MITÄ USKO ON?

Monet miljoonat ihmiset uskovat, että Jumala on olemassa,mutta pelastaako sellainen usko? Ei !! Jaak.2.19;"sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat". Me kaikki tiedämme että riivaajien ja pahojen henkien paikka on tulinen järvi, (ilm.21:8). Joten tällaisella uskolla ei pelastuta!! Monet miljoonat ihmiset uskovat että Jeesus on Jumalan Poika! Mutta pelastaako sellainen usko? Ei!! Mark.5:7"... huutaen suurella äänellä sanoi; mitä sinulla on minun kanssani tekemistä, Jeesus, Jumalan Korkeimman Poika ? Minä vannotan sinua Jumalan kautta, älä vaivaa minua."

Edellisessä tapauksessa huomasimme että pahat henget puhuivat Jeesukselle!! Ne uskoivat kuka Jeesus on!! Silti he eivät tule pelastumaan, (Ilm.21:8). On eri asia uskoa Jeesukseen kuin Jeesusta . On eri asia uskoa Jumalaan kuin Jumalaa. Tässä on selvä ero!!! Pelkkä usko ilman luottamista ei ole oikeaa uskoa. Usko on luottamista.!!!!!! Hebr:11:1"mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan mikä ei näy."

Usko on luottamista siihen mitä Jeesus on tehnyt!! Luottaminen sulkee aina pois yrittämisen. Ihminen uskoessaan luottaa 100 % siihen, että Jeesus kuoli hänen kaikkien syntien puolesta ja siksi Jeesuksen työ on riittävä. Siihen ei voi mitään lisätä!!

Ajatellaanpa esim. kun astut linja-autoon. Sinun on silloin luotettava ihmiseen joka ohjaa autoa. Sinun on vain istuttava ja luotettava. Tarkemmin ajatellen sinun elämäsi on sillä hetkellä autoa ajavan ihmisen käsissä. Jos kuljet esim. työmatkan linja-autolla, niin sinun on luotettava siihen, että autokuljettaja tietää mitä tekee.

Kun Raamattu sanoo, että usko on luottamista, niin se tarkoittaa käytännössä sitä, että joka aamu uskot autokuljettajaan , joten luottavaisin mielin hyppäät "uskon" linja-autoon! Näin uskosta tulee toimivaa!! Pelkkä usko ei sinua työpaikallesi vie vaan sinun täytyy luottaa!!

Jos ajattelisit, että kyllä minä uskon että linja-autossa on turvallista matkustaa, mutta et kuitenkaan uskaltaisi hypätä linja-autoon niin tämä usko ei toimisi!! Et koskaan pääsisi kotiasi pitemmälle. Siinä vain tien reunalla ihmettelisit ja matkasi ei edistyisi laisinkaan. Olisipa tyhmää! ...mutta...näin toimivat kuitenkin ihmiset jotka uskovat Jumalaan ja Jeesukseen, eivätkä kuitenkaan uskalla tehdä ratkaisua.

Ihminen voi uskoa saamatta mitään, mutta kun uskossa luottaen annat elämäsi Jeesukselle Kristukselle, luovutat itsesi Hänelle, jätät itsesi Hänen haltuunsa, kun panet luottamuksesi Häneen, silloin olet pelastettu, mutta et ennen sitä. Sinun täytyy siis luovuttaa itsesi Hänelle...sinun täytyy luottaa, että Hän vie perille ......että hän pitää huolen!!

Ja Hän kyllä pitää !! Ratkaisun tekeminen on luottamista, itsensä antamista Hänelle, uskomista häneen. Kuvitellaanpa että on syvä rotko. Rotkon yli kulkee köysi. Haluat päästä rotkon toiselle puolelle , mutta et osaa kävellä köydellä. Se on kuitenkin ainut tapa miten voisit rotkon ylittää. Mutta sitten paikalle ilmestyy mies, joka osaa kulkea köydellä. Haluaisit päästä toiselle puolelle, mutta on vain köysi, etkä itse osaa kävellä sillä. Ympärilläsi on ihmisiä, jotka myös haluavat päästä yli. Kerta toisensa jälkeen tuo mies hartioillaan kantaen vie ihmisen yksitellen rotkon yli. Nyt mies tulee sinun luoksesi ja kysyy: Uskotko että voin viedä sinut yli? "kyllä uskon,"!!...vastaat. Annatteko minun tehdä sen? "että annanko? tuskinpa. Luuletteko, että aion vaarantaa henkeni sillä tavalla; vastaat näin ja tuo mies menee seuraavan luokse ja kuljettaa hänet rotkon toiselle puolelle. Illan pimentyessä huomaat olevasi yksin rotkon reunalla. Et päässyt yli...miksi?

