Rahan-himon kavaluus


MISSÄ ON RAHANHIMO VALLALLA, SIELLÄ ON SAATANAN SEURAKUNTA ?

Heti alkuun minun on syytä vastata kysymykseen, jonka varmaan esittäisit minulle, jos olisimme kasvotusten. Miksi tällainen aihe? Mitä hyötyä on tutkia tätä aihetta?

Vastaan sinulle; EI MINULLE MITÄÄN HYÖTYÄ, mutta käsittelen silti. Käsittelen tätä aihetta, koska en voi olla käsittelemättäkään. Monet sanovat, että on hyvä tietää vihollisen juonet, jotta sodankäynnissä voisi iskeä heikkoon kohtaan. Itse en usko tällaiseen, koska hengellisessä maailmassa pätevät aivan erilaiset säännöt. Olemmehan me vain Herran sotilaita ja meille riittää, että "päällikkömme" tietää vihollisen heikkoudet. Lähettäköön Hän sitten meidät minne tahtoo, me voimme aina luottaa Hänen viisauteensa. Eikö niin?

Jos haluamme erottaa väärennetyn rahan aidosta sellaisesta, niin riittäähän meille, että tutkimme aitoa riittävän tarkasti. Kyllä me sitten, jos epäaito tulee kohdalle, osaamme erottaa sen vain halvaksi väärennökseksi. Samoin jos tutkimme Raamattuamme ahkerasti, osaamme kyllä erottaa mikä on Jumalasta ja mikä ei.

Käsittelen tätä aihetta koska toivon, että joku saatanan lapsi lukisi näitä rivejä ja ymmärtäisi tehdä parannuksen. Sillä eiväthän terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat( Matt.9:12)! Mutta, lukisiko joku jumalaton todellakin hengellistä kirjaa? Kiinnostaako jumalatonta lukea kirjaa, joka ensisijaisesti on tarkoitettu uskoville? Tai ehkä tätä kirjaa ei ollakaan tarkoitettu yksin uskoville, ehkä myöskin langenneille uskoville, ehkä jopa jumalattomille.....Mietipä sitä, rakas lukijani?

Elämme aikaa, jossa monet luulevat olevansa Jeesuksen opetuslapsia, eivätkä valitettavasti niitä kuitenkaan ole. Monet luulevat omistavansa oikean kristillisen uskon, vaikka elävät pimeydessä. Väärät opetukset ja ihanteet ovat siis tehneet tehtävänsä.

Niin kuin aikoinaan riivattu mies oli synagogassa Jeesuksen saarnatessa (Luuk.4:33), voi tätäkin kirjaa lukea joku, jolla ei taivasasiat ole kunnossa. Onko sinulla?

Kerran eräs mies tuli uskoon. Hän oli palava ja innokas ollen valmiina uhraamaan itsensä lisäksi myöskin työstään saamiaan varoja Herran valtakunnan työhön. Saatana lähetti kuitenkin lähes tulkoon heti tuon miehen läheisyyteen ihmisen, joka esiintyi profeettana, sutena lampaan vaatteissa. Myöskin tuon uskoon tulleen miehen perhe alkoi vastustamaan rahan antamista evankelioimistyöhön. Mies paloi loppuun! Väärät ja mielivaltaiset profetiat sekä syytökset siitä, että hän halusi itsensä lisäksi uhrata myöskin rahavarojaan vaikuttivat niin, että tänä päivänä tuo mies ryyppää kaduilla, on täysin epätoivoinen ja on jo monta kertaa yrittänyt itsemurhaa!

Elämme vaarallista aikaa. Vapaamielisyys ja rahanahneus jopa Hänen omiensa keskuudessa on ottanut sen paikan, mikä vain Jumalalle kuuluu. Monet julistavat olevansa profeettoja, Herran lähettiläitä ja kuitenkin ovat joko tietäen tai tietämättään saatanan lapsia. Nämä tällaiset, sen lisäksi, että ovat itse harhassa, vievät harhaan monia todellisia Jumalan lapsia. Niinkuin aikoinaan synagoogaan, Jumalan huoneeseen oli tullut riivattu, niin samoin on tänäkin päivänä. Paljon on valheveljiä ja sisaria myöskin Jumalan seurakunnan keskellä. Jos tuo esimerkkimme mies olisi saanut seurakseen uskonsa alkuaskeleilla todellisia Jumalan lapsia, olisi luultavasti hänen kohdallaan tilanne nyt toinen. Pyydän sinua, rakas lukijani, rukoilemaan tuon miehen puolesta, jotta hän saisi "uudistua", sillä edellä mainittu tarina on totisinta totta, valitettavasti!

On selvää, että ihmiset, jotka suullaan ja teoillaan kieltävät Jumalan, jotka eivät koskaan käy kirkoissa ovat pimeyden lapsia ja kuuluvat osana saatanan seurakuntaan. Mutta tiesitkö, heitä on muuallakin? Ehkä sellaisissa paikoissa, jossa et koskaan uskonut heitä tapaavasi? Oletko tavannut heitä? Miten tunnistat vihollisen valtaan joutuneet ihmispoloiset?

Mies tuli erään kristillisen tilaisuuden loputtua naishenkilölle sanomaan; "Jumala käski minun sanoa teille, että tehkää parannus ja antakaa elämänne Jumalalle !" "Mutta, kuulkaas hyvä mies"; vastasi nainen; "olen ollut uskossa Jumalaan jo kymmenen vuotta"! Niin tunnemmeko me sittenkään veljemme ja sisaremme? Tunnetko sinä?

Tiesitkö, että harvoin mikään on sitä, miltä näyttää? Siellä missä raato on, sinne kotkat kokoontuvat (Matt.24:28) ja siellä missä raha ja vallanhimo näyttelee suurta roolia, sinne saatanan lapset kokoontuvat! Missä näyttelee tänä päivänä raha ja sitä kautta saatava vallanhimo? Valitettavan usein siellä, missä et ikinä uskoisi sen esiintyvän?

Miksi käsittelen rahan himoa, kun puhun saatanan seurakunnasta? Yksinkertaisesta, Raamatullisesta syystä; 1 Tim.6:10"Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla."

Olenko minä köyhä ja siksi käsittelen tätä asiaa? Moni rikas varmasti esittäisi minulle tämän kysymyksen, jos olisimme kasvotusten. Kyllä, minä olen köyhä ja SIKSI TIEDÄNKIN MITÄ KIRJOITAN! Sen lisäksi, että olen tutkinut mitä Raamattu sanoo, tiedän valitettavasti myöskin KOKEMUKSESTA, miltä tuntuu palvella Jumalaa köyhänä rikkaiden keskuudessa! Tiedän miltä tuntuu tehdä evankelioimistyötä ilman rahaa, tiedän mitä on elää "velkavankeudessa", tiedän miltä tuntuu, kun jääkaapissa ei ole kuin valo, tiedän miltä tuntuu kun kaiken tämän lisäksi lapset arvostelevat minua huonoksi isäksi, vain sen tähden, että minulla ei ole rahaa ostaa lapsilleni samoja ylellisiä tavaroita, kuin rikkaiden lasten vanhemmilla! Olen itse monta kertaa uhrannut koko vähäisen, minulle uskotun omaisuuden evankelioimistyöhön siitäkin huolimatta, että olen tuntenut itsesyytöksiä perhettäni kohtaan. Raha kun olisi voitu käyttää muuhunkin...vaikkapa leipään. Tiedän miltä tuntuu, kun rikkaat ajelevat kalliilla autoillaan ja viis veisaavat kurjuudesta, jota ympärillämme on. Samalla kun pitävät kauniita puheitaan evankeliumin eteenpäin viemisen puolesta.. Niin...minä tiedän...usko tai älä...

Miika.3:9-12" Kuulkaa tämä, Jaakobin heimon päämiehet ja Israelin heimon ruhtinaat, te, jotka halveksitte oikeutta ja vääristätte kaiken suoran, rakennatte Siionia veritöillä ja Jerusalemia vääryydellä. Sen päämiehet jakavat oikeutta lahjuksia vastaan, sen papit opettavat maksusta, ja sen profeetat ennustelevat rahasta. Mutta Herraan he turvautuvat, sanoen: "Eikö Herra ole meidän keskellämme? Ei tule meille onnettomuutta." Siitä syystä, teidän tähtenne, Siion kynnetään pelloksi, Jerusalem tulee kiviraunioksi ja temppelivuori metsäkukkulaksi." Kalliit kirkkorakennukset, komeat alttaritaulut kauniine puhuja-pönttöineen eivät tule koskaan Jumalan maailmasta. Saarnaajien kalliit puvut kultasormuksineen ovat vain yritystä saada ihmisten hyväksyntää, Jumalalle kun riittäisi vain nöyrä sydän. Kalliit Raamattukoulut, joihin köyhän on vaikea päästä, ovat vain "lammasten vaatteisiin pukeutuneiden susien", jumalattomien rikkaiden keino sortaa köyhää. Korkea oppineisuus kirkkokuntien johdossa on vain turhaa maallisen viisauden tavoittelua, joka ei voi lohduttaa saatikka auttaa ketään todellisessa hädässä olevaa. Komeat autot ja kalliit omakotitalot hyvin suunniteltuine puutarhoineen ovat vain merkki sydämen kovuudesta ja jonkin sellaisen tavoittelusta, joka ei voi koskaan ravita sielua, saatikka antaa taivaspaikkaa.

