasuunaan, maailmanlaajuinen eksytys kohtaa tätä maapalloa. Se joukko, joka väittää olevansa Jumalan asialla onkin itse asiassa saatanan, eli syvyydestä tulevan enkelin asialla. Erilaiset pakanuudesta nousseet traditiot on puettu kristillisyyden kaapuun. Katolinen kirkko Paavin johdolla on eksyttänyt historian saatossa suuren joukon Kristuksen verellä lunastettuja sieluja sekä saanut vuotamaan miljoonien marttyyrien veren. Uskonto, joka on sekoitus pakanallisia kultteja mukanaan ripaus Raamatullista uskoa, on salakavala myrkkysekoitus, jonka sielunvihollinen juottaa tämän maapallon janoisille asukkaille, jotka tahtovat itsekkäästi eläen sivuuttaa Raamatulliset totuudet joita aidot Jumalan pyhät ovat jo vuosituhansia henkensä uhalla julistaneet. Paavin johtama porttokirkko (Ilm.17:5) on haalinut ekumenian sekä humanismin nimissä siipiensä suojaan kaikki protestanttiset kirkkokunnat sekä herätysliikkeet ja näin muodostanut maanpäälle valhekristillisyyden, joka mahtavuudessaan kilpailee aitoja Jumalan Pyhiä vastaan. Se on luonut suuren eksytyksen kiirastuli - sekä helvettioppeineen, se on muuttanut oikean lepopäivän ajankohdan, se on luonut pakanallisista uskonnoista kyhätyn kolminaisuusopetuksen, luonut salakavalan lapsikasteopin ja tehnyt ihmisestä kuolemattoman sielun vaikka se olisi erillään Kristuksesta ja paljon muuta salakavalaa sekä rienaavaa Raamatun vastaista opetusta se on vuosituhansien aikana valheellisesti tuottanut. Vaikka protestanttiset kirkkokunnat sekä herätysliikkeet väittävät ajattelevansa omilla aivoillaan, he itse asiassa opetuksessaan julistavat vain katolisen kirkon salakavalia opetuksia, usein itsekkään ymmärtämättä sitä. Maailmanlaajuinen eksytys on ajassa jossa me nyt elämme saavuttanut lähestulkoon täyttymyksensä - mestarillisesti on Johanneksen näkemä syvyydestä tullut saatanan demoniarmeija tehnyt työtään maapallolla. On hyvin huolestuttavaa, että esimerkiksi suomalaisen luterilaisen kirkon papit uusimman väitöskirjan mukaan (Risto Leppänen.2010) eivät laisinkaan usko Raamatun luomiskertomukseen ja suurin osa papeista näkee Raamatun vain inhimillisenä kirjana kieltäen sen Jumalallisen alkuperän - kun yhteiskuntamme valtakirkko on näin kääntänyt selkänsä Pyhälle Jumalalle, on sanomattakin selvää, että maailmanlaajuinen eksytys on kohdannut myös Suomea eikä täten ole vain jotakin kaukaista tietoa maailman ilmiöistä.

