MIKSI JUMALA SALLII LASTEN SYNTYÄ VAMMAISINA?

Jumala ei aiheuta sellaisia vajavaisuuksia! Alunperin Jumala luodessaan ihmiset, (Adamin ja Eevan), loi heidät sellaisiksi että he kykenivät tekemään terveitä jälkeläisiä: 1 Moos.1:27-28 "ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille; olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi;..."Adamin ja Eevan lankeemus on yksi syy miksi syntyy vammaisia lapsia.

Koska "syntiinlankeemuksen" kautta tuli synti ja vajavaisuus maailmaan , me olemme perineet synnin Adamilta. Tuohon perintöön sisältyy fyysisten ja henkisten vajavaisuuksien mahdollisuus; Room.5:12"sentähden, niin kuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailman, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet."

Myöskin vanhemmat voivat aiheuttaa tuleville lapsilleen vahinkoa esim. tupakoimalla raskauden aikana tai käyttämällä huumeita tai alkoholia. Myöskin jokin tapaturma, esim. äidin kaatuminen saattaa aiheuttaa kohdussa olevalle lapselle elinikäisen vamman, (aina toki tällaisista tapauksista ei ole kyse).

Myöskin Jumalan kieltämät sukupuolisuhteet koskien lähisukulaisia, joista sitten aikaansaannoksena on tullut lapsia ovat omalta osaltaan vaikuttamassa niin, että hyvin kaukaakin voi "perimässä" tulla vammaisuutta. Jos näissäkin asioissa olisi toimittu Jumalan tahdon mukaisesti, ei "sukurasitetta" perimässä olisi!!Ei ole siis Jumalan syy, että vammaisia lapsia syntyy!!

Näen sieluni silmin, että sait vastauksen kysymykseen, joka niin monesti aikaisemmin mieltäsi askarrutti. Kiitä siitä Jumalaa. Ajattele, mikä merkitys on ihmisen ahneudella tämän päivän ihmisten hyvinvointiin. Rakennetaan erilaisia tehtaita jotka työntävät saastetta kauniiseen ilmaamme pilaten sen lähes kelvottomaksi. Ajattele myöskin raskaana olevaa äitiä, joka tuota kelvotonta ilmaa hengittää. On tutkittu, että esim. astma on yleisempi kaupunkiseuduilla, johtuen juuri ilmasta jota kaupunkilaiset joutuvat hengittämään. Äidin hengittämä ilma kulkeutuu istukan kautta lapseen, joka näin saa jo "syntymälahjanaan" itselleen astman. Vika ei tässäkään tapauksessa ole Jumalan vaan ihmisen. Ihmisten ahneus on saanut aikaan juuri sen, että on rakennettu tehtaita ja tuotantolaitoksia rikastumisen huumassa.

Tai ajattele äitejä jotka asuvat maassa jossa käydään sotia. Sinäkin olet kuullut esim. Hiroshimasta. Amerikkalaisten aikaansaama pommi vaikuttaa vielä tänäkin päivänä. Sadoittain ja tuhansittain lapsia syntyy kuka ilman jalkaa ja kuka ilman käsiä. Eikä tarvitse mennä historiassa niinkään pitkälle ajassa taaksepäin. Persianlahden sodan vaikutuksen ovat samanlaiset. Sodassa käytetyt myrkyt ovat saaneet aikaan sen, että lapsia syntyy vammaisina. Kenen on siis vika?

Jokainen täysijärkinen myöntää, että taas oli asialla maapallon vaarallisin ja häikäilemättömin luontokappale...ihminen!!! Vika ei siis ole Jumalan vaan ihmisen!!!

Mutta miksi on ilmeesi niin synkkä? Äsken ilo loisti kasvoiltasi ja nyt synkkyys painaa päätäsi kumaraan. Älä sure, minäkin olen ollut joskus yhtä typerä!!! Minäkin haukuin Jumalaa kaikesta epäoikeidenmukaisuudesta, suorastaan kiivailin uskovien kanssa siitä, että Jumala ei voi olla rakkaus, koska sallii tällaista tapahtua. Mutta minäkin sain tietää totuuden. Sain tietää, että syy ei ollut Jumalan vaan ihmisen. Minuakin hävetti ja aihetta minulla siihen olikin. Niin monet vuodet olin syyttänyt Jumalaa kaikesta tästä.