Rikkaat, rahanahneuteen langenneet paatuneet sudet lammasten vaatteissa maksavat kirkkokunnalle, jossa hallitsevat, usein valtavat määrät rahaa joko kymmenysten muodossa tai muuten. He ovat rahalla ostaneet paikkansa kirkkokuntien johtokuntiin ja vanhemmistoihin ja luulevat pystyvänsä ostamaan rahalla vieläpä taivaspaikankin. Mitä hulluutta!

Tämän päivän kirkkokunnat ovat sortuneet rakentamaan kauniita palatseja, sen sijaan, että niiden olisi tullut levittää evankeliumia ja auttaa köyhiä! Rikkaita arvostetaan kirkkokunnissa heidän varallisuutensa vuoksi. Lasketaan rahassa kylmästi ihmisen arvo ja köyhä, joka silloin tällöin pystyy "muutaman kympin" uhraamaan ei ole mitään verrattavissa rikkaaseen, joka usein tukee kirkkokunnan toimintaa tuhansilla markoilla. Sähkölaskut ja kalliiden kirkkorakennusten ylläpito maksaa, puhumattakaan saarnaajien palkoista ja on selvää, että maallistuneissa kirkkokunnissa rikkaita tarvitaan. Kaikki on kääntynyt päälaelleen samoin kuin aikoinaan Israelin kansan keskuudessa! Niin kuin Israelilaiset ylpeilivät komeilla temppeleillään, samoin tekevät tänä päivänä itseään Jumalan lapsiksi kutsuvat, kristillisyydellä ratsastavat ihmiset. Tämän päivän kristillisyys on ajautunut yhtä paatuneeseen tilanteeseen kuin aikoinaan Israel. Jeesus aikoinaan ratsasti Jerusalemiin aasilla, tänä päivänä aasit pyrkivät ratsastamaan Jeesuksella! Luullen viisaita olevansa, he ovat tyhmiksi tulleet! Jos Jeesus tänä päivänä tulisi omiensa keskuuteen, he luultavasti tappaisivat Hänet!

Nämä tällaiset rikkaat, siitäkin huolimatta että tukevat kirkkokuntien toimintaa päästäkseen itse siellä "pätemään" ja hallitsemaan köyhää kansaa, eivät kuitenkaan koskaan anna omastaan kuin murto-osan. He näyttelevät ihmisille saadakseen mainetta ja kunniaa. Näin tekevät aina rikkaat rahanahneet saatanan lapset, pukeutuneina lammasten vaatteisiin! Jo apostolisena aikana oli tällaisia: Apt.5:1-5"Mutta eräs mies, nimeltä Ananias, ja hänen vaimonsa Safiira myivät maatilan ja mies kätki vaimonsa tieten osan hinnasta, ja osan hän toi ja pani apostolien jalkojen eteen. Mutta Pietari sanoi: "Ananias, miksi on saatana täyttänyt sinun sydämesi, niin että koetit pettää Pyhää Henkeä ja kätkit osan maatilan hinnasta? Eikö se myymätönnä ollut sinun omasi, ja eikö myynnin jälkeenkin sen hinta ollut sinun? Miksi päätit sydämessäsi tämän tehdä? Et sinä ole valhetellut ihmisille, vaan Jumalalle." Kun Ananias kuuli nämä sanat, kaatui hän maahan ja heitti henkensä. Ja suuri pelko valtasi kaikki, jotka sen kuulivat." Jos tänä päivänä Pyhä Henki todella toimisi kirkkokunnissa, niin kuin virheellisesti väitetään, niin kuinka monet kaatuisivatkaan kuolleina maahan?

Siellä missä köyhiä ei auteta eikä vähäosaista tueta vaikuttavat aina saatanan voimat (Hes.22:29 / Jes.58:6-11). Siellä missä köyhiä, todellisia Jumalanpalvelijoita häväistään ja sorretaan, siellä on panettelija näyttämöllä. Siellä, missä suuret pankkitilit takaavat pääsyn kirkkokuntien vanhemmistoihin vaikuttaa aina saatanan henki. Jumalalla ei näiden asioiden kanssa ole mitään tekemistä!

Niin kuin aikoinaan Israel, joka oli Jumalan kansa, väitti elävänsä Jumalan tahdossa ja myöhemmin kuitenkin ristiinnaulitsi Roomalaisten kätten kautta heidän todellisen auttajansa, itsensä Jumalan Pojan ristille, niin samoin tänäkin päivänä se taho, joka väittää olevansa Jumalan seurakuntaa on menettänyt elävän suhteen itse Herrojen Herraan ja Kuningasten Kuninkaaseen! Niin kuin aikoinaan Jeesus sanoi Israelin kansan opettajille; Joh.8:44"Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa.", niin sama sanoma kaikuu tänäkin päivänä vallalla olevalle väärälle kristillisyydelle! Saatanan lapsille, jotka valheveljiksi tekeytyneinä ovat pesiytyneet Jumalan lasten keskuuteen, eikä vaan pesiytyneet, vaan pyrkivätpä vielä hallitsemaankin!

Tämän päivän kirkkokunnat ovat menettäneet näkynsä! Ovat menettäneet merkityksensä! Ovat menettäneet halunsa evankelioida! Ilm.3:17"...Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston. Luullen hyvin pärjäävänsä, he ovat menettäneet yhteyden Luojaansa!

Tämän luvun jälkeen on selvää, että rikkaat ja rikkautta tavoittelevat sydämensä paaduttaneet ihmiset vihaavat minua entistä enemmän. Vihatkoot, kunhan vain eivät ymmärtämättömyydessään kohdistaisi vihaansa todelliseen auttajaan, Jeesukseen Kristukseen, joka vuodatti kalliin verensä myös heidän edestään Golgatalla. Tämän luvun jälkeen minulta meni viimeisetkin mahdollisuudet päästä esiintymään maamme eri kirkkokunnissa, koska niitä hallitsevat rikkaat ja hyvin menestyneet jumalattomat. Toki silti haluan uskoa ihmeisiin. Toivottavasti kuitenkaan he eivät anna porttikieltoa itse Herrojen Herralle ja Kuningasten Kuninkaalle, sillä se olisi suurin tyhmyys, mitä he voisivat tehdä!

Eikö langenneen uskovaisen tulisi tehdä parannus siitä huolimatta, kuka parannuksen saarnaa julistaa? Eikö rikkauksia tavoittelevat valhettelijat voisi vihdoinkin verrata sitä sanomaa, jota minä kirjoitan, Raamattuunsa? Eivätkö he silloin tulisikin huomaamaan, että kaikki mitä nyt kirjoitan on totta?

Minä olen joskus langennut. Olen parhaat parannussaarnat kuitenkin omalle kohdalleni kuullut, en suinkaan kirkkokuntien opettajilta, vaan usein evankelioimistyössäni kohtaamiltani alkoholisteilta ja narkkareilta! En ole kuitenkaan katsonut, kuka minulle on saarnannut, vaan MITÄ ON SAARNANNUT!

Monet sydämensä paaduttaneet rikkaat eivät halua ottaa parannussaarnaa vastaan, koska minä olen sen kirjoittanut! Eikö se juuri kerro heidän paatuneesta lihallisesta sydämestään! Oletko sinä paatunut? Onko sinun sydämesi lihallinen?