Sielunvihollisen hyökkäystä, joka tapahtui viidennen pasuunan soidessa Johanneksen näyssä, pystyvät vastustamaan vain ne, jotka tuntevat Kirjoitukset ja jotka elävät Jumalan voimasta - heillä on Jumalan painama sinetti otsassaan. Syvyydestä tulevan enkelin hyökkäyksen seurauksena ihmiset maapallolla ovat omaksuneet vääriä käsityksiä Raamatusta, ovat langenneet pakanallisten uskontojen pauloihin ja lisäksi sortuneet pitämään itseänsä jumalana. Humanismi on uskontoa ilman Jumalaa, sillä ihminen luulee itse olevansa kaiken hyvän sekä huonon mittapuuna ja täten hän kieltää Jumalan oikeuden olla tuomarina sekä kaikki Jumalan Hengestä syntyneet Kirjoitukset - näin ovi eksytyksille on avoin. Kaikki edellä mainittu on lisännyt henkistä pahoinvointia ihmiskunnan keskuudessa - milloinkaan ei ihmiskunta ole kärsinyt niin paljon mielenterveydellisistä ongelmista kuin tänä päivänä. Ihmisten oma inhimillinen viisaus on kuitenkin luonut ihmisten sisäiselle pahalle ololle psykologisia määritelmiä, jotka ovat vain lisänneet tuskaa maapallolla. Psykologinen ajattelutapa - joka yrittää selittää tyhjentävästi sen mitä ihmisessä on - on surkeasti epäonnistunut tehtävässään lievittää maapallolla vallitsevaa henkistä pahoinvointia. Syvyydestä nouseva enkeli, Apollyon eli saatana, saa ihmiset etsimään kuolemaa ja Johannes kirjoittaa näyssään siitä sanoin: "ihmiset etsivät kuolemaa, eivätkä sitä löydä; he haluavat kuolla," (Ilm.9:6) ja näin saatanan demoniarmeija on saanut suuren osan ihmiskuntaa täydelliseen petoksen verkkoon maalaten ihmisten mieleen valheellisen kuvan Jumalasta - jos ihmiset ymmärtäisivät Korkeimman rakkauden luotujaan kohtaan he turvaisivat Jumalan anteeksiantoon Hänen Pojassaan Kristuksessa Jeesuksessa, mutta koska he ovat nielleet saatanan valheen ja uskovat Jumalan olevan vain jokin tyranni, he mieluummin epätoivossaan tappaisivat itsensä. Sielunvihollisen salakavala juoni ihmiskunnan eksyttämiseksi on toiminut - suurin osa ihmiskuntaa on niellyt eksyttäjän valheet ja tuhonnut oman sisäisen elämänsä ollen valmiina nyt tuhoamaan itsensä. Turhaan ei sielunvihollista nimitetä tuhanten juonten mestariksi: Jeesus nimitti perkelettä "valheen isäksi" (Joh.8:44) ja viidennen pasuunan soidessa Jumala salli Johanneksen näyssä tämän valheen isän eksyttää suuren osan ihmisiä - vain ne, jotka eivät edes rakastaneet totuutta joutuivat sielunvihollisen salakavalan juonen uhreiksi, mutta Jumalan sinetillä merkityt säästyivät tältä eksytykseltä sillä heillä oli rakkaus totuuteen joka on Jumalan Sana (Ps.119:160). Jeesus oli lihansa päivinä sanonut, että: "Minun lampaani kuulevat minun ääntäni, ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Ja minä annan heille iankaikkisen elämän, ja he eivät ikinä huku, eikä kukaan ryöstä heitä minun kädestäni." (Joh.10:27-28) ja tämän me näemme toteutuvan tässä Johanneksen ilmestyksen viidennen pasuunan puhalluksessa - Jeesuksen omat kuulevat Paimenensa äänen eikä kukaan voi ryöstää heitä Hänen kädestään. Eksytykset ovat vain niitä varten jotka ovat eksytettävissä - Jumalan Pyhät kuulevat Mestarinsa äänen eivätkä he eksy, sillä he muistavat Kristuksen sanat Hänen aikansa eksyneille:"Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa." (Matt.22:29). Jeesukseen Kristukseen uskovat eivät eksy, sillä he tutkivat joka päivä Kirjoituksia (Apt.17:11) rakastaen Herran lakia sydämestään koska heidän sisimmässään asuu Jumalan Pyhä Henki (Jer.31:33).

Ilm.9:13-21

"Ja kuudes enkeli puhalsi pasunaan; niin minä kuulin äänen tulevan kultaisen alttarin neljästä sarvesta, Jumalan edestä, ja se sanoi kuudennelle enkelille, jolla oli pasuna: "Päästä ne neljä enkeliä, jotka ovat sidottuina suuren Eufrat-virran varrella." Silloin päästettiin ne neljä enkeliä, jotka hetkelleen, päivälleen, kuukaudelleen ja vuodelleen olivat valmiina tappamaan kolmannen osan ihmisistä. Ja ratsuväen joukkojen luku oli kaksikymmentä tuhatta kertaa kymmenen tuhatta; minä kuulin niiden luvun. Ja tämänkaltaisilta minusta näyttivät hevoset ja niiden selässä istujat näyssä: ratsastajilla oli tulipunaiset ja tummansinervät ja tulikivenkeltaiset haarniskat; ja hevosten päät olivat kuin leijonain päät, ja niiden suusta lähti tuli ja savu ja tulikivi. Näistä kolmesta vitsauksesta sai kolmas osa ihmisiä surmansa: tulesta ja savusta ja tulikivestä, jotka lähtivät niiden suusta. Sillä hevosten voima oli niiden suussa ja niiden hännässä; niiden hännät näet olivat käärmeitten kaltaiset, ja niissä oli päät, joilla ne vahingoittavat. Ja jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä vitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia ja kultaisia ja hopeaisia ja vaskisia ja kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä eikä kuulla eikä kävellä. He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan."