Näetkö Isän kyyneleet, näetkö Isän tuskan? Niin monet vuodet Hän on ollut ääneti, koska Hän rakastaa sinua. Hän on ollut ääneti, vaikka sinä olet Häntä herjannut ja pilkannut. Hän olisi voinut, Jumala kun on, lähettää vaikka salaman taivaalta sinut polttamaan, mutta ei....hän on antanut sinulle aikaa tehdä parannus. Muista, rakkaus toimii aina näin. Se ei pakota ketään mihinkään. Se toimii aina vapaaehtoiselta pohjalta.

Mutta sinun on syytä muistaa, että kaikki, myöskin sinun herjaavat sanasi on annettu Golgatan keskimmäisellä ristillä anteeksi. Ne on annettu anteeksi siksi, että Elämän Herra Jeesus Kristus kärsi herjauksista sinun puolestasi. Hän otti Jumalan vihan päällensä sinun edestäsi. Voi tätä armon suuruutta!!!!

Näen sieluni silmin katseestasi kuinka suorastaan nautit kun saamme jälleen heittää yhden kiven kuusikkoon. Niin pitkään olemme yhdessä vaeltaneet tätä polkua, että jos saan olla rehellinen sinulle, minä alan jo kiintyä sinuun.

Kanssasi on ollut mukava tehdä matkaa, sillä huomaan. että sinä olet vilpitön. Voi sinua jos vilpillisesti olet tälle matkalle lähtenyt. Muista kuitenkin, Jumala näkee sinun sydämesi. Hän tietää ajatuksesi !!! Ja ennen kaikkea muista, kukaan muu ei voi sinua auttaa kuin Jeesus Kristus. Joten istahtakaamme hetkeksi ja levähtäkäämme.

Huomaan että olet ottanut tälle elämän polulle hieman evästäkin mukaan. "Saanko tarjota sinullekin"...sanot ja avaat reppusi? Nostat sieltä pullon joka on täynnä "kuoleman nestettä". Minun on kieltäydyttävä tarjouksestasi sillä Jumalan lapsensa en halua nauttia alkoholia.

"Niin...mutta joihan Jeesuskin viinaa"...sanot itsevarmasti ja painat pullon huulillesi imaisten tuota saatanallista myrkkyä sisääsi. Nyt kuitenkin pyydän sinua hieman kuuntelemaan järkipuhetta, joten ole hiljaa ja kuuntele: Jeesus tuomitsee juomisen ; Luuk. 21:34"mutta pitäkää vaari itsestänne, ettei teidän sydämiänne raskauta päihtymys ja juoppous...."

Juoppous kuuluu pakanalliseen elämäntapaan; 1 Piet.4:3"...olette täyttäneet pakanain tahtoa vaeltaessanne irstaudessa, himoissa, juoppoudessa..." Juoppous on lihan teko; Gal. 5:19,21"mutta lihan teot ovat ilmeiset...juomingit...ne jotka semmoista harjoittavat eivät peri taivasten valtakuntaa..."Raamattu antaa siis selkeän kannan siitä, että juominen ei ole Jumalan tahto!!!

Ja luulenpa , että sinäkään et haluaisi juoda. Saanko muuten kysyä miksi juot? Näen katseestasi ilman vastaustakin syyn. Sinä olet rauhaton matkalainen elämän kurjalla valtatiellä ja sydämesi kurjuuden haluat hukuttaa juomalla pääsi täyteen. Mutta salli minun sanoa sinulle; se ei auta mitään!!! Kun pääsemme elämän lähteelle perille tulet huomaamaan, että et tarvitse enää alkoholiakaan, sillä Jeesus antaa sydämeesi rauhan. Joh.8:36"jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi".

Viskaat pullon metsään ja toivotat sille hyvää matkaa. Teit viisaan ratkaisun, sillä toki olet itsekin huomannut niin monesti, että eihän se viina sinua auta. Päinvastoin, olosi on seuraavana aamuna aina pahempi.

Mutta odotahan, kun pääsemme Elämän -lähteelle ja Jeesus antaa sinun juoda Pyhän Hengen viiniä ,silloin tulet huomaamaan että se "se on vasta juomaa." Ja saat olla varma, että Pyhästä Hengestä ei tule krapulaa, ei fyysistä eikä moraalista!! Joten lähtekäämme nopeasti kohti Elämän lähdettä, kohti Jeesusta Kristusta.

Mutta samassa maa rupeaa tärähtelemään. Maa jalkojemme alla vavahtelee ja näen kuinka pelkäät. Pelkosi muuttuu kuitenkin ivaksi ja syyttäen huudat minulle:

Jos Jumala on rakkaus, niin miksi Hän sallii maanjäristyksiä…