Jokaisen ihmisen, joka haluaa Jeesusta Kristusta seurata, tulisi ottaa oppia Daavidista. Kun Daavid oli langennut haureuden syntiin Batseban kanssa ja tapattanut hänen miehensä, tapahtui kohta sen jälkeen seuraavaa; 2 Sam.16:5-13"Kun kuningas Daavid tuli Bahurimiin, niin katso, sieltä tuli mies, joka oli sukua Saulin perheelle, nimeltä Siimei, Geeran poika; hän tuli ja kiroili tullessaan.Ja hän viskeli kivillä Daavidia ja kaikkia kuningas Daavidin palvelijoita, vaikka kaikki väki ja kaikki urhot olivat hänen oikealla ja vasemmalla puolellaan. Ja kiroillessaan häntä Siimei sanoi näin: "Pois, pois, sinä murhamies, sinä kelvoton! ... Herra antaa nyt kuninkuuden sinun poikasi Absalomin käteen. Ja katso, sinä olet itse joutunut onnettomuuteen, sillä murhamies sinä olet." Niin Abisai, Serujan poika, sanoi kuninkaalle: "Miksi tuo koiranraato saa kiroilla herraani, kuningasta? Anna minun mennä ja lyödä häneltä pää poikki." Mutta kuningas vastasi: "Mitä teillä on minun kanssani tekemistä, te Serujan pojat? Jos hän kiroilee ja jos Herra on käskenyt häntä: 'Kiroile Daavidia', niin kuka voi sanoa: 'Miksi teet niin?'" Ja Daavid sanoi vielä Abisaille ja kaikille palvelijoillensa: "Katso, oma poikani, joka on lähtenyt minun ruumiistani, väijyy henkeäni; miksi ei sitten tämä benjaminilainen? Antakaa hänen olla, kiroilkoon vain; sillä Herra on häntä käskenyt. Ehkä Herra vielä näkee minun kurjuuteni, ja ehkä Herra maksaa minulle hyvällä sen kirouksen, joka tänä päivänä kohtaa minua." Ja Daavid kulki miehinensä tietä myöten, ja Siimei kulki pitkin vuoren kuvetta rinnan hänen kanssansa, kiroili kulkiessaan ja viskeli kiviä ja heitteli soraa."

Pidätkö sinä minua vain koiranraatona, kivien viskelijänä ja ajatteletko, että minulta tulisi lyödä pää poikki? Hauku vain minua, mutta älä koskaan käännä selkääsi Jumalalle. Mistä tiedät, vaikka Jumala olisi laittanut minut kirjoittamaan nämä rivit juuri sinulle, joka olet sortunut tavoittelemaan maallista hyvää? Niin...mistä tiedät?

Vai oletko niin kuin Daavid? Oletko valmis tekemään parannuksen, jos minä olenkin oikeassa, jos minun kirjoitukseni tuleekin Jumalan maailmasta? Niin...muista, koiranraadotkin saattavat joskus julistaa todellista parannussaarnaa!

Olen tehnyt evankelioimiskirjan "Sinä mieletön" lähinnä niille, jotka ovat elämässään alhaalla ja minulta onkin usein tämän johdosta kysytty, miksi en saarnaa rikkaille? NYT SAARNAAN, ja toivon, että edes joku, joka on pannut toivonsa maalliseen hyvään, ymmärtäisi tehdä parannuksen.

Voiko uskova, todellinen Jeesuksen opetuslapsi, elää kahdella tiellä? Voiko hän samanaikaisesti haalia maallista hyvää ja taivaallista hyvää? Luulenpa, että sinäkin, rakas, rikas lukijani tiedät jo vastauksen. Luulen myöskin, että vaikka tiedät, niin et välttämättä myönnä...

Puhuttaessa rahan vaarasta, rikkaat pyrkivät hengellistämään jokaisen Raamatun kohdan, jossa maallista omaisuutta käsitellään. Se on kuitenkin tyhmä yritys, joka viestittää todellisille Jumalan lapsille sydämen paatuneesta tilasta. Raamattu erottaa selvästi hengellisen rikkauden ja maallisen rikkauden. Jeesus vuorisaarnassaan puhui hengellisestä köyhyydestä (Matt.5:3) ja sitä vastoin rikkaalle nuorukaiselle, jonka Hän kohtasi, selvästi maallisesta omaisuudesta (Matt.19:21). Sama Raamatullinen selkeys on havaittavissa aina alkulehdiltä takakanteen asti!

Rahanhaalimiseen langenneet ihmiset; monet kirkkokuntien johtomiehet, Raamattukoulujen asiantuntijat, papit ja eri työmuotojen vetäjät, sen sijaan, että pyrkivät vääristelemään Jumalan Sanaa, voisivat uhrata ajastaan edes hetken tutkimalla mitä Jeesus tarkoitti Matt.6:24"Ei kukaan voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa.

Mutta ei, sen sijaan että he nöyrästi tutkisivat Jumalan Sanaa, he vielä usein opettajina ja eri työmuotojen vetäjinä vaativat köyhää kansaa kirkoissaan olemaan laille kuuliaisia, vaikka itse pitävät pilkkanaan Jumalan lakia. Olen niin monesti kuullut saarnojanne! Matt.23:1-7"Silloin Jeesus puhui kansalle ja opetuslapsilleen sanoen: "Mooseksen istuimella istuvat kirjanoppineet ja fariseukset. Sen tähden, kaikki, mitä he sanovat teille, se tehkää ja pitäkää; mutta heidän tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee. He sitovat kokoon raskaita ja vaikeasti kannettavia taakkoja ja panevat ne ihmisten hartioille, mutta itse he eivät tahdo niitä sormellakaan liikuttaa. Ja kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat. He tekevät raamatunlausekotelonsa leveiksi ja vaippansa tupsut suuriksi ja rakastavat ensimmäistä sijaa pidoissa ja etumaisia istuimia synagogissa, ja tahtovat mielellään, että heitä tervehditään toreilla, ja että ihmiset kutsuvat heitä nimellä 'rabbi.'(opettaja)".

On helppo olla kiertämättä maamme asetuksia ja lakeja, ainakin pintapuolisesti, jos itsellä on rahaa, millä maksaa ajallaan laskut. He vaativat usein nöyriltä, köyhiltä, todellisilta Jumalan lapsilta uskollisuutta, eivätkä itse ole halukkaita auttamaan, vaikka heidän rahoissaan se useinkaan ei merkitsisi paljoakaan. Nämä tällaiset näyttelijät ovat tehneet karhunpalveluksen jaloille kristillisille aatteille, sillä maailman lapset, ne jotka eivät ole sortuneet näyttelemiseen niin kuin he, pääsevät näin arvostelemaan koko jaloa Herran seurakuntaa, luullen, että koko kristillinen oppi olisi vain tyrannimaisuutta ja vain keino hallita köyhää kansaa. Tällaiset rikkaat, jotka ovat pukeutuneet lammasten vaatteisiin, ovat saaneet enemmän aikaiseksi pahaa taivaallisille jaloille aatteille kuin yksikään kommunisti, satanisti, ateisti tai ylipäätänsä mikään järjestö.

Kristilliset Tiedotusvälineet ovat tänä päivänä monesti mustamaalanneet mm. Islamilaisuuden. Maailma huokailee ja on järkyttynyt itsemurhalentäjistä ja marttyyreista Islamilaisuuden kehdossa. Maailman kristikunta pitää itseään parempana kuin yhtäkään muslimia. He eivät myönnä tätä, mutta tämä asenne on selvästi aistittavissa. Onko kristityillä mailla oikeasti ollut koskaan hätä muslimeista? Miten muslimit näkevät kristinuskon? Tiesitkö, että Islamilainen maailma oli n.60 vuotta sitten 95 % kristillisen yhteiskunnan valtapiirin hallinnassa? Kukaan ei olisi tuolloin voinut estää Ristin-sanoman julistamista Islamilaisessa maailmassa! Tänä päivänä monet kristityt joutuvat vainon kohteeksi maissa, jossa ennen sanomaa oltaisiin voitu julistaa vapaasti! Sitä ei kuitenkaan aikanaan julistettu. Silloin, n.60 vuotta sitten kristityille kelpasivat vain Islamilaisten maiden rikkaudet! Näin rikkauksia tavoitteleva kristillinen maailma on itse tuominnut itsensä muslimeiden silmissä! Rahalla on saatanallinen valta ja se totisesti näkyy!

Rikkaat, uskoviksi pukeutuneet kirkkokuntien johtohenkilöt, nuo lahkolaiset väittävät usein omistavansa ainoan todellisen uskon ja omilla teoillaan he kuitenkin tuomitsevat itsensä. Eikö Jeesus sanonut; Luuk.12:48"... Sillä jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan; ja jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään." Jos he oikeasti olisivat todellisia Jumalan palvelijoita, niin kuin he väittävät, he myös olisivat Sanan tekijöitä, eikä vain sen kuulijoita, pettäen itseänsä ( Jaak.1:22)!

Saarnoissaan nämä rikkaat eivät käsittele koskaan aihetta; AHNEUS! Miten he voisivatkaan, sillä eikö silloin heidän oma saarnansa tuomitsisi heidät itsensä? Raamattu kuitenkin ilmoittaa meille, kuinka vakavasta synnistä on kysymys; 1 Kor.6:10"...ei ahneet... saa periä Jumalan valtakuntaa."