Johannes näkee näyssään kuudennen enkelin puhaltavan pasuunaan ja silloin päästettiin irti neljä enkeliä Eufrat-virran varrelta: 200 miljoonaa sotilasta lähtee tappamaan sekä tuhomaan kolmannen osan maasta. Kuvaus on symbolinen, mutta myös todellinen: kysymys on Islamilaisen maailman sotureista, entisen Babylonian alueen pakanauskonnon valtaan joutuneista sotaisista muslimeista samalla kun se kuvaa tuon taistelun demonisia piirteitä (tuli, savu ja rikinkatku, jotka tulivat hevosten suusta, jakeet 18-19). Neljä sidottua enkeliä ovat tietenkin perkeleen enkeleitä, koska yksikään Jumalan enkeli ei Raamatun kokonaisvaltaisen opetuksen mukaan ole sidottu - sidottujen enkelien päästyä vapauteen tekemään tuhojaan ihmiskunnan keskuuteen on sanomattakin selvää, että laajamittaisen tuhon aiheuttavat sielunvihollisen demoniarmeija. Perkeleen voimat vaikuttaen sotilaissa tekevät säälimätöntä tuhoaan - kolmasosa maapallon ihmisistä tapetaan.

Islamilainen maailma ulottuu Afrikan länsirannikolta Indonesiaan ja Keski-Aasiasta Saharan eteläpuolelle. Worl Factbookin mukaan (v.2004) Islam on maailman toiseksi suurin uskonto. Koko maailmassa arvioidaan olevan jo yli 1,3 miljardia muslimia. Vaikka yhä suureneva ihmisjoukko maailmassa vääränlaisen propagandan tuloksena puolustaa Islamia, joutuvat kuitenkin useat Islam-kriitikot kirjoittamaan salanimellä koska ovat joutuneet sotaisan Islamin tappouhkausten kohteiksi - useita kriitikoita on myös murhattu. Islamilaisuuden perustajan Muhammedin ryöstöretket ovat viitoittaneet seuraajiensa käsitystä Jihadista -eli pyhästä sodasta, joka käytännössä tarkoittaa taistelua ulkomaailmaa eli toisinajattelijoita vastaan. Muhammedin ryöstöretkien jälkeen kalifit valloittivat nopeassa tahdissa suurimman osan Lähi-itää, Pohjois-Afrikan ja Espanjan - tuolloin islamilainen valtio ulottui Atlantilta Keski-Aasiaan. Sotaisana uskontona Islam on kolkutellut myös Euroopan portteja: v1453 ottomaanit valtasivat Konstantinnapolin, v.1529 uudestaan ja vuonna 1683 seisoivat Wienin porteilla. Vain vähän ennen ensimmäistä maailmansotaa viimeiset Balkanin maat vapautuivat Turkin alta. Syyria ja Pohjois-Afrikka olivat uskonnoltaan kristillisiä, kunnes Islamin laajentumisen myötä vuosina 632-732 ne kuitenkin vallattiin ja niistä tuli arabien hallitsemia. Muslimiarmeijat valloittivat Länsi-Eurooppaa ja saapuivat 200 km päähän Pariisista ja lähelle Geneveäkin. Islam on asettanut tavoitteekseen tehdä koko maailmasta islamilaisen: tällä hetkellä se säätelee maailman tilannetta pitkälti öljyn ansiosta - 17 lokakuuta vuonna 1973 Yom Kippurin sodan aikana arabikuninkaat sekä arabisheikit nelinkertaistivat öljyn hinnan ja siitä alkaen se on ollut pääasiallisin syy maailmaa idästä länteen ravistaviin talouskriiseihin. Kriisit ovat olleet niin laajoja, että erityisesti kolmannen maailman maat ovat hukkumassa velkoihinsa. Öljyllä sekä muilla taloudellisilla vaikutteilla Islam kasvattaa vaikutustaan viidessä maanosassa. Nykyään yli kymmenen miljoonaa muslimia elää, työskentelee ja opiskelee Euroopassa. Useita miljoonia muslimeja on muuttanut myös Pohjois-Amerikkaan.