Koska et luottanut. Sinä kyllä uskoit, mutta et luottanut. Tai tarkemmin sanottuna, et edes uskonut, sanoit kyllä uskovasi!! Usko on aina luottamista!! Pelkkä Jeesuksen olemassaoloon uskominen ei pelasta. Täytyy antaa itsensä Hänelle. Hän pitää huolen. Täytyy luottaa siihen , että Jeesus pitää huolen!! Fil.1:6"...varmasti luottaen siihen, että Hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, on sen täyttävä Kristuksen Jeesuksen päivään saakka,".

Ihmiset jotka ovat tehneet ratkaisunsa, eivätkä ole kokeneet pelastusvarmuutta, eivät ehkä ole ymmärtäneet tätä, mutta jos he ovat tämän ymmärtäneet - niin Jeesus opetti että saadakseen Pyhän Hengen tulisi rukoilla Isää Hänen nimessään: Luuk.11:5-13. Jokaisen ihmisen joka tulee Jumalan luokse tulisi tietää, että Jumala ottaa kaikki vastaan; Joh.6:37 "kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos."

Jokaisen ihmisen on "uudestisynnyttävä ylhäältä" periäkseen Taivasten valtakunnan. Jokaisen ihmisen on myöskin oltava varma siitä että heissä on Jeesus Kristus(Pyhän Hengen kautta). JUMALA PYHÄN HENKENSÄ KAUTTA ANTAA PELASTUSVARMUUDEN: APT.8:12-17.

Tulee toki muistaa, että siitä hetkestä asti kun he ovat ratkaisun tehneet, he ovat pelastettuja ja matkalla taivasten valtakuntaan.

Uusi elämä ilmenee:

"vanhurskauden tekemisenä, 1 Joh:2:29"/

"synnin hylkäämisenä" 1 Joh.3:8/

"keskinäisenä rakkautena" 1 Joh.4:7/

ja "maailman voittamisena" 1 Joh.5:4.)

Olen paljon kertonut sinulle asioista jotka varmasti ovat muuttaneet suhtautumistasi Raamattuun. Olen kertonut sinulle tapahtumasta joka tapahtui 2000 vuotta sitten. Se on ehkä asia, joka ihmisjärjelle on joskus vaikea käsittää. On totta, että 2 000 vuotta sitten tapahtunut asia saattaa tuntua hieman vaikealle käsittää, etenkin kun siihen vielä lisätään, että tuo tapahtuma liittyi jollakin tavalla sinuun ja minuun, vaikka emme olleet silloin edes syntyneetkään! Mutta jotta asia hieman kirkastuisi, on syytä katsoa, että onko tänä päivänä olemassa ihmistä, joka voisi päättää sinun ja minun kohtalostani?

Onko tänä päivänä ihmistä joka päättäisi koko maapallon kohtalosta? Kyllä on...esim. Amerikan Presidentti!(jos hän laukaisisi maansa ydinohjukset olisi erittäin todennäköistä että syttyisi "atomisota", ja sen vaikutukset olisivat varmasti tuhoisat koskien koko maapalloa.) Kuten huomasimme, on mahdollista että yhdenkin miehen käsissä voisi olla sinun elämäsi ...pidit siitä sitten tai et!! Onko sitten ylipäätänsä mahdollista että jonkun ihmisen toimet, teot saattaisivat vaikuttaa ihmiseen joka ei ole vielä syntynytkään?