Ei ole ihme, että maailmassa on paljon kielteisyyttä Ristin- sanomaa kohtaan. Maailmalliset avustusjärjestöt auttavat köyhiä, vaatettavat alastomia, mutta sen sijaan monet kristillisenä itseään pitävät yhteisöt, vähät välittävät kurjuudesta jota ympärillämme esiintyy. Aam.6:1-6" Voi suruttomia Siionissa... Voi teitä, jotka lykkäätte kauas pahan päivän, mutta vedätte luoksenne väkivallan, valtaistuimelle istumaan; jotka makaatte norsunluusohvilla ja venytte leposijoillanne, syötte karitsoita laumasta ja vasikoita navetasta; jotka sepustatte lauluja harpulla säestäen ja sommittelette soittimia kuin mikäkin Daavid; jotka juotte viiniä maljoista ja voitelette itsenne parhaalla öljyllä". Rikkaat juhlivat kristillisen maailman huipulla samaan aikaan kun köyhä kansa näkee puutetta ja kurjuutta. Jos usko on vain puhetta, eikä todellisia tekoja, niin ei ole ihme, että moni on kääntänyt selkänsä kristilliselle sanomalle. Tästä kaikesta edellä mainitusta voimme KIITTÄÄ KIRKKOKUNTIEN RIKKAITA JOHTOMIEHIÄ! Saanko kiittää sinua?

Harvoin kuulee kirkkokunnissa saarnaa köyhien auttamisesta! Raamatusta voimme lukea, että melkein jokainen profeetta, apostoli ja mukaan lukien Herramme Jeesus arvostelivat aikoinaan saarnoissaan rahanahneutta. Raamattu ilmoittaa myöskin meille, että aika, jota nyt elämme on pahempi kuin aika, jollainka Raamatun henkilöt elivät. Tänä päivänä markkinavoimien raskaat rattaat jatkavat omaa voitokasta kulkuaan tallaten maahan jalot ihanteet. Ihmisille tarjotaan onnellisuutta omistamisen muodossa. Omista kaunis omakotitalo, auto, huvila ja vene niin tulet onnelliseksi. Valitettavan monet ovat sortuneet tavoittelemaan rikkautta ponnahduslautana onneen, valitettavasti jopa uskovien keskuudessa. Nyt jos koskaan tarvitsisimme siis saarnoja rahan haitallisesta ja saatanallisesta vaikutuksesta ( 1 Timm.6:10 / 2 Timm.3:1-2).

Mietipä, milloin sinä olet kuullut saarnan lähimmäisen TALOUDELLISESTA AUTTAMISESTA? Minä en ole kuullut koskaan! Syy on yksinkertainen: RIKKAAT SAARNAAVAT ja jos köyhä saarnaa, häneltä usein puuttuu rohkeus. Köyhä Sanan julistaja ei useinkaan uskalla arvostella rahan saatanallista mahtia siinä pelossa, että kohta hän ei saa saarnata ollenkaan. Nämä köyhät saarnamiehet eivät ole tutkineet tarpeeksi Raamatusta seuraavaa kohtaa: Ilm.21:8"Mutta pelkurien....osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema."

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi kirkkokunnissa saarnaavat usein rikkaat ja hyvin menestyneet? Miksi niin harvoin kuulet köyhän saarnapöntöstä julistavan OPETTAJANA? Syy on yksinkertainen. Jos haluat jossakin kirkkokunnassa päästä papiksi, paimeneksi tai opettajaksi, sinun tulisi käydä Raamattukouluja. Mutta se maksaa ja köyhällä ei ole siihen varaa. Vain rikkaat pääsevät sinne ja sitä kautta virkoihin eri kirkkokunnissa.

Nuo valheen opettajat ovat SAATANAN LAPSIA! 2 Piet.2:1-19" "Mutta myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niin kuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon. Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi; ja ahneudessaan he valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä; mutta jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku... Nuo uhkarohkeat, itserakkaat eivät kammo herjata henkivaltoja, vaikka enkelitkään, jotka väkevyydeltään ja voimaltaan ovat suuremmat, eivät lausu heitä vastaan herjaavaa tuomiota Herran edessä.... niin joutuvat myös nämä, kun herjaavat sitä, mitä eivät tunne, häviämään omaan turmelukseensa, saaden vääryyden palkan; he pitävät nautintonaan elää päivänsä hekumassa; he ovat tahra- ja häpeäpilkkuja; he herkuttelevat petoksissaan, kemuillessaan teidän kanssanne; heidän silmänsä ovat täynnä haureutta eivätkä saa kylläänsä synnistä; he viekoittelevat horjuvia sieluja, heillä on ahneuteen harjaantunut sydän; he ovat kirouksen lapsia.... Sellaiset ovat vedettömiä lähteitä ja myrskytuulen ajamia hattaroita, ja pimeyden synkeys on heille varattu. Sillä he puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja ja viekoittelevat lihan himoissa irstauksilla niitä, jotka tuskin ovat päässeet eksyksissä vaeltavia pakoon, ja lupaavat heille vapautta, vaikka itse ovat turmeluksen orjia; sillä kenen voittama joku on, sen orja hän on. KENEN VOITTAMA SINÄ OLET?

Monet kirkkokunnan edustajat syyttävät Jehovan todistajia harhaoppisiksi, mutta heidän keskuudessaan köyhä voi opiskella Jumalan Sanaa ja yllättävää kyllä....jopa ILMAISEKSI! Mitä merkitystä on omistaa oikea oppi, jos ei kuitenkaan elä opin mukaan?

Tänä päivänä haetaan Jumalan lasten keskuuteen viisautta, oppineisuutta ja korkeita yhteiskunnallisia statuksia. Tämä tällainen ajattelutapa ei tule Jumalan maailmasta. 1 Kor.1:26-29" Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista, vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on, ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.

Maailmallinen ajattelutapa on kuitenkin pesiytynyt opettajien, saarnamiesten, vanhemmisto- veljien ja johtokunnan jäsenten keskuuteen eri kirkkokunnissa. Oikein heistä sanoo Jesaja:1:23"Sinun päämiehesi ovat niskureita ja varkaiden tovereita; kaikki he lahjuksia rakastavat ja palkkoja tavoittelevat; eivät he hanki orvolle oikeutta, lesken asia ei pääse heidän eteensä.

Saatana on kyhännyt kirkkokuntiin sellaiset verkostot, ansat, sudenkuopat, että harvoin todellinen Jumalan lapsi pääsee siellä vaikuttamaan. Ihminen kun ei ole mitään, jos ei hänellä ole erinäisiä tutkintoja Raamattukouluista! Näin rikkaat, sydämensä paaduttaneet hallitsevat kirkkokuntia sortaen köyhiä, todellisia Jumalan lapsia!

Panettelija on myöskin Raamattukoulujen ansiosta vienyt kirkkokunnista todellisen ajattelemisen ja sananvapauden. Lahkohenkisyys, joka tänä päivänä näyttelee suurempaa sijaa kuin koskaan aikaisemmin, vaikkakin se ekumenian kautta yrittää maailmalle toista viestittää, vaikuttaa aina niin, että todellinen Totuuden lapsi kärsii vainoa, niiden taholta, jotka kirkkokunnissa päättävät.

Tunnen erään ihanan veljen eräässä suomen Adventtikirkossa. Hän on todellinen totuuden etsijä. Hän on antanut itsensä lisäksi myöskin rahavarat Herran käyttöön. Kerta toisensa jälkeen Adventtikirkon tilaisuuksissa hän julistaa totuutta, ei saarnapöntöstä, koska sinne ei häntä useinkaan päästetä, vaan kirkonpenkistä. Hän on rohkea ja ihailen häntä. Valitettavasti monet Adventtikirkon jäsenet eivät ihaile...omaksi turmiokseen! Hän on ymmärtänyt oikein elämänsä merkityksen. Hänen tulee viedä valoa sinne, missä sitä niin vähän on. Itse uskon, että Adventtikirkko opettaa Jumalan Sanaa maassamme kaikkein totuudenmukaisemmin, eri asia on tietenkin sitten se, elääkö se kirkkokuntana julistuksensa mukaisesti.

Hän uskaltaa olla "toisinajattelija". Hän uskaltaa kyseenalaistaa oppirakennelmat silloin, kun ne kyseenalaistavat Raamatun, Jumalan Sanan. Hän ei ole lahkolainen, vaikka kuuluukin kirkkokunnan jäsenrekisteriin. Miksi hän on siellä? Miksi hän kuuluu kirkkokuntaan, vaikka useasti on eri mieltä asioista? Eikö hän tiedä, mitä seuraava Raamatunkohta merkitsee:Ilm.18:4"Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa." Kyllä hän tietää, uskon niin! Tiedätkö sinä?

Edellä mainittu Raamatunkohta ei tarkoita sitä, ettemmekö voisi olla läsnä jossakin tilaisuudessa, jossa on läsnä myös Jumalan Sanan vääristelijöitä! Se ei tarkoita sitä, että meidän tulisi automaattisesti sanoutua irti kirkkokunnasta jossa Herraa palvelemme, vaikkakin siellä olisi vain Sanan kuulijoita, eikä sen tekijöitä. Toki, jos Jumala näin käskee palvelijaansa tekemään, kannattaa totella. Vastoin omantunnon ääntä, vastoin Jumalan kehotusta ei kenenkään kannata olla siellä, missä tuntee taistelevansa Jumalan tahtoa vastaan omassa elämässään.