Islam kasvattaa Koraanin kautta lapsensa vihaan. Seuraavat tekstit on lainattu Koraanista. Tässä on käytetty Jussi Aron ja Armas Salosen kääntämää Koraanin versiota, joka on suoraan arabiasta käännetty (Koraanin luku ja jakeet): 2:187 Tappakaa heidät, missä ikinä tapaatte heidät, ja karkoittakaa heidät sieltä, mistä he ovat karkoittaneet teidät, sillä kiusaus on pahempi kuin tappo. / 2:189 Ja taistelkaa heitä vastaan niin kauan, ettei kiusausta enää ole, vaan Jumalan uskonto pääsee voimaan, ja jos he pidättäytyvät taistelusta, ei vihollisuutta ole, paitsi väärintekijöitä kohtaan. / 2:212-213 Teille on määrätty taisteleminen, vaikka se onkin teille vastemielistä. Mutta voi olla, että jokin on teille vastemielistä, vaikka se on teille hyväksi, ja voi olla, että rakastatte jotakin, vaikka se on teille pahaksi. Jumala tietää, mutta te ette tiedä. / 4:76 Taistelkoot siis Jumalan tiellä ne, jotka tahtovat tämänpuoleisella elämällä ostaa tuonpuoleisen. Joka taistelee Jumalan tiellä, kaatukoon hän tai voittakoon, hänelle me annamme suuren palkan. / 4:91 (Uskottomista)…Jos he kääntävät teille selkänsä, ottakaa heidät kiinni ja surmatkaa heidät, missä ikinä he kääntävät teille selkänsä, älkääkä ottako heitä ystäviksenne eikä auttajiksenne. / 5:17 Me olemme myös tehneet liiton niiden kanssa, jotka sanovat: ”Me olemme kristittyjä”, mutta he ovat unohtaneet osan siitä, mikä on annettu heille kehoitukseksi, ja niinpä olemmekin asettaneet vihollisuuden ja kiukun heidän välilleen ylösnousemuksen päivään asti, mutta Jumala on ilmoittava heille mitä he ovat tehneet. / 5:19 Ne ovat uskottomia, jotka sanovat: ”Totisesti Jumala on Messias, Marian poika.” / 5:56 Oi te, jotka uskotte, älkää ottako juutalaisia eikä kristittyjä suojelijoiksenne! He ovat toinen toistensa suojelijoita, ja joka ottaa heitä suojelijakseen, tulee yhdeksi heistä. / 7:166 Ja kun he (juutalaiset 7:159) olivat rikkoneet ne kiellot, joita heille oli annettu, me sanoimme: ”Tulkaa halveksituiksi apinoiksi.” / 7:178 Olemmehan helvettiä varten luoneet suuren määrän dzinnejä ja ihmisiä…/ 8:12 Ja kun Herrasi antoi enkeleille tämän ilmoituksen: ”Minä olen teidän kanssanne; vahvistakaa siis niitä, jotka uskovat! Olen paneva uskottomien sydämeen vavistuksen; katkaiskaa heidän kaulansa ja iskekää heiltä poikki kaikki sormet!” / 8:62 Ja varustakaa heitä vastaan niin paljon sotavoimia ja ratsuväkeä kuin pystytte, niin että pelotatte sillä Jumalan vihollisen ja teidän vihollisenne sekä muita heidän lisäkseen, joita ette tunne, mutta Jumala tuntee heidät. Ette voi jakaa mitään omastanne Jumalan tiellä ilman, että sitä palkittaisiin teille, eikä teille tehdä vääryyttä. / 6:66 Oi profeetta, kehoita uskovaisia taisteluun! Jos on kaksikymmentä keskuudessanne, jotka ovat kärsivällisiä, voittavat he kaksisataa, ja jos heitä on sata, niin he voittavat tuhat uskotonta, koska jälkimmäiset ovat kansaa, joka ei älyä. / 9:5 Mutta kun rauhoitetut kuukaudet ovat kuluneet, niin surmatkaa monijumalaiset missä heidät löydättekin. Ottakaa heidät kiinni, piirittäkää heidät