Esim. ajattelepas kahta nuorta vasta avioliittonsa solminutta ihmistä. Heillä on aikomus perustaa perhe, johon kuuluisi tietysti lapsia ja he tekevät tietysti valmisteluja. Perheen pää, isä menee töihin ja ( tänä päivänä toki on yleistä että niin mies kuin nainen menevät), ja yrittää saada perheelle toimeentulon, joka olisi riittävä kun sitten perheeseen saadaan perheenlisäystä. Vanhemmat tekevät kovasti töitä ja ostavat oman talon...kaikki on valmista pienokaista varten. Ajattele...kaikki nämä valmistelut, vaikka tuo pienokainen ei ole vielä syntynytkään. Kun pienokainen sitten syntyy, hän saa kasvaa turvallisessa ja lämpimässä kodissa, jossa ei tarvitse nähdä nälkää eikä vilua. Miksikö...?

Tietenkin siksi , koska vanhemmat olivat tehneet niin paljon töitä tuon pienen lapsen eteen. Näin on myös tehnyt Taivaallinen Isämme meidän eteen, ennen kuin olimme edes syntyneetkään. Ajattele, kuinka rakastava ja huolehtiva Isä meillä on. 2 000 vuotta sitten Isä antoi oman rakkaan Poikansa kuolla Golgatan ristillä tuskallisen kuoleman. jotta me vain uskomalla siihen työhön pelastuisimme ja saisimme ihanan kodin, sellaisen kodin, jossa ei olisi ikinä nälkä, ei ikinä jano, eikä siellä riideltäisi, eikä siellä olisi sairautta.

Ilm.21:3-4"katso, Jumalan maja ihmisten keskellä ! Ja Hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa, ja Hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta, eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt"

Ajattele, Jeesus Kristus Jumalan Korkeimman Poika on mennyt valmistamaan häneen uskoville tätä kotia taivaassa (uudessa Jerusalemissa): Joh.14:2" minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa. "Mutta tähän ihanaan kotiin pääsevät vain ne jotka ovat uskossa ottaneet Jeesuksen Kristuksen elämäänsä vastaan Herrana ja Vapahtajanaan ,joiden nimi on Elämän kirjassa; Ilm.20:15"ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen".

Oi, katso ...tuolla on elämän lähde!!! Oi ...katso...tuolla on Golgatan kumpu, josta vielä tänäkin päivänä vuotaa anteeksianto. Olemme tulleet perille. Aurinko paistaa täydeltä terältä ja ilmakin iloitsee ja riemuitsee. Linnut laulavat puissa juhlasävelmää ja kaikki metsän eläimet osoittavat kunnioitustaan Herrojen Herralle, Jeesukselle Kristukselle. Oi, katso...näetkö Jeesuksen rakastavat kasvot, näetkö Hänen hymynsä? Näetkö kyyneleet Hänen poskillaan?

Joko nyt ymmärrät, kuinka paljon Hän rakastaa sinua!! Joko nyt käsität, sinä mieletön, kuinka hän on halajamalla halannut sinua. Katso Hänen käsiään, ristiinnaulittuja käsiään. Katso Hänen päätänsä, näetkö orjantappuran jättämät jäljet hänen otsassaan...näetkö?

Kaikki sinun tähtesi, kaikki tuo kärsimys sinun vuoksesi! Voitko katsoa häntä suoraan silmiin, oi.. noihin rakastaviin silmiin ja samalla kieltää hänet? Minä näen sinusta, että et sitä voisi enää tehdä. Olethan Hänet kieltänyt elämästäsi jo niin monta vuotta!!

Näen että itket, älä häpeä sitä. Ei Pietarikaan voinut olla itkemättä katsottuaan Mestaria silmiin, kun oli Hänet ensin kieltänyt, (Luuk.22:61). Hänen katseensa, Hänen läpitunkeva rakastava katseensa on niin täynnä sääliä. Mutta, huomaatko Hänen vieressään kaivon?

Tuossa kaivossa on vettä, mutta se ei ole samaa vettä jota Jeesus antaa. Kaivossa oleva vesi on vain tavallista vettä eikä se voi sinua auttaa. Joh.4:13-14" Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jokainen, joka juo tätä vettä, janoaa jälleen, mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään."

Niin monta kertaa olet juonut tuota "tavallista vettä" ja janonnut jälleen. Nyt Herrojen Herra ja Kuningasten Kuningas tarjoaa sinulle vettä, joka on sitä todellista "Elämän vettä". Ajattele, kuinka armollinen Hän sinulle on. Ajattele ja kadu syntejäsi, sinä mieletön! Tajuatko, että Hän on sovittanut meidän rikkomuksemme, Hän on ollut haavoitettu meidän pahojen tekojemme tähden. Vain ja yksin Hänelle kuuluu kunnia ja kiitos ja ylistys.