Voi olla, että sinut on asetettu loistamaan pimeydessä Hänen valonaan! Matt.10:16"Katso, minä lähetän teidät niin kuin lampaat susien keskelle; olkaa siis älykkäät kuin käärmeet ja viattomat kuin kyyhkyset. Muista kuitenkin, sinä rakas veljeni tai sisareni Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa, sinua ei koskaan lähetetä omaksumaan susien tapoja! Jumala ei koskaan kehota sinua toimimaan, niin kuin ympärilläsi olevat jumalattomat, siitäkin huolimatta, että väittävät monesti olevansa veljiäsi. Sinun tehtäväsi on silloin rohkeasti loistaa Hänen valonaan! Meniväthän apostolitkin juutalaisiin synagogiin pelottomasti julistamaan Jumalan Sanaa (Apt.13:14 / 14:1).Joutuihan Jeesuksen serkku Johanneskin huomaamaan eläessään, että valheveljet olivat todellisuutta myöskin siellä, missä Jumalan lapset kokoontuivat; 3 Joh.1:10" Sen tähden minä, jos tulen, muistutan hänen teoistansa, mitä hän tekee, kun pahoilla sanoilla meistä juoruaa; ja vielä siihenkään tyytymättä, hän ei itse ota veljiä vastaan, vaan estää niitäkin, jotka tahtovat sen tehdä, ja ajaa heidät pois seurakunnasta. " Jos haluamme löytää paikan, missä vain todelliset Jumalan lapset kokoontuvat, emme silloin voisi kokoontua missään! Paavalikin joutui elämään valheveljien, saatanan lapsien keskellä; 2 Kor.11:26"olen usein ollut ... vaaroissa valheveljien keskellä;"

Jokaiselle todelliselle Jumalan lapselle, Kristuksen verellä pestylle taivaan kansalaiselle on annettu tehtävä olla Hänen valonaan siellä, missä valoa tarvitaan. Missä sitä tarvittaisiin enemmän kuin tämän päivän kirkkokunnissa?

Ota esimerkkiä Joosefista! Jumala lähetti hänet Egyptiin, epäjumalan palvonnan pesään loistamaan taivaallista valoa! Auttamaan hädässä olevia veljiään, siitäkin huolimatta, että nuo samaiset veljet olivat aiemmin myyneet hänet kauppiaille. 1 Moos.45:4-8" Niin hän sanoi: "Minä olen Joosef, teidän veljenne, jonka myitte Egyptiin. Mutta älkää nyt olko murheissanne älkääkä pahoitelko sitä, että olette myyneet minut tänne, sillä Jumala on minut lähettänyt teidän edellänne pitääkseen teidät hengissä. Kaksi vuotta on nyt nälänhätä ollut maassa, ja vielä on jäljellä viisi vuotta, joina ei kynnetä eikä eloa korjata. Niin Jumala lähetti minut teidän edellänne säilyttääkseen teille jälkeläisiä maan päällä ja pitääkseen teidät hengissä, pelastukseksi monille. Ette siis te ole lähettäneet minua tänne, vaan Jumala..."

Ehkä Jumala on lähettänyt sinutkin elämään ja ennen kaikkea vaikuttamaan kirkkokunnassa, jossa rehottaa maailmallisuus, siksi, että veljesi ja sisaresi, jotka myös kuluttavat saman kirkkokunnan penkkejä, säilyisivät hengissä! Mene ja tiedä? Ihmeellinen on Jumalan maailma ja Hänen suunnitelmansa...

Tai muistatko Danielin? Hän joutui elämään pakkosiirtolaisuudessa pakanallisessa maailmassa menettämättä kuitenkaan uskoaan Jumalaan. Hän antoi kunnian Jumalalle siitäkin huolimatta, että joutui välillä leijonien luolaan ja tuliseen pätsiin! Jumala on voimallinen tukemaan Hänen omaansa, olivat olosuhteet sitten millaiset tahansa (lue Daniel!)

Mitä sitten tarkoittaa; "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa"? Hiljaisuus on myöntymisen merkki ja jos sinä istut kirkkokunnassa jossa rehottaa maailmallisuus, etkä suutasi avaa, olet sinä silloin osallinen kaikista niistä vitsauksista jotka tulevat kohtaamaan jumalattomia. Hiljaisuudellasi sinä hyväksyt kaiken ja näin vedät päällesi Jumalan vihan. Ps.31:25"Olkaa lujat, ja olkoon teidän sydämenne rohkea, te kaikki, jotka Herraa odotatte."

Rahanahneus hallitsee kirkkokunnissa ja köyhät palvelevat pelossa ja joskus nöyristellen valtaapitäviä. Ei aika ole paremmaksi muuttunut, sitten Paavalin päivien. Päin vastoin pahemmaksi! Jos silloin väärillä, mielivaltaisilla Raamatun tulkinnoilla yritettiin orjuuttaa Jumalan kansaa, niin miksei sitten enemmin nyt, kun laittomuus on vallalla; 2 Kor.11:19-21" Tehän hyvin suvaitsette mielettömiä, kun itse olette niin mieleviä. Tehän suvaitsette, että joku teidät orjuuttaa, että joku teidät syö puhtaaksi, että joku teidät saa saaliiksensa, että joku itsensä korottaa, että joku lyö teitä kasvoihin. Häpeäkseni sanon: tähän me kyllä olemme olleet liian heikkoja."

Minä kehotan jokaista veljeäni ja sisartani julistamaan totuutta rohkeasti maallistuneissa kirkkokunnissamme, jotka usein ovat vain saatanan lasten kokoontumispaikkoja. Sillä siellä missä rahanahneus ja vallanhimo näyttelee suurta roolia, kokoontuvat saatanan lapset! PELASTAKAA NE, JOTKA VIELÄ PELASTETTAVISSA OVAT! HUUTAKAA TOTUUTTA KORVILLE, JOTKA HALUAVAT SITÄ KUULLA. ÄLKÄÄ LUOVUTTAKO!

Sillä monet ovat tietämättään eksyksissä. Monet on vastoin omaa tahtoaan johdatettu omaksumaan vääriä käsityksiä Jumalan Sanasta. Monet ovat olleet yksinäisiä ja halutessaan vain ystäviä ovat ajautuneet kirkkokuntiin, joissa vääristellään Jumalan Sanaa. Monet ovat kasvaneet katolilaisuuteen, helluntailaisuuteen ja luterilaisuuteen. Tehdessään elämässään totisen uskonratkaisun he ovat ikään kuin "automaattisesti" ajautuneet maallisiin organisaatioihin.

Kuitenkin, jotta rakas lukijani, ymmärtäisit oikein, niin en syytä ketään luterilaista, helluntailaista enkä ylipäätänsäkään ketään kirkkokunnan edustajaa. Vielä kerran; minulla ei ole siihen oikeutta eikä haluakaan! Jumalan Sana kyllä tuomitsee täällä ajallisessa ajassa ja itse Jumalan Sanan antaja: Taivaallinen Isämme Jeesuksessa Kristuksessa viimeisenä päivänä! Nostan hattua (minulla muuten on sellainen, vaikka köyhä olenkin) jokaiselle todelliselle aatteen miehelle ja naiselle, olivatpa he sitten vaikka kommunisteja, Islamilaisia tai itse ateisteja, jos he pyrkivät elämään aatteensa mukaan. Nostan hattua heidän rohkeudelleen, en aatteelleen. Eri asia on tietenkin, miten Jumala näihin suhtautuu! Sitä vastoin myönnän, että halveksin jokaista, joka puhuu eikä tee! Joskus, aina silloin tällöin joudun halveksimaan itseänikin...

Jumalan lapsi, siitä huolimatta, että olisi missä tahansa kirkkokunnassa saa osakseen taivaallista valoa, lisää Raamatun tuntemusta ja sitä kautta lisää johdatusta, jos hänellä vain on oikea asenne. Jos Hän on kiinnostunut siitä, mikä on Jumalan tahto! Ei kukaan todellinen Jumalan lapsi voi polkea paikallaan! Snl.4:8" Mutta vanhurskasten polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka."

Olen usein miettinyt kirkkokunnissa vallitsevaa eriarvoisuutta jota esiintyy valitettavan paljon. Sen lisäksi, että kirkkokuntia hallitsevat rikkaat usein täysin tyrannimaisesti, he vieläpä ylpeilevät keskuudessaan siitä. He pitävät itseään muita parempina ja syyttävät köyhiä usein laiskuudesta tai tyhmyydestä, eivätkä tajua, että kaikkien sydän ei ole yhtä paatunut kuin heidän itsensä. He eivät myöskään ymmärrä, että kaikki eivät ole lähteneet elämään samalta viivalta, eikä kaikilla ole ollut samoja mahdollisuuksia, kuin heillä aikoinaan. Jeesuksen veli Jaakob huomasi saman, minkä monet tänä päivänä. Hänen kirjeestään voimme päätellä hänen käsityksensä rikkaista: Jaak.2:6-7 " ... "Eivätkö juuri rikkaat teitä sorra, ja eivätkö juuri he vedä teitä tuomioistuimien eteen? Eivätkö juuri he pilkkaa sitä jaloa nimeä, joka on lausuttu teidän ylitsenne?"