ja asettukaa väijymään heitä joka paikkaan / 9:14 Taistelkaa heitä vastaan, niin Jumala rankaisee heitä teidän kätenne kautta, saattaa heidät häpeään, auttaa teitä heitä vastaan ja parantaa uskovaisten rinnat. / 9:29 Taistelkaa niitä vastaan, jotka eivät usko Jumalaan … kunnes antavat veron ja nöyryyttävät itsensä. / 9:52 … Jumala on antava rangaistuksensa kohdata teitä hänen tyköänsä tai meidän kättemme kautta. / 47:4-5 Kun tapaatte niitä, jotka eivät usko, niin lyökää niskaan, kunnes panette aikamoisen verilöylyn heidän keskuudessaan toimeen! Pankaa heidät sitten kahleisiin! Ja osoittakaa sitten hyvyyttä tai vaatikaa lunnaat kunnes sota päättyy. Niin on. Jos Jumala tahtoisi, hän saisi voiton heistä, mutta hän tahtoo koetella teitä toistenne kautta. Ne, jotka saavat surmansa Jumalan tiellä, niiden tekoja hän ei tee turhiksi. / 59:2 Hän on se, joka ensimmäisen kerran karkotti kodeistaan ne Kirjan omistajat, jotka eivät usko. Te ette luulleet heidän lähtevän ja he luulivat, että heidän linnansa turvaisivat heidät Jumalalta, mutta Jumala kävi heidän kimppuunsa suunnalta, jota he eivät voineet aavistaa, ja heitti heidän sydämeensä pelon, niin että he omin käsin ja uskovaisten avulla hävittivät talonsa. / 59:4-5 … sen tähden, että he vastustavat Jumalaa. Ja jos joku vastustaa Jumalaa, niin Jumala on raju rankaisemaan. Jos olette kaataneet jotkut palmupuut tai jättäneet ne seisomaan juurillaan, niin se tapahtui Jumalan luvalla ja jotta hän saattaisi jumalattomat hämilleen. / 59:14-15 He eivät taistele teitä vastaan yhdessä, vaan ainoastaan linnoitetussa kaupungissa tai muurien takana. … Heidän laitansa on sama kuin niiden, jotka vähän ennen saivat kokea menettelynsä pahoja seurauksia. Niin heitä odottaa tuskallinen rangaistus. / 61:4 Totisesti, Jumala rakastaa niitä, jotka hänen asiansa puolesta taistelevat taistelurintamassa niin kuin muodostaisivat lujasti salvatun rakennuksen. /

Islamilaiset kasvattavat lapsensa väkivaltaan samanaikaisesti kun Jeesukseen uskovat opettavat lapsilleen lähimmäisenrakkautta. Jeesukseen uskovien Pyhä Kirja opettaa Jeesuksen sanoin: "Pistä miekkasi tuppeen; sillä kaikki, jotka miekkaan tarttuvat, ne miekkaan hukkuvat." (Matt.26:52) kun samanaikaisesti Islamilaiset opettavat lapsilleen Koraanista: (2:187) " Tappakaa heidät, missä ikinä tapaatte heidät, ja karkoittakaa heidät sieltä, mistä he ovat karkoittaneet teidät, sillä kiusaus on pahempi kuin tappo", (9:5) "Mutta kun rauhoitetut kuukaudet ovat kuluneet, niin surmatkaa monijumalaiset missä heidät löydättekin. Ottakaa heidät kiinni, piirittäkää heidät ja asettukaa väijymään heitä joka paikkaan" ja (47:4-5) Kun tapaatte niitä, jotka eivät usko, niin lyökää niskaan, kunnes panette aikamoisen verilöylyn heidän keskuudessaan toimeen! Pankaa heidät sitten kahleisiin! Ja osoittakaa sitten hyvyyttä tai vaatikaa lunnaat kunnes sota päättyy. Niin on. Jos Jumala tahtoisi, hän saisi voiton heistä, mutta hän tahtoo koetella teitä toistenne kautta. Ne, jotka saavat surmansa Jumalan tiellä, niiden tekoja hän ei tee turhiksi."