Sinä olet se tuhlaajapoika joka on palaamassa kotiin. Maailman sikakaukaloilla sinä olet rypenyt ja siellä olet itkusi itkenyt. Rakastavan Isän lämmin huolenpito ei sinulta kiitosta saanut ja siksi niin pitkään kiersit noita maailman saastaisia lätäkköjä. Noista saastaisista lätäköistä joit itsesi uuvuksiin ja tuska sisälläsi vain kasvoi.

Kiitä Jumalaa, Isää siitä, että Hän on katsonut sinut arvolliseksi tulemaan takaisin. Katsokaamme hetkeksi karttaan niin näet mitä sinulle tulee kohta tapahtumaan.Luuk.15.11-24" Vielä hän sanoi: "Eräällä miehellä oli kaksi poikaa.Ja nuorempi heistä sanoi isälleen: 'Isä, anna minulle se osa tavaroista, mikä minulle on tuleva.' Niin hän jakoi heille omaisuutensa. Eikä kulunut montakaan päivää, niin nuorempi poika kokosi kaiken omansa ja matkusti pois kaukaiseen maahan; ja siellä hän hävitti tavaransa eläen irstaasti. Mutta kun hän oli kaikki tuhlannut, tuli kova nälkä koko siihen maahan, ja hän alkoi kärsiä puutetta. Ja hän meni ja yhtyi erääseen sen maan kansalaiseen, ja tämä lähetti hänet tiluksilleen kaitsemaan sikoja. Ja hän halusi täyttää vatsansa niillä palkohedelmillä, joita siat söivät, mutta niitäkään ei kukaan hänelle antanut. Niin hän meni itseensä ja sanoi: 'Kuinka monella minun isäni palkkalaisella on yltäkyllin leipää, mutta minä kuolen täällä nälkään! Minä nousen ja menen isäni tykö ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua sinun pojaksesi kutsutaan; tee minut yhdeksi palkkalaisistasi.' Ja hän nousi ja meni isänsä tykö. Mutta kun hän vielä oli kaukana, näki hänen isänsä hänet ja armahti häntä, juoksi häntä vastaan ja lankesi hänen kaulaansa ja suuteli häntä hellästi. Mutta poika sanoi hänelle: 'Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua sinun pojaksesi kutsutaan.' Silloin isä sanoi palvelijoilleen: 'Tuokaa pian parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, ja pankaa sormus hänen sormeensa ja kengät hänen jalkaansa; ja noutakaa syötetty vasikka ja teurastakaa. Ja syökäämme ja pitäkäämme iloa, sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.' Ja he rupesivat iloa pitämään.

Näen, että sydämesi hakkaa kovaa tahtia ja intosi on suorastaan ylitsevuotavainen. Haluaisit kokea tämä ihanuuden nyt heti, mutta malta vielä hetki. Ymmärrän malttamattomuutesi, sillä olethan vaeltanut orjuudessa jo niin pitkään. Edessämme on todellinen Elämän lähde, Jeesus Kristus. Kädet rakkaudesta ojennettuina Hän pyytää sinua tarttumaan niihin.

Mutta oletko todellakin tullut vakuuttuneeksi siitä että haluat tuon lähteen vettä juoda? Oletko kenties unohtanut matkan aikana jotakin joka olisi vielä tässä vaiheessa syytä palauttaa mieleesi? Salli minun siis vielä kertauksen vuoksi saarnata sinulle evankeliumi!!!

Jumalan Pyhä Henki vaikuttakoon niin, että olisit vastaanottavainen. Ja miksi et olisi, onhan elämäsi tähän asti ollut vain pelkkää näyttelemistä, pelkkää tuskaa ja ahdistusta , joten istu hetkeksi aloillesi ja kuuntele. Sinun täytyy olla täysin vakuuttunut siitä, että tarvitset Jeesusta elämääsi. Jeesus ei halua saada elämässäsi vain jotakin halpamaista "kakkossijaa", joten kuuntele tarkkaan mitä minulle on sinulle "saarnattavaa". Muistathan, että kertaus on opintojen äiti!!!

Joten...kertaamaan!!!

Vielä kerran: EVANKELIUMI