Olin viime viikolla Adventistien järjestämässä sapattijumalan palveluksessa, jossa piti käsitellä rahan saatanallista vaikutusta ja köyhien auttamisen laiminlyömistä "Raamatun sanomat" - kirjan pohjalta, mutta taitavasti aihe kierrettiin ja hengellistettiin. Itse asiassa näin käy aina! Eikä se ole mikään ihme, sillä Adventtikirkko, jos mikä, on täynnä rikkaita ja hyvin oppineita ihmisiä. Sen sijaan, että he olisivat nöyrtyneet Jumalan Sanan edessä auttamaan lähimmäistään, tekemään todellisia Jumalan tekoja, johon heillä usein varmasti olisi varaa, he ovat sisäistäneet vanhan sananlaskun; "vain hullu sahaa oksaa, jolla istuu". Toki olen muutaman hullun sielläkin tavannut ja olen siitä Jumalalle hyvin kiitollinen. Uskallatko sinä sahata oksaa, jolla istut?

On paljon rikkautta haalivia "susia lammasten vaatteissa", jotka ovat pukeutuneet nöyryyteen. Heillä on päällään vaatimattomat vaatteet, he ajavat vanhoilla autoilla ja kuitenkin heillä on pankkitilillä lähes miljoona omaisuus. Nämä tällaiset ovat todella pukeutuneet lammastenvaatteisiin sanan varsinaisessa merkityksessä. He esiintyvät nöyrinä, eivätkä ymmärrä, että todellinen nöyryys on sydämen asia. Vaikka ihmiset näkevät ulkokuoren näkee Jumala sydämen. On hyvä, ettei ylvästele omaisuudellaan, mutta näin hyvästä tulee parhaan vihollinen. Oletko sinä tällainen?

Puhuttaessa rahanahneudesta rikkaat pyrkivät myöskin suhteellistamaan kaiken. He eivät silloin ole omasta mielestään rikkaita, vaan kohtuudella pärjääviä. He puolustelevat rikkauttaan usein sanoen; "olen köyhä ja juuri siksi minulla ei ole varaa ajella huonolla autolla, koska joutuisin uhraamaan sen korjaukseen valtavasti rahaa. Olen köyhä ja siksi ostan tuhannen markan kengät, sillä eihän minulla ole varaa joka viikko ostaa halpoja, helposti rikki meneviä jalkineita. Olen köyhä ja siksi ostan vain parasta!" MITÄ NAURETTAVUUTTA ! MITÄ HULLUUTTA! Luulevatko he oikeasti, että joku uskoo tuollaista "sopaskaa"? Luuletko sinä?

Jokainen tietää, että todellisella köyhällä ei ole varaa edellä mainittuihin asioihin! Köyhän on pakko ostaa sitä mitä pienillä rahoilla saa, köyhä ei pysty ikinä valitsemaan! Itse asiassa en ole tähän mennessä tavannut ketään, joka myöntäisi olevansa rikas puhuttaessa hengellisistä asioista! Kuitenkin olen monien rikkaiden kanssa asiasta keskustellut.

Kuinka paljon voin omistaa, jos lähden Häntä seuraamaan? Antaa Paavalin vastata: 1 Tim.6:7-12" Sillä me emme ole maailmaan mitään tuoneet, emme myös voi täältä mitään viedä; mutta kun meillä on elatus ja vaatteet, niin tyytykäämme niihin. Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen. Sillä rahan himo on kaiken pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta ja lävistäneet itsensä monella tuskalla. Mutta sinä, Jumalan ihminen, pakene semmoista, ja tavoita vanhurskautta, jumalisuutta, uskoa, rakkautta, kärsivällisyyttä, hiljaisuutta. Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä." Siis vielä kerran, PAKENE SEMMOISTA!

Mitä ihminen oikeasti tarvitsee? Jos elämän turvallisuus ja onnellisuus on saavutettavissa maallisen mammonan kautta, varallisuuden kautta, niin miksi masentuneisuus ja mielenterveydelliset ongelmat ovat kasvamassa? Miksi ihmiset popsivat tänä päivänä enemmän kuin koskaan aikaisemmin turruttavia lääkkeitä selviytyäkseen huomiseen...niin tuskaiseen huomiseen? Tänä päivänä on enemmän psykiatreja kuin koskaan aikaisemmin. Ovatko he voineet antaa maailmalle, sinulle, sitä rauhaa jota jokainen kaipaa? Psykiatrit ovat ammattikuntana erään tutkimuksen mukaan eniten itsemurhia tekevä ammattikunta! Kuinka he voisivat ketään auttaa, kun he itsekin viiltävät ranteitansa auki, hyppäilevät kerrostalojen katoilta kovalle sementille, syövät lääkkeitä tappaakseen itsensä, ampuvat itseltänsä aivot pellolle kaiken sen lisäksi, että suurin osa psykiatreista on joko riippuvaisia lääkkeistä tai alkoholista. Joko sinä olet löytänyt todellisen onnen? Sinä et tarvitse paljoakaan, et kallista autoa, et luksustaloa, et kaunista kesämökkiä Saimaan rannalla, et lihavaa pankkitiliä, et kalliita koruja saatikka komeita vaatteita! Sinä tarvitset Jeesusta ja Hänen antamaa rauhaa. Maailma ei pysty antamaan ikinä sydämeesi todellista rauhaa, sillä vain Jeesus on RAUHAMME! Joh.14:27" Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö. "

Voiko uskova, todellinen Jeesuksen opetuslapsi olla rikas? Pelastua kyllä voi jokainen, niin rikas kuin köyhä, mutta voiko siitä huolimatta, että on antanut elämänsä Jeesukselle, saman aikaisesti antaa "osan ajastaan" maallisille aarteille? Voiko uskova omistaa mitään? Jos on todella uskova, eikö silloin hän ja koko hänen omaisuutensa kuulukaan Jumalalle? 1 Kor.6:19"...ettette ole itsenne omat?

Jos ei edes itse omista itseään, niin kuinka sitten rahojaan? Eikö kaikki ole kuitenkin lahjaa Jumalalta! Monet rikkaat ovat kyllä ymmärtäneet "osittain" tämän, sillä he testamenttaavat omaisuutensa kuoltuaan jollekin kirkkokunnalle. Mutta mitä hyötyä siitä on? On helppo luopua omaisuudestaan silloin, kun tietää ettei sitä kuitenkaan voi käyttää. Tällaisella menettelyllä ei ole mitään tekemistä oikean kristillisyyden kanssa!

Ei Raamattu kiellä rikkautta, rahanahneuden kylläkin! Mutta etkö sinä ole silloin rahanahne, jos et ole halukas luopumaan omaisuudesta hyvän asian tähden? Etkö ole silloin ahne, jos panttaat omaisuutta, vaikka tiedät, että maailma tarvitsee evankeliumia enemmän kuin koskaan, ja evankeliumin eteenpäin vieminen tarvitsee rahaa? Voitko olla samanaikaisesti evankeliumin puolestapuhuja ja rikas? Miten voit saarnata rehellisesti Jeesuksen pelastustyöstä, jos sinusta käy kuitenkin ilmi, ettet itsekään ole pelastettu ahneudesta? Eikö sanomasi luotettavuus kärsi, jos et itse elä sen mukaan? Etkö silloin ole joutunut ristiriitaan oman itsesi kanssa?

Voitko katsoa kurjaa veljeäsi tai sisartasi joka elää köyhyydessä ja saman aikaisesti itse herkutella maallisella mammonalla? Jaak.2:14-17"Mitä hyötyä, veljeni, siitä on, jos joku sanoo itsellään olevan uskon, mutta hänellä ei ole tekoja? Ei kaiketi usko voi häntä pelastaa? Jos veli tai sisar on alaston ja jokapäiväistä ravintoa vailla ja joku teistä sanoo heille: "Menkää rauhassa, lämmitelkää ja ravitkaa itsenne", mutta ette anna heille ruumiin tarpeita, niin mitä hyötyä siitä on? Samoin uskokin, jos sillä ei ole tekoja, on itsessään kuollut."

Väitätkö ehkä, ettei kauniissa Suomen maassamme ole köyhiä? Sanotko, että sosiaaliturva kyllä pitää jokaisen suomalaisen leivässä? Jos sanot noin, silloin sydämesi on paatunut! Moni elää maassamme köyhyydessä, mutta sinä et vain yltäkylläiseltä elämältäsi ehkä ole sitä vain huomannut! Tai ehkä oletkin huomannut, etkä silti halua auttaa?