Kun 200 000 miljoonaa muhamettilaista lähtee kylvämään sotaa jonka seurauksena kolmasosa maan ihmisistä saa surmansa, silloin ihmisten silmät avautuvat Koraanin opetuksille eikä enää yksikään puolusta Islamia rauhan uskontona. Kun neljä enkeliä Eufrat-virran varrella päästetään irti, silloin jokainen ymmärtää, että tämänhetkiset kristittyjen vainot muslimimaissa ovat olleet vain pientä alkusoittoa sille Pyhälle sodalle, Jihadille, jonka muslimit ovat julistaneet toisinajattelijoita kohtaan. Kymmenet tuhannet kristityt ovat joutuneet pakenemaan Irakista, Syyriasta, Egyptistä sekä muista Islam-maista vainon tähden ja tälläkin hetkellä Jeesukseen uskovia kohdellaan vihamielisesti niissä maissa, joissa muslimit ovat enemmistönä: (4. huhtikuuta 1992) ”Islamilaiset fundamentalistit ampuivat 13 kristittyä egyptiläistä Mansheit Nasserissa Egyptissä. Kymmenen kristittyä maanviljelijää joutui väijytykseen ja heidät murhattiin, kun he olivat töissä pelloillaan. Kristitty opettaja ammuttiin paikallisessa koulussa, kun hän oli opettamassa kymmenvuotiaita oppilaita. Kristitty lääkäri ammuttiin kotinsa ulkopuolella.” 2000-luvulla lukemattomat Jeesukseen Kristukseen uskovat ovat joutuneet silmittömän väkivallan uhreiksi muslimien äärijärjestöjen taholta jotka perustavat tekemisensä Koraaniin; >>otteita Stefanus lähetyksen nettisivustolta>> (Iran 2010) "Kotiseurakunnan pastori pidätettiin 14.4. sen jälkeen, kun hänen kotiinsa Karajissa oli tehty ratsia. Ratsian aikaan paikalla oli noin 10 nuorta äskettäin kristinuskoon kääntynyttä miestä, jotka olivat kokoontuneet yhteen tutkimaan Raamattua. Useat siviiliasuiset viranomaiset, jotka esittäytyivät olevansa tiedotusministeriöstä, pidättivät kaikki paikalla olleet ja pakottivat heidät täyttämään lomakkeet, joissa selitettiin kuinka heistä oli tullut kristittyjä ja kuka oli kastanut heidät. Nuorille miehille sanottiin sen jälkeen, että he olivat osallistuneet laittomaan tapaamiseen ja että lähipäivinä heidät kutsuttaisiin uusiin kuulusteluihin. Pastori, Behnam Irani, pahoinpideltiin ja hänet vietiin tuntemattomaan paikkaan. Myöhemmin samana päivänä viranomaiset tulivat uudelleen Behnamin kotiin ja takavarikoivat suurimman osan hänen henkilökohtaisesta omaisuudestaan mukaan lukien valokuvat, kamerat, tietokoneet, Raamatut ja muun kristillisen kirjallisuuden", (Egypti 2010)"Hapolla varustautuneet äärimuslimit hyökkäsivät joitakin viikkoja sitten 15-vuotiaan kristinuskoon kääntyneen Dina El-Goharyn kimppuun. Dina on kohdannut vakavaa häirintää sen jälkeen, kun hänen isänsä, Maher El-Gohary (57) ilmoitti kristinuskoon kääntymisestään ja halustaan muuttaa henkilökortissaan oleva merkintä uskonnosta kristinuskoon. Dina ja hänen isänsä, jotka ovat piileskelleet Alexandriassa tappouhkausten vuoksi, olivat lähteneet käymään pikaisesti ulkona ostamassa vettä, kun muslimit hyökkäsivät tytön kimppuun. Dinan takki syttyi palamaan haposta, mutta isä sai liekit sammutettua ennen kuin ne saavuttivat Dinan ihon. Dina on järkyttynyt hyökkäyksestä ja sanoo: ”Sen jälkeen olen pelännyt mennä ulos, isän kanssa tai ilman”, (Irak 2010) "Pohjois-Irakin Mosulin kaupungissa asuvat kristityt ovat viime viikkojen kuluessa joutuneet väkivallan kohteiksi. Basil Isho Youhanna ammuttiin kotiovelleen Pohjois-Mosulin Tahririn kaupunginosassa. Yliopisto-opiskelija Sarah Edmond Youhanna kidnapattiin 28.12. Mosulin yliopistosta. Kaappaajat ovat sittemmin soittaneet Sarahin perheelle ja kertoneet kuuluvansa islamilaiseen ryhmään. Kaksi päivää kidnappauksen jälkeen diakoni Zhaki Homo Bashir loukkaantui vakavasti tuntemattomien hyökkääjien ammuttua häntä hänen myymälässään Jadidan kaupunginosassa", (Egypti 2010) "Nag Hammadissa jouluyön messuun tehdyn hyökkäyksen jälkeen ilman pidätysmääräystä pidätettyjä kristittyjä nuoria on kidutettu. Kristittyjä vastaan kohdistetun hyökkäyksen jälkeen pidätettiin kymmeniä kristittyjä, viisitoista on yhä pidätettynä. Heitä syytetään ”mellakoinnista ja viranomaisten vastustamisesta”. Useat vapautetut nuoret ovat kertoneet, että viranomaiset kiduttivat heitä ja heidät määrättiin todistamaan valheellisesti, että piispa Kyrollos, Nag Hammadin koptipiispa, oli yllyttänyt heitä mielenosoituksiin. Yksi vapautetuista, Bola (18), kertoi: ”Meidän piti riisua vaatteemme ja sen jälkeen sukupuolielimiimme annettiin sähköshokkeja kahdeksan tunnin ajan. Kidutus lakkasi vasta kun emme enää kestäneet enempää – vain alkaakseen myöhemmin uudelleen.” ”Turvallisuusviranomaiset uhkasivat meitä, että jos kertoisimme mitä tapahtui, meidät pidätettäisiin uudelleen,” lisäsi 17-vuotias Reziky. Erään vapautetun kristityn perheenjäsenen mukaan monet nuorista on tehty kidutuksella hedelmättömiksi. Suurin osa vapautetuista teineistä saa sairaanhoitoa, heille on esimerkiksi asennettu katetreja, että he voivat virtsata". Jokainen joka vähättelee Islamia sotaisana uskontona, on ymmärtämätön sille tosiasialle, että Johanneksen saama näky Patmoksella on todellisuutta - kuudennen enkelin puhallus pasuunan puhuu karua kieltä tämän uskonnon mahdista! Terroristien isku New Yorkiin syyskuun 11. päivänä 2001 on pahimpia länsimaiden maaperällä tehdyistä iskuista. Tapahtuma oli pahempaa kuin mitä maailman johtajat olivat kauhu-skenaarioissaan kuvitelleet. Terroristien fiktiot voivat olla vielä pahempia, kuten ydinlataus asutuskeskuksissa ja biologisten aseiden käyttö laajassa mitassa. Sodan uskontona Islam ei tule säälimään toisinajattelijoita - se ei ole säälinyt niitä ennen, eikä tule tulevaisuudessakaan säälimään. Jokainen näky Johanneksen ilmestyksessä tulee takuuvarmasti täyttymään, myös sotaisan Islamin hyökkäys - tarkan Jumalan käsikirjoituksen mukaan.