Väitätkö, ettei Suomessa ole köyhiä? Mitä sitten, vaikka naurettava väitteesi olisikin totta? Onko sinulla veljiä ja sisaria Herrassa vain suomessa? Onko kristittyjä vain suomessa? Eikö heitä ole ulkomaillakin? Jos et halua suomalaisia auttaa, niin mikset auta ulkomailla olevia Herran voideltuja? Väitätkö, ettei sielläkään ole köyhiä? Jos väität...NIIN HÄPEÄ! Raha on hyvä renki, mutta huono isäntä! Onko raha sinun isäntäsi?

Oletko rahanahne? Voit olla rahanahne, vaikka sinulla ei olisi pennin pyörylää! Voit olla samanaikaisesti köyhä ja rahanahne! Olet ehkä vain niin tyhmä, että et ole saanut hommatuksi itsellesi valtavia maallisia omaisuuksia! Tiedän monia rahanahneita, vaikka heillä ei ole mitään. Jumala näkee sydämen, minä vain ulkokuoren! Oletko katkeroitunut rikkaita kohtaan niin kuin aikoinaan Aasafat( ps.73) ? Oletko nähnyt niin paljon rikkautta, että haluat itsekin sitä? Muistathan, tärkeätä ei ole se mitä olet, vaan mitä haluaisit olla! Jumalalle on tärkeätä sydämen asenne! Jos haluat olla rikas, niin tee parannus!

Haluatko elämääsi siunauksia? Armahda rahavaroillasi köyhiä sisaria ja veljiä, jotka kamppailevat taloudellisissa ongelmissa. Rakastatko lapsia? Ajatteletko näiden köyhien lapsia, jotka joutuvat menemään tarhoihin tai kouluihin usein tyhjällä vatsalla! Näetkö heidän kyyneleensä? Tunnetko heidän tuskansa? Aistitko heidän häpeänsä, kun nuo köyhien lapset vertailevat omia, joskus rikkinäisiäkin vaatteitaan rikkaiden muotivaatteisiin? Haluaisitko olla noiden köyhien lasten vaatteissa usein rikkaiden luokkatovereidensa pilkattavana? Rakastatko ylipäätänsä mitään? Jos sinun sydämessäsi ei syty tuli auttamaan noita pienokaisia, niin silloin olet todella paatunut ja matkalla helvettiin. Lakkaa näyttelemästä ja myönnä ahneutesi. Älä pukeudu lammasten vaatteisiin, sillä Jumala näkee kuitenkin sydämesi! Tee parannus ja anna rahaa sitä tarvitseville, niin saat itsekin antamisen siunauksen; Snl.19:17" Joka vaivaista armahtaa, se lainaa Herralle, ja hän maksaa jälleen hänen hyvän tekonsa." Ethän kuitenkaan koskaan anna rahaa köyhälle veljellesi tai sisarellesi niin paljon, että hänestä tulisi rikas. Etkö silloin tekisi karhunpalveluksen kristillisille jaloille aatteille? Antamalla rahaa liikaa, tekisit hänestä vain samanlaisen kuin sinäkin olit ennen. Saatanan lapsen!

Tiesitkö, sinä rikas, Jumalan lapsi, kuinka hyödyllisesti voisit rahoja käyttää tänään, älä siis ajattelekaan testamenttaamista! Kuinka monen elämään toisitkaan lohtua ? Kuinka paljon evankelioimistyö menisi eteenpäin, jos vain uhraisit omaisuudesta jo eläessäsi. Miksi odottaa niin kauan, että kuolet, ja rahoja, joidenka haltijaksi olet asetettu saatettaisiin käyttää väärin? Luovuta nyt omaisuutesi hyvään käyttöön ja voit vielä vaikuttaa mitä niillä tehdään. Mistä tiedät millaisiin käsiin omaisuus joutuu? Väität olevasi viisas, ethän muuten olisi saanut noin paljon aikaiseksi omaisuuttakaan, OLE SITTEN VIISAS ja käytä ne oikein!

Oletko Jumalan lapsi? Jos olet, niin rukoile! Hän on johdattava tiesi! Hän kyllä kertoo sinulle, mitä sinun tulisi rahoilla tehdä ja kenelle antaa! Jer.31:9"Itkien he tulevat, ja minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen. Minä vien heidät vesipuroille, tasaista tietä, jolla he eivät kompastu"

Ethän sorru saatanan tarjoamaan valheeseen ja osta tavaroita, joita et oikeasti edes tarvitse, vain tehdäksesi vaikutusta lähelläsi asuviin ihmisiin! Vai oletko jo langennut siihen? Muista, aina on mahdollisuus tehdä parannus!

Jumala ei ihastu siihen, onko sinulla kauniit vaatteet, kaunis auto saatikka luksusmainen omakotitalo. Hän ihastuu sisäiseen kauneuteesi. Vain sillä on merkitystä! Onko sinulla kauniit vaatteet?

Johannes kastaja oli köyhä, Paavali oli köyhä, samoin muut apostolit. Itse kunnian Kuningas, Jeesus Kristus syntyi köyhänä majatalon seimeen, eikä Hän koskaan halunnut maallisia rikkauksia, vaikka saatana yrittikin saada Hänet siihen lankeamaan. Vanhan liiton profeetat olivat köyhiä. Jos ihanteista puhutaan, miksi et ottaisi heitä ihanteiksesi? Vai ovatko ihanteesi tämän maailman rikkaat ja valtaapitävät?

Sinulla on käytössäsi ehkä paljon rahaa? Omistatko silti onnen? Oletko oikeasti onnellinen? Kun käyt iltaisin nukkumaan, onko päänaluksenasi puhdas omatunto, vai kieriskeletkö petissäsi tuskaisena ja painajaisunia nähden? Haluatko oikeasti jatkaa himoissasi keräten tämän maailman roskaa? Omistatko ylipäätänsäkään mitään omistamisen arvoista?

Haluatko kokea elämässäsi Jumalan läsnäoloa? Haluatko elää Hänen tahdossaan? Ota esimerkiksesi Mooses. Hän luopui suuresta vallasta, joka häntä olisi Egyptissä odottanut ja antoi itsensä lisäksi tulevan omaisuuden Jumalan käyttöön. Hebr.11:24-26" Uskon kautta kieltäytyi Mooses suureksi tultuaan kantamasta faraon tyttären pojan nimeä. Hän otti mieluummin kärsiäkseen vaivaa yhdessä Jumalan kansan kanssa kuin saadakseen synnistä lyhytaikaista nautintoa, katsoen "Kristuksen pilkan" suuremmaksi rikkaudeksi kuin Egyptin aarteet; sillä hän käänsi katseensa palkintoa kohti."

Ole niin kuin Kornelius ( Apt.10:2), tai Joosef (Matt.25:57) ja tee hyvää rahoilla, joidenka haltijaksi olet asetettu. Vai vaikuttaako Jumalan rakkaus sydämessäsi ja haluat antaa kaiken mitä omistat? Hulluako? Ehkä Jeesus nytkin seuraa sinua, niin kuin Hän aikoinaan seurasi leskeä: Mark.12:42-44" Niin tuli köyhä leski ja pani kaksi ropoa, yhteensä muutamia pennejä. Ja hän kutsui opetuslapsensa tykönsä ja sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: tämä köyhä leski pani enemmän kuin kaikki muut, jotka panivat uhriarkkuun. Sillä he kaikki panivat liiastaan, mutta tämä pani puutteestaan kaiken, mitä hänellä oli, koko elämisensä."

Älä kuitenkaan anna rahoja millekään organisaatiolle! Vai haluatko sinä nähdä lisää kauniita alttaritauluja ja komeita kirkkorakennuksia jotka eivät kuitenkaan voi ketään hädässä olevaa auttaa? Anna rahasi Jumalan valtakunnan työhön! Anna niille, jotka uhraten itsensä julistavat evankeliumia ja Jumalan sanomaa tässä pimeässä ajassa, jossa elämme!

Tunnetko jonkun ihmisen kotikaupungissasi, joka uutterasti taistelee Herran riveissä? Nuorten puolesta, vanhuksien puolesta, Jumalan Sanan puolesta? Anna heille! Älä rahanhimoisille kirkkokuntien johtomiehille!

Vai haluatko itse ruveta tekemään Hänen työtänsä tehokkaasti? Jumalan valtakunnan työ vaatii rahavaroja. Jos sinä alat tekemään Hänen työtänsä, silloin sinä tarvitset rahaa. Uhraa itsesi ja rahat, joiden haltijaksi olet asetettu oikeaan asiaan. Voit olla lohtuna monelle tien matkaajalle. Tiesitkö sen?