Vaikka maapallolla Johanneksen näkemän kuudennen enkelin pasuunan puhalluksen seurauksena kolmasosa ihmisistä tuhoutuu, ei se saa aikaiseksi paatuneessa ihmiskunnassa parannuksen tekemistä, vaan nämä jatkavat epäjumalien palvomista, haureudessa elämistä, murhaamista sekä varkauksiaan. Tämä voi tuntua joistakin käsittämättömältä, ja kuitenkin tänäkin päivänä kehittyneissä maissa tiedotusvälineet syytävät ilmoille sanomaa sodista, nälänhädistä, luonnonkatastrofeista ja maailmaa uhkaavista tapahtumista samanaikaisesti kun moraalittomuus sekä Jumalan vastaisuus ihmisten keskuudessa lisääntyy. Raamattu ei opeta, että lopunaikana tulisi suuri herätyksen aalto koskettamaan tätä paatunutta maa-planeettaa, vaan Jeesus itse opetti ihmiskunnan paatuneisuudesta Ihmisen Pojan päivinä: "Kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?" (Luuk.18:8). Vaikka monet harhaopettajat harhaanjohtavasti opettavat, että Joelin profetia syys- ja kevätsateesta tarkoittaisi lopunajan suurta herätystä (Joel.2:23), niin kuitenkin he ovat unohtaneet saman profetian tapahtumajärjestyksen, sillä "näitten jälkeen" (Joel.2:28) kirjoittaa Joel, tapahtuu se, mikä on tapahtunut jo helluntaipäivänä Pietarin julistaessa rohkeasti sanaa Jerusalemissa (Apt.2:16-18). Johannes näyssään kuudennen enkelin pasuunaan puhaltamisen seurauksena kuvailee ihmiskuntaa paatuneeksi eikä suinkaan vastaanottavaiseksi Jumalan Sanalle - kun laittomuus pääsee lopullisesti valtaan kylmenee useimpien rakkaus (Matt.24:12).

Syntiin langennut ihminen on sokea ajan tapahtumille - jos hän ei näe edes omaa syntistä tilaansa niin kuinka hän osaisi huomioida ajan tapahtumat Jumalan kalenterin, Raamatun ilmoituksen mukaan ja täten tehdä parannusta? Se mitä ihminen näkee silmillään sekä kuulee korvillaan ei välttämättä vaikuta elävää uskoa, kuten ei Egyptin Faraonkaan kohdalla (2 Moos.4:21), sillä elävä usko astuu ihmisen sisimpään Jumalan kaipauksen seurauksena joka johdattaa tämän katsomaan näkyväisten sijaan näkymättömiä maailmoja. Vaikka maailma luhistuisi ympäriltä, mutta jos ei ihminen kamppaile oman syntisyytensä kanssa sydämessään tahtoen tehdä parannusta, ei Jumalan valo voi ikinä loistaa täydellä kirkkaudellaan tämän sisimpään. Kristus voi ja tahtoo olla vastaus syntiongelmaan - tätä maapalloa tällaisena kuin me sen nyt näemme ei Kristuksen ole ikinä ollutkaan tarkoitus pelastaa, sillä kaiken jumalattomuuden täytyy kuolla (1Kor.15:50). Maapallon katastrofit saatikka ihmeet ja merkit eivät ikinä saa ihmisessä elävää uskova aikaiseksi, sillä sen voi saada vain Jumalan Sana joka tuli lihaksi ja kuoli Golgatalla ihmiskunnan syntien tähden. Vaikka lopunajan verisissä tapahtumissa luulisi ihmisten tekevän parannusta, niin pahuus paatuneissa ihmisissä jatkaa kuitenkin yhä naulojen lyömistä Kristuksen ristille - "Ja jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä vitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia ja kultaisia ja hopeaisia ja vaskisia ja kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä eikä kuulla eikä kävellä. He eivät tehneet parannusta murhistaan eikä velhouksistaan eikä haureudestaan eikä varkauksistaan." (Ilm.9:20-21)

Lopunajan vitsauksissa sekä verisissä tapahtumissa Jumalan Pyhät kuitenkin varjeltuvat, sillä itse Kristus on luvannut antaa jokaiselle Häneen uskovalle sydämen rauhan (Joh.16:33) - kun ihminen löytää autuuden Kristuksesta, menettää kaikki ulkopuolinen merkityksensä: "Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo: "Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan." Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee. Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu. Sinun silmäsi saavat vain katsella ja nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan" (Ps.91:1-8).


 


Kirjan kirjoittaja:

 Asiattomat kommentit vieraskirjasta poistetaan välittömästi - sana on vapaa, mutta sananvapaudessa on
myös vastuunsa. Muistathan tämän?