Oletko miettinyt, mitä sinä oikeastaan saat keräämällä maallista omaisuutta? Kun kuolet, niin taistelevatko lapsesi perinnöstäsi? Odottavatko he nytkin vain kuolemaasi päästäkseen saaliinjaolle? Rakastavatko lapsesi sinua vai rahojasi? Oletko opettanut lapsillesi, että todellinen onni tulee vain Häntä seuraamalla, vai oletko omalla rahanahneella esimerkilläsi viitoittanut lapsillesi tien helvettiin? Niin...mitä sinua oikein hyödyttää, vaikka voittaisit omaksesi kaikki maailman aarteet? Oletko miettinyt, kun sairastut, mitä teet kaikella omaisuudella? Miksi tuhlaisit elämäsi johonkin sellaiseen, joka ei kuitenkaan voi onnea tuoda! Luuk.12:16-21""Rikkaan miehen maa kasvoi hyvin. Niin hän mietti mielessään ja sanoi: 'Mitä minä teen, kun ei minulla ole, mihin viljani kokoaisin?' Ja hän sanoi: 'Tämän minä teen: minä revin maahan aittani ja rakennan suuremmat ja kokoan niihin kaiken eloni ja hyvyyteni; ja sanon sielulleni: sielu, sinulla on paljon hyvää tallessa moneksi vuodeksi; nauti lepoa, syö, juo ja iloitse.' Mutta Jumala sanoi hänelle: 'Sinä mieletön, tänä yönä sinun sielusi vaaditaan sinulta pois; kenelle sitten joutuu se, minkä sinä olet hankkinut?' Näin käy sen, joka kokoaa aarteita itselleen, mutta jolla ei ole rikkautta Jumalan tykönä."

Ajattele Jumalan rakkautta sinua kohtaan, oi rikas veljeni tai siskoni. Hän on antanut haltuusi omaisuutta ja odottaa, että käyttäisit ne oikein. Sillä tiedäthän, Hän on kaiken sinulle antanut. Jaak.1:17"Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa."

Sinut on asetettu vain hallitsemaan HÄNEN OMAISUUTTAAN! Toimi oikein, ettei Hän joutuisi sanomaan sinulle:Luuk.16:1-2"Ja hän puhui myös opetuslapsilleen: "Oli rikas mies, jolla oli huoneenhaltija, ja hänelle kanneltiin, että tämä hävitti hänen omaisuuttansa. Ja hän kutsui hänet eteensä ja sanoi hänelle: 'Mitä minä kuulenkaan sinusta? Tee tili huoneenhallituksestasi; sillä sinä et saa enää minun huonettani hallita.'

Jumala on armollinen jokaiselle katuvalle. Hän on armollinen jokaiselle syntiselle, joka haluaa aloittaa uudelleen, Hänessä. Olenhan minäkin niin useasti saanut Hänen armostaan nousta yhä uudelleen ja uudelleen. Me kaikki teemme valitettavasti elämässämme virheitä, niin sinä kuin minäkin. Hän kuitenkin kuulee jokaisen huokauksen synkimmästäkin yöstä. Hän on voimallinen pelastamaan saatanan valtakunnasta ihmisiä omaan, rakkaudelliseen valtakuntaansa. Hän tekee tänäkin päivänä ihmeitä, Hän haluaa tehdä tänäänkin ihmeitä...myöskin sinun kohdallasi, jos olet sortunut tavoittelemaan Hänen rakkautensa sijasta rahaa ja maallista valtaa. Älä aliarvioi Hänen suuruuttaan ja mahdollisuuksiaan. Et ole sortunut mihinkään sellaiseen, mistä et voisi päästä pois Hänen avullaan. Niin kauan kuin sinulla henki pihisee, on Hän voimallinen auttamaan. Sitten kun kuolet, on kaikki myöhäistä (Hebr.9:27).

Miksi tuhoaisit oman elämäsi haalimalla varallisuutta ja menettäisit taivaspaikkasi? Kun sinä joskus makaat sairaalan letkuissa, ehkä syöpäosastolla kovissa kivuissasi, niin ehkä silloin muistat Hänen puhuneen Pyhän Henkensä kautta niin monesti sinun sydämellesi. Mutta, jos niin käy, on sekin vain Hänen suurta armoaan, sillä vielä silloinkin sinulla olisi mahdollisuus tehdä parannus. Entä jos kuitenkin kuolisit kaikkine rahoinesi äkkikuoleman, vaikkapa autokolarissa tai saisit äkillisen sydänkohtauksen, niin miten silloin kävisi sinulle varatulle taivaspaikallesi? Ei, en nyt tarkoita, että yksikään ihminen voisi saavuttaa taivaspaikkaa omilla teoillaan, rahaa luovuttamalla, vaan tarkoitan sitä, että kun riittävän monta kertaa sulkee korvansa parannuksen saarnalta, voi sydän paatua ja sillä tavoin joutua eroon Kristuksesta Jeesuksesta. Köyhiä auttamalla ei yksikään pelastu, mutta köyhien auttamisen laiminlyönnillä voi joutua kadotukseen...

Luuk.16:19-25"Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti. Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa. Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin. Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan. Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!' Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa".

Tiesitkö, että tässä maailmassa raha menettää tulevaisuudessa mahtinsa? Sillä ei ole silloin paljoakaan merkitystä. Elämme nyt lopun aikaa ja kaikki pahenee, myöskin maailman taloudessa. Ilmestyskirjan musta hevonen ilmestyy näyttämölle, ja silloin aikuisen miehen kokopäiväinen palkka riittää vain leivän leipomiseen tarvittavan jauhomäärän ostoon; Ilm.6:5-6" Ja kun Karitsa avasi kolmannen sinetin, kuulin minä kolmannen olennon sanovan: "Tule!" Ja minä näin, ja katso: musta hevonen; ja sen selässä istuvalla oli kädessään vaaka. Ja minä kuulin ikäänkuin äänen niiden neljän olennon keskeltä sanovan: "Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin!"

Rahamaailma elää jo nyt painajaista! Mutta se on vain alkusoittoa tulevalle. Rahan kurssit heittelehtivät sinne sun tänne. Pörssit ovat kuin tuuliajolla. Maailman kultavarastot tulevat menettämään mahtinsa; Jaak.5:1-3"Kuulkaa nyt, te rikkaat: itkekää ja vaikeroikaa sitä kurjuutta, joka on teille tulossa. Teidän rikkautenne on mädännyt, ja teidän vaatteenne ovat koin syömät; teidän kultanne ja hopeanne on ruostunut, ja niiden ruoste on oleva todistuksena teitä vastaan ja syövä teidän lihanne niin kuin tuli. Te olette koonneet aarteita viimeisinä päivinä."

Miksi laittaisit toivosi rahaan, kun se ei tulevaisuudessa kuitenkaan merkitse mitään? Miksi rakentaisit tulevaisuutesi vain markkinavoimien aikaansaamille ihanteille, jotka eivät kuitenkaan tule kestämään tulevissa myrskyissä? Laita toivosi Jeesukseen Kristukseen! 1 Piet.2:6"Sillä Raamatussa sanotaan: "Katso, minä lasken Siioniin valitun kiven, kalliin kulmakiven; ja joka häneen uskoo, ei ole häpeään joutuva."

Laita toivosi Jeesukseen Kristukseen, Jumalan Poikaan, joka kuoli sinun edestäsi Golgatalla ja olet tehnyt "viisaan sijoituksen"! Älä sijoita tämän maailman pörsseihin, sillä ne eivät pysty sinua pelastamaan lopunajan myrskyissä: Ilm.7:2-3"Ja minä näin erään muun enkelin kohoavan auringonnoususta, ja hänellä oli elävän Jumalan sinetti, ja hän huusi suurella äänellä niille neljälle enkelille, joille oli annettu valta vahingoittaa maata ja merta, ja sanoi: "Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennenkuin me olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan."

Tee todellinen sijoitus, ja sijoita Häneen! Anna Hänelle itsesi, siis kokonaan itsesi. Ja silloin saat nauttia Hänen läsnäolostaan...IKUISESTI; Ilm.7:15-17" Sen tähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä päivät ja yöt hänen temppelissään, ja hän, joka valtaistuimella istuu, on levittävä telttamajansa heidän ylitsensä. Ei heidän enää tule nälkä eikä enää jano, eikä aurinko ole sattuva heihin, eikä mikään helle, sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."

Raha tulee siis menettämään merkityksensä! Sijoita taivaallisiin arvoihin, se KANNATTAA; Luuk.12:33 " hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, loppumaton aarre taivaisiin, mihin ei varas ulotu ja missä koi ei turmele"

Missä on saatanan seurakunta? Siellä, missä ovat hänen lapsensa, tietysti! Samoin Jumalan seurakunta on siellä, missä Hänen omansa ovat! Tai salli minun tarkentaa: SIELLÄ ON KOTI MINNE SYDÄN HALAJAA!

Minne sinun sydämesi halajaa? Tiesithän, että siellä missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi(Matt.6:21).